phishing

Balkonda alkışlayıp hastanede bıçaklayarak borcumuzu ödeyemeyiz

Balkonda alkışlayıp hastanede bıçaklayarak borcumuzu ödeyemeyiz

 Balkonda alkışlayıp hastanede bıçaklayarak borcumuzu ödeyemeyiz
27 Mart 2020 - 18:12


 
Gece gündüz demeden, 7/24 mesai yapan canını ortaya koyan, son derece özverili bir biçimde, çalışan doktorlar, hemşireler ile tüm sağlık çalışanlarına ve sağlık alanında görevli güvenlik görevlilerine şükranlarımızı sunuyoruz.
Sağlık çalışanlarını balkondan alkışlamakla onlara olan borcumuzu ödeyemeyiz. Sağlık çalışanlarımız için bu krize özel maddi düzenlemeler yapmak ve geçici haklar vermek kesinlikle yeterli değildir.
Onlara borcumuzu ödeyebilmek için tüm çalışma hayatını kapsayacak şekilde özlük haklarının yeniden düzenlenmesi gereklidir. Sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti önleyici kanun derhal çıkartılmalıdır.
 
“İsteyen sağlık personeline misafirhane tahsis edilmeli,  yakınlarına virüs bulaştırma riski en aza indirgenmelidir”
Sağlık Bakanlığı’nın bütün hastaneleri pandemi kapsamında korona virüs tedavisine açması kararı, çok yanlış bir karardır. Korona virüs enfeksiyonu olmayan ancak çeşitli sebeplerle acil servislere başvurmak zorunda kalan hastalar korona virüs bulaşması yüksek riski ile karşı karşıya kalmaktadır.
Her ilde, virüs dışındaki acil hastalar için enfeksiyon bulaş riski olmayan başka bir hastane, başka bir sağlık tesisi tahsis edilmelidir. Bu uygulamayla korona virüs taşımayan acil hastalar korumaya alınacaktır. Aynı zamanda sağlık personelinin potansiyel enfeksiyonunu engelleyerek sağlık sektöründeki personel işgücü kaybını da önleyecektir.
 
 
 
Bununla birlikte sağlık personelinin yakınları da risk altındadır. Genç sağlık personelinin bu riski yakınlarına bulaştırmaması için isteyen personele misafirhane tahsis edilerek yakınlarına bulaştırma riski en aza indirgenmelidir.
 
“Kontrollü sokağa çıkma yasağı da dahil olmak üzere uygun tedbirler alınmalıdır”
Korona Virüs nedeniyle sağlık sektöründe yaşamakta olduğumuz sıkıntı ve zorlukların aşılması amacıyla, sağlık harcamaları için bütçeden gerekli kaynakların hiçbir kesinti olmaksızın aktarılmasını bekliyoruz.
Bu olağanüstü salgın sürecinde Devletin tüm kurumları ile birlikte, Hükûmet olmanın ciddiyeti ve bilinci içerisinde hareket ederek, salgının gelişmesini önleyici kontrollü sokağa çıkma yasağı da dahil olmak üzere uygun tedbirleri zamanında ve gecikmeksizin alarak, devlet ve vatandaş işbirliğini en üst düzeye çıkartmasını bekliyoruz.
Tüm vatandaşlarımızdan ilgili kurum ve yetkililerin alacağı tedbirlere tam olarak uymalarını istiyoruz. Sürecin en az hasarla atlatılması için Devletimize her türlü desteğe hazır olduğumuzu bir kez daha ifade ediyoruz.
Bu vesileyle, korona virüsten hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet ve ailelerine sabır, tedavisi devam eden tüm vatandaşlarımıza en kısa sürede şifa ve sıhhat diliyoruz.
Bu zorlu süreçte canla başla mücadele veren başta sağlık çalışanları olmak üzere, alınan önlemleri uygulamakta görevli tüm kamu çalışanlarına sabır, metanet ve kolaylık temenni ediyoruz.”
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum