phishing

Balçıkhisar Sağlık Ocağı inşaatı ne zaman başlayacak?

Balçıkhisar Sağlık Ocağı inşaatı ne zaman başlayacak?

 Balçıkhisar Sağlık Ocağı inşaatı ne zaman başlayacak?
06 Ekim 2018 - 13:58

 

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Burcu Köksal, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya, Balçıkhisar Sağlık Ocağı inşaatının neden halen daha başlamadığını sordu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Burcu Köksal, TBMM Başkanlığı'na Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın cevaplaması istemiyle soru önergesi verdi.

SURİYELİLERE VE SUDANDAKİ SEVAKİN ADASINA KAYNAK VAR..!

Balçıkhisar Sağlık Ocağı inşaatının başlamamasının nedeni olarak ödenek ve bütçe imkânlarındaki sıkıntıların gösterildiğini ifade eden Milletvekili Köksal, "Yurttaşlarına sağlık hizmeti sunmak devletin görevlerindendir, ancak Şuhut İlçesine bağlı Balçıkhisar köyünde yurttaşlarımızın sağlık hizmeti almak için yapılması gereken sağlık ocağı hala yapılmamıştır. İhalesi 26 Temmuz 2018 tarihinde yapılmış olmasına rağmen Balçıkhisar Sağlık Ocağı inşaatı hala başlamamıştır. Balçıkhisar Sağlık Ocağı inşaatının başlamamasının nedeni olarak ödenek ve bütçe imkânlarındaki sıkıntı gösterilmektedir. Sudandaki Sevakin adasına kaynak ayrılırken, Suriyelilere kaynak ayrılırken kendi yurttaşlarının sağlık hizmetine gelince niçin ödenek sıkıntısı bahane edilmektedir?" dedi.

SEÇİM VAADİ OLARAK MI KALACAK?

Köksal önergesinde, "Balçıkhisar Sağlık Ocağının inşaatını başlatma konusunda bir girişiminiz olacak mıdır? Yoksa inşaat başlamayacak sağlık ocağı vaadi sadece seçim meydanlarında oy avcılığı için söylenen bir söz olarak mı kalacaktır?" sorularına yer verdi.

TÜRKİYE'DE YETERLİ MİKTARDA AŞI VAR MI?

Milletvekili Köksal, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın cevaplaması istemiyle verdiği diğer soru önergesinde ise, Türkiye’de olası bir salgın durumunda yeterli miktarda aşı bulunup bulunmadığını sordu.

Köksal önergesinde Bakan Koca’ya şu soruları yöneltti:

"Ülkemizde başta Suriyelilerin göçü olmak üzere göçler yüzünden halkımızın bağışıklık sisteminin olumsuz yönde etkilendiği ifade edilmektedir. Bu durumda özellikle yaşlı, hasta ve çocuklar açısından aşılama her zamankinden daha büyük bir önem taşımaktadır. Grip aşısı Türkiye’de üretilmediğinden ithal edilmektedir. Dolar kurundaki artışın ilaç sıkıntısına neden olduğu dikkate alındığında, Türkiye’de olası bir salgın durumunda yeterli miktarda aşı var mıdır? Eczanelerde il dışı takas uygulamasına izin verilmiyor. Bazı illerde bulunan ilaçlar bazı illerde bulunmamaktadır. Bu yüzden de mağduriyetler yaşanmaktadır. Bakanlığınızca bu mağduriyetleri gidermek için eczaneler arasında il dışı ilaç takasına izin verilmesini düşünüyor musunuz?"

YORUMLAR

  • 0 Yorum