phishing

Bakan Koca : Hasta turizminde dünyada önemli bir paya sahip olduğumuz bir dönemdeyiz

Bakan Koca : Hasta turizminde dünyada önemli bir paya sahip olduğumuz bir dönemdeyiz

Bakan Koca : Hasta turizminde dünyada önemli bir paya sahip olduğumuz bir dönemdeyiz
17 Mart 2019 - 21:42


 
Afyonkarahisar’ın sağlık alanındaki yatırımlarına desteklerini esirgemeyen Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Vali Mustafa Tutulmaz ile birlikte 50 Yataklı Sinanpaşa İlçe Devlet Hastanesinin temelini attı.
 Sinanpaşa ilçesinde düzenlenen temel atma törenine Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Vali Mustafa Tutulmaz, Milletvekilleri Prof. Dr. Veysel Eroğlu ve İbrahim Yurdunuseven, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, İlçe Kaymakamı, Sağlık Bakanlığı üst düzey yöneticileri, il müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
Son zamanlarda turizmin önemli katkılarını ilimizde görmekteyiz.
Törendeki açılış konuşmaları sırasında söz alan Vali Mustafa Tutulmaz; ”50 Yataklı Devlet hastanesi temel atma törenine hepiniz hoş geldiniz. Zaferin kazanıldığı bu topraklarda Kurtuluş Savaşı'nın en çetin gerçekleştiği topraklar olarak tarihe geçti. Bunda siz değerli Sinanpaşa’lı kardeşlerimizin, babalarının ve atalarının önemli katkıları oldu. Biz bugüne kadar Afyonkarahisar'da eğitimden sağlığa, tarımdan altyapıya, ulaşımdan turizme ve sulamaya kadar yüzlerce yatırım yapıyoruz. Geçen yıl 900'ün üzerinde proje vardı. Bu yıl da yine aynı sayıya yakın bir proje ile ilimizin her noktasına hizmet götürmeye çalışıyoruz. Son zamanlarda turizmin önemli katkılarını ilimizde görmekteyiz. Ancak bu bizim için yeterli değil. Bu katkının daha da artırılabilmesi adına Sayın Sağlık Bakanımızın ilimize teşrifleriyle ve sağladığı desteklerle termal turizmle ilgili önemli yatırımları inşallah ilimize kazandıracağız.” dedi.
 
Sağlık turizmi ve termal sağlık turizmi ilimizin önemli gelir kaynaklarından biri olacaktır.
Afyonkarahisar’da Sağlık Bilimleri Üniversitesinin kurulmasının kazanımlarından bahseden Vali Tutulmaz; “Sağlık turizmi ve termal sağlık turizmi ilimizin önemli gelir kaynaklarından biri olacaktır. Bugün dahi görüyoruz ki termal turizm için ilimize gelen birçok kişi ilimize has ürünleri alıyor. Buda ilimize ve ilçelerimize çok büyük kazanımlar sağlıyorlar. Bu kazanımlardan inşallah Sinanpaşa’lı halkımızda faydalanacaklardır. Bu burada atacağımız temelle birlikte Sinanpaşa’nın sağlık alanına büyük bir yatırım olacaktır. İnşallah ilçemize büyük katkılar sağlayacaktır. Bu anlamda emeği geçen herkese teşekkür ediyor, tesisimizin hayırlı olmasını diliyorum.” diye konuştu.
 
Son olarak konuşan Bakan Dr. Fahrettin Koca: “Bugün Afyonkarahisar ilimize hem yatırımları yerinde görmek hem de yapılacak yatırımları başlatmak üzere sizleri ziyaret etmiş oldum. Bundan sonraki dönemlerde Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, sağlıkta özellikle 82 milyon vatandaşımızı hakkaniyetli, kaliteli, nitelikli ve sürdürülebilir bir sağlık hizmeti sunmayı kendimize hedef edindik. Sağlık sistemimizin her geçen gün dünyada önemli bir noktaya geldiğini hepimiz biliyoruz. Daha önceleri yurt dışına tedavi için gidildiği dönemden artık yurtdışından yoğun hastanın Türkiye'ye geldiği ve hasta turizminde dünyada önemli bir paya sahip olduğumuz bir dönemdeyiz. Afyonkarahisar'da sağlık turizminde her geçen gün üzerinde yoğun çalışarak özellikle termal sağlık turizmini önemli kılarak Tematik Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nin de varlığıyla her geçen gün sağlık turizminde önemli bir pay alacağını düşünüyorum. Bu noktada üzerimize düşeni yapacağımızdan emin olun. Özellikle sağlıkta geldiğimiz noktada biliyorsunuz 2 gün önce 9. hastanemiz olan Bilkent Şehir Hastanesi'ni Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle açmış olduk. Şehir hastaneleriyle sağlıkta geldiğimiz düzeyi taçlandırmak istiyoruz. Şehir hastaneleri önümüzdeki dönemde bulundukları bölgede özellikle son noktada hizmet veren ve hastanın artık oradan sevk edilmediği fiziki şartlarıyla, insan kaynağıyla, ileri teknolojisiyle son noktada hizmet veren hastaneler olacak. Bu şehir hastanelerinin varlığı her geçen gün özellikle sağlık turizmi içinde önemli birer kuruluş olacak. Bizi bu şehir hastanelerinde nitelikli insan kaynağı ile birlikte özellikle üniversiteleri ile işbirliği içinde mükemmeliyet merkezlerinin de olduğu, hastanın artık sevk edilmediği sağlık kuruluşları olacak. Bugün de buraya temelini atmak üzere geldiğimiz hastanemiz içinde biliyorsunuz 50 yataklı ve 10 bin 122 metrekare kapalı alan olan 15 diyaliz ünitesi olan, 4 yoğun bakımı olan, 4 tane diş ünitesinin olduğu ve geniş 10 müşahede odasıyla acil ünitesi olan bir hastanenin temelini atmak için bir aradayız. Burada amacımız Sinanpaşa’lı hemşerilerimizin sağlık hizmetini bulunduğu ilçede verebiliyor olmak. Bu anlamda sağlık hizmeti alanında modern yüzünden biri olacak Sinanpaşa Devlet Hastanesi inşaatı da en kısa sürede tamamlayarak hizmeti sunmayı hedefliyoruz. Afyonkarahisar’a ve Sinanpaşa'ya hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” dedi.
 Konuşmaların ardından Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Vali Mustafa Tutulmaz ve beraberindeki protokol üyeleri tarafından 50 Yataklı Sinanpaşa İlçe Devlet Hastanesinin temeli atıldı.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum