phishing

Bakan Gül: Türk Yargısı Darbeci Hainlerden Hesap Sormaya Devam Ediyor

Bakan Gül: Türk Yargısı Darbeci Hainlerden Hesap Sormaya Devam Ediyor

Bakan Gül: Türk Yargısı Darbeci Hainlerden Hesap Sormaya Devam Ediyor
01 Aralık 2020 - 12:29


 
 
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Türk yargısının darbeci hainlerden hesap sormaya devam ettiğini belirterek, "Adaletin yerini bulacağından, hukuk ve demokrasinin kazanacağından kimsenin şüphesi olmasın." değerlendirmesinde bulundu.
 
Gül, sosyal medya hesabından, Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında komuta merkezi olarak kullanılan Akıncı Üssü'ndeki eylemlere ilişkin davada verilen mahkumiyet kararlarıyla ilgili paylaşımda bulundu.
 
Türk yargısının darbeci hainlerden hesap sormaya devam ettiğini kaydeden Gül, "Adaletin yerini bulacağından, hukuk ve demokrasinin kazanacağından kimsenin şüphesi olmasın. Şehitlerimize bir kez daha Allah'tan rahmet, gazilerimize sağlıklı ömürler diliyorum." ifadelerini kullandı.
 
AKINCI ÜSSÜ DARBE GİRİŞİMİ DAVASINDA KARAR AÇIKLANDI
 
FETÖ'nün darbe girişimi sırasında komuta merkezi olarak kullanılan Akıncı Üssü'ndeki eylemlere ilişkin, "sivil imamlar" ile Ankara'ya bomba yağdıran pilotların da arasında bulunduğu 365'i tutuklu 475 sanıklı davada karar açıklandı.
 
Üst sınırdan ceza veren mahkeme heyeti, sanıklar hakkında takdir indirimi uygulamadı.
 
Mahkeme, girişim gecesi Akıncı Üssü'nde bulunduğu belirlenen örgütün sözde sivil imamları Kemal Batmaz, Hakan Çiçek, Harun Biniş ve Nurettin Oruç'un "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs", "Cumhurbaşkanı'na suikast" ve "kasten öldürme" suçlarından 79'ar kez ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırıldığını bildirdi.
 
Ayrıca 291 sanık en az bir kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılırken, 46 sanığa "müebbet hapis" cezası, 19 sanığa "anayasal düzeni ihlale teşebbüse yardım" suçundan 12 yıl 6'şar ay ile 16 yıl 8'er ay arasında değişen hapis cezaları verildi. Ağırlaştırılmış müebbet ve müebbet hapse çarptırılan sanıklardan bazılarına, ayrıca "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçundan da 7 yıl 6 ay ile 120 yıl arasında değişen hapis cezası veridi. "Silahlı terör örgütüne üyelik" suçundan 41 sanık 6 yıl 3'er aydan 9'ar yıla kadar hapis cezasına mahkum edildi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum