phishing

Bakan Eroğlu’dan Afyonkarahisar’a Muazzam Yatırımlar

Bakan Eroğlu’dan Afyonkarahisar’a Muazzam Yatırımlar

Bakan Eroğlu’dan Afyonkarahisar’a Muazzam Yatırımlar
05 Haziran 2018 - 17:29 - Güncelleme: 05 Haziran 2018 - 17:40

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar programı kapsamında ilde Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, Orman Genel Müdürlüğü (OGM) ve diğer bakanlıklar tarafından inşa edilecek olan ve tamamlanan 19 adet tesisin temelini atacak ve açılışını gerçekleştirecek.

 

Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 5 Haziran Salı günü sırasıyla Seydiler Kasabası, Bayat İlçesi, Gömü Beldesi ve Emirdağ İlçesinde düzenlenecek merasimlerde 118 milyon TL yatırım maliyetli 19 adet tesisin temelini atacak ve açılışını gerçekleştirecek.

 

Afyonkarahisar’a 118 Milyon TL’lik 19 Tesis

 

Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 5 Haziran Salı günü saat 11.00’da Seydiler Pazar Yerinde düzenlenecek toplu temel atma merasiminde DSİ tarafından inşa edilecek 1 adet taşkın koruma tesisi ile OGM tarafından yapılacak ağaçlandırma ve ormancılık çalışmalarının temelini atacak. Ayrıca Prof. Dr. Veysel Eroğlu, diğer bakanlıklar tarafından yapılan Baddal Aygün Anadolu Lisesi Spor Salonu ve 30 Yataklı Devlet Hastanesi’nin temelini atacak.

 

Seydiler’den sonra Bayat İlçesine geçecek olan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, saat 13.30’da Belediye önünde düzenlenecek merasimde DSİ tarafından inşa edilecek Bayat Asarcık Göleti Sulaması Yenilemesi ve 1 adet taşkın koruma tesisi ile OGM tarafından yapılacak ağaçlandırma ve ormancılık çalışmalarının temelini atacak. Ayrıca Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Bayat Belediyesi tarafından yapılan 6 tesisin de temelini atacak.

 

Daha sonra Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, saat 15.00’te Gömü Belediye önünde düzenlenecek merasimde DSİ tarafından yapılacak 5 milyon TL yatırım bedelli Emirdağ Gömü Beldesi İçmesuyu Tesisleri’nin temelini atacak.

 

Saat 16.30’da Emirdağ’a gelecek olan Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenecek merasimde DSİ tarafından inşa edilecek Emirdağ Yedikapı Göleti Yükseltmesi ve Sulaması ile 1 adet taşkın koruma tesisinin temelini atacak. Ayrıca Prof. Dr. Veysel Eroğlu OGM tarafından yapılacak 1 adet tesis ile Emirdağ Davulga Jandarma Komutanlığı Hizmet Binası’nın temelini atacak. Yine İçişleri Bakanlığı tarafından inşa edilen Emirdağ İlçe Emniyet Müdürlüğü Hizmet Binası’nın da açılışını gerçekleştirecek.

 

Orman ve Su İşleri Bakanı  Prof. Dr. Eroğlu, Afyonkarahisar’da düzenlenecek bu 4 merasimde orman köylülerinin kalkındırılması maksadıyla 20 aileye gelir getirici tür, 9 aileye ORKÖY sertifikası ve İnpınar, Güneysaray ile Dağınık köylerine çok maksatlı yangın söndürme tankeri verecek.

 

Ayrıca, Prof. Dr. Eroğlu ceviz, badem, iğde, zerdali, sedir fidan türlerinden oluşan toplam 11.000 adet fidanı da vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtacak.

 

Afyonkarahisar Yatırımlarla Donatılıyor

 

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu tarafından temeli atılacak tesisler ile 17.170 dekar zirai arazi suya kavuşacak. Bayat İlçe Merkezi, Seydiler Kasabası, 1 köy ve 530 dekar arazi taşkın zararlarından korunacak. Gömü Beldesi İçme Suyu Tesisleri ile Gömü Beldesi’ne yıllık 400 bin metreküp içme suyu temin edilecek. Ormanların gençleştirilmesi, bakımı ve iyileştirilmesi ile orman köylülerinin desteklenmesi sağlanacak.

YORUMLAR

  • 0 Yorum