phishing

Bakan Dönmez : Enerjide Kendi Kendine Yeten Bir Ülke Olmalıyız

Bakan Dönmez : Enerjide Kendi Kendine Yeten Bir Ülke Olmalıyız

Bakan Dönmez : Enerjide Kendi Kendine Yeten Bir Ülke Olmalıyız
20 Mart 2019 - 10:38 - Güncelleme: 20 Mart 2019 - 10:59


 
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez,  ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Afyonkarahisar’a geldi.
Bakan Fatih Dönmez’in temaslarına Vali Mustafa Tutulmaz’ın yanı sıra Milletvekilleri Veysel Eroğlu, Ali Özkaya ve İbrahim Yurdunuseven ile diğer protokol üyeleri eşlik ettiler.
 
Enerjide Kendi Kendine Yeten Bir Ülke Olmalıyız
Enerjide kaynak çeşitliliği kapsamında nükleer teknolojinin devreye girdiğine değinen Bakan Dönmez şöyle devam etti: “İlk üniteyi Cumhuriyetin 100. Yılında devreye almış olacağız. Öte yandan doğalgaz ve petrol araştırmalarımıza da hız verdik. Bunu neticesinde bazı keşiflerimiz olmaya başladı. Trakya’da 3 milyar metreküplük bir doğalgaz keşfi sağladık. Yaklaşık 300 bin haneli bir şehrin 10 yıl doğalgazını sağlayacak bir keşif oldu. Biz bardağın yarısı boş diyenlerden değil yarısı dolu diyenlerdeniz. Bizim sloganımız da şu; varsa bulacağız. Türkiye’ye karşı yapılan oyunların sebebi de ülkemizin ekonomi, askeri ve diplomatik anlamda güçlenmiş olmasından kaynaklıdır. İnşallah enerji de de kendi kendimize yeten bir ülke olduğumuzda birçok sorunu çok daha rahat aşmış olacağız.”
 
Üretimdeki Başarılarımızı Dünyaya Duyurmalıyız
Elektrik alanında yapılan çalışmaları da anlatan Bakan Dönmez: “Elektrik tarafında ciddi işler yapıldı. Zaman zaman kesinti ve kısıntı uyguladığımız dönemler oldu. Ancak şu anda bu durum geride kaldı. Üretimimiz talebin üzerinde. 32 bin megavattan 89 bin megavata kurulu gücümüz var. Doğalgazda sessiz devrim yaşandı. 81 ilin hepsine de doğalgaz ulaştı.  Bu alandaki başarılar batıya da örnek oluyor. Bu başarıları dünyanın dört bir yanına taşımalıyız. Hem kaliteli hem de ekonomik yapabiliyoruz. Türkiye ekonomisi kapalı içe dönük bir ülke değil. Dünyanın dört bir yanında ürün hizmet sağlayıcılar ürünlerini tanıtmak için kapı kapı dolaşıyorlar bunun en güzel örneği Afyon mermeridir.” dedi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum