phishing

Aylığı Kesilen Gazilerin Aylıkları Sgk Bağlanmaya Başladı

Aylığı Kesilen Gazilerin Aylıkları Sgk Bağlanmaya Başladı

Aylığı Kesilen Gazilerin Aylıkları Sgk Bağlanmaya Başladı
03 Nisan 2020 - 18:46

 
Geçtiğimiz yıl içinde kamuda çalışan Gazilerimizin aylıkları kesilmişti.
Hükümet "Sehven emekli oldunuz" denilerek maaşları kesilen gazilerin mağduriyetini gidermek için adım atıyor. Çalışma Bakanlığı önünde eylem düzenleyen gaziler, yaptıkları görüşmeler neticesinde yeni düzenleme sözü aldı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın talimatı doğrultusunda hazırlanacak kanun teklifi TBMM ye gelerek 196 sıra sayılı ( 2/2633 )Bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifinin 6 ncı maddesinde “ 2230 sayılı kanunun  4 ncü maddesinde değişiklik yapılarak; 2330 sayılı kanun ve 5434 sayılı kanun 56. maddesi kapsamında aylık bağlanan malulleri ve harp malullerinden çalışmaya devam edenlere genel hükümler yerine, vazife Malullüğü aylığı bağlama tarihinden sonra geçen hizmetleri en az 20 yıllık sigortalılık süresi ve 5000 gün prim ödenmiş olması şartıyla, yaşlılık aylığı da bağlanma imkânı “ verilmiş oldu.
Bu gün Derneğimiz Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Malul Gazi Mustafa IŞIK bir duyuru yaptı: IŞIK Şube Başkanlarına gönderdiği masaj ’da “Maaşı kesilen Gazilerimizin Sgk daki maaş sayfaları aktif hale gelmeye başladı. Maaşı bağlananlar da var bilgilerinize” şeklinde bilgi verdi.
Bizlerde Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanlığı olarak Başta Genel Başkanımız Mustafa IŞIK olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederiz.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum