phishing

ATSO’nun 2020 Yılı Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı,Video Konferans Yöntemiyle Yapıldı

ATSO’nun 2020 Yılı Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı,Video Konferans Yöntemiyle Yapıldı

ATSO’nun 2020 Yılı Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı,Video Konferans Yöntemiyle Yapıldı
30 Haziran 2020 - 09:29


Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi’nin 2020 yılının Haziran ayı olağan toplantısı, ATSO Meclis Başkanı Dr. Mehmet Sıtkı Merdivenci yönetiminde, video konferans aracılığıyla gerçekleştirildi.
Toplantının açılış konuşmasını yapan ATSO Meclis Başkanı Dr. Mehmet Sıtkı Merdivenci, “Meclis Üyemiz Sayın M. Şükrü Genelioğlu, başarılı bir kalp ameliyatı geçirmiştir. Kendisine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum. Bildiğiniz üzere Afyonkarahisar Valimiz Sayın Gökmen Çiçek göreve başladı. Sayın Valimiz’e çalışmalarında başarılar diliyorum.Afyonkarahisar’dan Zonguldak Valiliği’ne tayin olan Sayın Mustafa Tutulmaz’a da yeni görevinde başarılar diliyorum. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, aynı anda Pençe Kartal Hava Operasyonu ve Pençe Kaplan Kara Operasyonu’nu sürdürüyor. Vatanımızın bütünlüğü, milletimizin birliği için canlarını ortaya koyan kahraman Mehmetçiğimiz’in terörle mücadelede kesin sonuç almasını yürekten arzu ediyorum, operasyonlarda şimdiye kadar verdiğimiz şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyorum” dedi.
Yeni tip koronavirüs salgınında tehlikenin geçmediğine dikkat çeken Merdivenci, “Dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs salgını dolayısıyla sosyal mesafe kuralına uymak için Mart, Nisan ve Mayıs aylarındaki Meclis toplantılarımızdan sonra dördüncü kez video konferans yöntemiyle bir araya gelmiş bulunuyoruz.
Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan veriler, tedbiri elden bırakmamamız gerektiğini gösteriyor. Hem evlerimizde, hem işletmelerimizde kontrollü sosyal hayat olarak tanımlanan hayat koşullarına uymalıyız” ifadelerini kullandı.
Ekonomi hakkında da değerlendirmede bulunan Merdivenci, “Bu pandemi sürecinde Oda olarak üyelerimizden gelen talep ve görüşleri değerlendirerek Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğimiz başta olmak üzere ilgili makam ve mercilere ilettik, iletmeye devam ediyoruz. Birçok talebimizden sonuç alıyoruz,
bazı taleplerimizin sonuçlarını bekliyoruz. 2018’de yaşanan döviz kaynaklı dalgalanmanın etkilerini atlatmaya başlamıştık, tam o sırada koronavirüs salgını ile karşılaştık. Buna rağmen ekonomimiz toparlanmaya başladı. Tabii ki üretim de, vatandaşlarımızın alım gücü de henüz istenilen seviyede değil. Elbirliğiyle hareket ederek daha güzel günleri görmemizi diliyorum” şeklinde konuştu.
Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası’nın imza attığı projelerden de söz eden Merdivenci, şöyle devam etti:
“Haziran ayının başında Odamız, merkezi İngiltere’de olan BREEAM adlı kuruluştan en üst seviyedeki Olağanüstü kategorisinde Yeşil Bina Sertifikası aldı. Böylece Odamız, Türkiye’de mevcut kamu binaları içinde en yüksek düzeyde Yeşil Bina Sertifikası’na sahip olan ilk bina unvanını elde etti. Bu başarıda emeği olan başta Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Hüsnü Serteser olmak üzere, Genel Sekreterimiz Sayın Ali Şenol ve personelimizi kutluyorum. Odamız, ayrıca ilimizin adını daha çok duyuracak büyük bir proje olan Sağlık Endüstri Bölgesi’nin kurulması için de çalışmalarını hızlandırdı. Geçen Meclis  toplantımızda da bu konuda oybirliğiyle bir karar almıştık. Sağlık Endüstri Bölgesi ile Afyonkarahisar, termal zenginlik ile sağlığın buluştuğu gözde bir il olacaktır. Bu süreçte, Odamız bir de Avrupa Birliği projesi hazırladı. Bu proje ile Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Mükemmelliyet Merkezi kurulması, aynı zamanda Borusan Holding’in destekleri ile öğretmen ve öğrencilere elektrikli araç bakımı hakkında eğitim verilmesi öngörülüyor.”
Haftasonu Yükseköğretim Kurumları Sınavı yapılacağını hatırlatan Merdivenci, “Gençlerimiz, yeni tip koronavirüs salgını dolayısıyla bir taraftan sokağa çıkma kısıtlamasına uydular; diğer taraftan Sınav’a hazırlanmaya çalıştılar. Çok yoruldular. Gençlerimize hayatlarının dönüm noktalarından biri olan bu sınavda başarılar dilerim” dedi.
Toplantının ikinci maddesinde Mayıs 2020 ayı karar özetleri oybirliğiyle onaylandı.
Toplantının üçüncü maddesinde Mayıs 2020 ayının Hesap Hülasası oybirliğiyle tasdik edildi.
Toplantının dördüncü maddesinde, ATSO Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Şapcı, Yönetim Kurulu’nun Mayıs-Haziran 2020 Faaliyetleri hakkında sunum yaptı.
Şapcı’nın ardından ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, güncel gelişmeler hakkında değerlendirmelerde bulundu.
Toplantının son maddesi olan “Dilek ve Temenniler” kısmında, Meclis Üyeleri İbrahim Sömer ve Mesut Tabak söz alarak görüşlerini dile getirdi.
ATSO Meclis Başkanı Dr. Mehmet Sıtkı Merdivenci, “Dilek ve Temenniler” kısmının ardından Meclis Üyeleri’ne teşekkür ederek toplantıyı kapattı.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum