phishing

Atıl Olan Binaya Yatılı Meslek Lisesi Yapılabilir

Atıl Olan Binaya Yatılı Meslek Lisesi Yapılabilir

Atıl Olan Binaya Yatılı Meslek Lisesi Yapılabilir
30 Mart 2019 - 10:48



 
Kanal3 Televizyonunda yayınlanan ve ismail Sagun’un sunduğu Seçime Doğru programına katılan Evciler Belediye Başkanı Saim Özer Evciler’de üniversite yapılması için inşa edilen binanın tarım meslek lisesi yapılabileceğini ifade etti.
Özer,Evciler’in üniversite kurulması için rantabl olmadığını ve üniversite kurulması için yapılan binanın tarım meslek lisesi yapılabileceğini ifade etti.
 
EVCİLER ÜNİVERSİTE İÇİN RANTABL DEĞİL
Özer sözlerine şöyle devamö etti;
Evciler’e üniversite kurulması için Dazkırı Belediye başkanımızla birlikte üniversitemize geldik. Rektör hocamızla bire bir görüştük. Evciler’in nüfusu belli, kapasitesi belli, Bunun mümkün olmadığı Hocamız tarafından bize söylendi. Benden önceki bir dönemde ki belediye başkanımız da bununla ilgili çok uğraştı. Elbette ben o zaman üniversitede görev yapıyordum. Başkanımızla birlikte çok uğraştık. Bununla ilgili olmadı. Üniversitenin olması için belirli bir nüfus şartı var. Belirli bir ortam aranıyor. Bunların hiçbiri Evciler’de olmadığı için 3600 nüfusulu bir ilçeye yüksekokul yapılması hiç uygun görülmedi. Şu anda Dinarımızda var, Dazkırımızda var, Başmakçımızda yüksek okul var. Öğrenci bulunamıyor, Hoca bulunamıyor. Öğrenci bulursa hocayı bulamıyoruz, hocayı bulursak öğrenciyi bulamıyoruz. Afyon'dan hoca ders vermeye geliyor, Afyon Evciler arası 140-150 kilometre bir hocanın Evciler’e gelmesi için günlük gidiş geliş 3 saat yolda gidip gelip gitmesi gerekiyor. Bunlar hem rantable değil, Hem sağlıklı değil. Öğrenci sayısı atıl durumda olan bir yer olacak.
ATIL OLAN BİNAYA YATILI MESLEK LİSESİ YAPILABİLİR
Üniversiteye Tahsin yapılmış onu biz defalarca Her gelen kaymakamımız da yüksekokul açılmıyorsa Evciler’e bir yatılı Meslek Lisesi Sağlık Meslek olabilirdi. Bizim orası hayvancılık ve tarımla ilgili Tarım Meslek Lisesi Açılabilirdi. Veteriner Teknisyenliği Açılabilirdi. Yatılı lise olabilirdi. Yatılı olma şartı ile lise Açılabilirdi.Her gelen kaymakamımız da herkes de devamlı Görüştük. Bu yer daha önce İmam Hatip yapılması için İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne tahsis yapılmış Dolayısıyla o da uygun görülmedi daha sonra bina atıl durumda şu anda Orayı tekrar Tarım Meslek Lisesi yapılması için uğraşılıyor müracaatlar var. Bununla ilgili Yiğidi öldür hakkını ver Şener Bey çalışıyor mesleği de veteriner uğraşıyor. Ben de uğraşıyorum müracaatları mız var dediğimiz gibi buna mutlaka finansman kaynağı bulmak zorundayız. Bunu da Milli Eğitim olur, Özel İdare olur. Bunların destekleriyle hayata geçirmeliyiz. Devletin malı. O kadar zengin bir ülke değiliz. Devletin malı o şekilde artıl duramaz. Taki bu sağlık bakanımız Halil İbrahim Özsoy yaptırdığı bir binadır. Anavatan döneminde hastane olarak yapılmış.
BU BİNA HASTANE YAPILABİLİRDİ
O günden bugüne devamlı hastane binası, arkasından Yüksekokulu binası, tadilatlar, masraf masraf ,hala aynı şekilde devam ediyor. Bizim gördüğümüz de içimiz kan ağlıyor ,bina atıl durumda duruyor. Her gelen kaymakamımıza gelin lütfen şuraya bir gidelim hükümet binasının buraya alalım.Biz göreve geldiğimizde hastane yapıldı. Küçük bir Entegre hastane yapıldı. İlçe emniyet müdürlüğü binası yapıldı. Bunları buralarda kullanabilirdik. hastanemiz şu anda yetersiz oraya hastane yapılabilirdi. Ora hayata geçirilebilir, biz yeni bir hastane yapana kadar o Atıl durumdaki binayı hayata geçirebilir, yeni hastane o zamanın parasıyla Belki bir milyon liradan fazla ya mal olmuş, bu maliyet oraya harcanıp daha geniş daha güzel bir hastane yapılabilirdi. Yemekhanesi içinde 3 katlı bir bina çok büyük bir bina yemekhanesi yatakhanesi kuşları dinle Ne olur doktoru hemşir odaları hepsi olabilirdi. O binanın içerisinde ama ne oldu yeniden bir Entegre hastane yapıldı 10 yataklı 1 milyondan fazla da maliyet gitti olsun olmasın demiyoruz ama oradaki olan binanın atıl durumda bırakıp da yeniden sıfırdan bina yapmak kaynaklarımız bizim kaynaklarımızı boşa harcamak gibidir. Arkasından emniyet binası öyle demiş tarafından tahsis edilen eski belediye binamızda hizmet veriyor. Biz her resmi kuruluşa belediye olarak elimizden gelen desteği vermeye çalışıyoruz bina yapılıyor. Önümüzdeki yaz döneminde emniyet binamız oraya taşınacak emniyet binamız burada karşısında Jandarma Karakolu karşılıklı bunu bir arka tarafa alabilirdik veya eski binaya alabilirdik. Hem de yeni bir yerleşim yeri ve daha da canlandırabilir yeni bir Cazibe Merkezi oluşturabilirdi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum