phishing

Atık Pilleri Topladılar Ödülleri Kaptılar

Atık Pilleri Topladılar Ödülleri Kaptılar

Atık Pilleri Topladılar Ödülleri Kaptılar
12 Mayıs 2020 - 18:02


         Afyonkarahisar Belediyesi, Çevre Hizmetleri Birliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve TAP Vakfı işbirliği ile geleneksel hale gelen Atık Pil Toplama Kampanyasında dereceye giren okullar belirlendi.
          Her yıl 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinliklerinde dolayısıyla çevreci okulların ödüllendirildiği kampanya da bu yıl dereceye giren okulların müdürleri, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’i makamında ziyaret etti. Atık Pil Toplama Kampanyasına bu yıl 70 okulun katıldığını ifade eden Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, 4 bin 20 kilogram atık pil toplandığını söyledi.Her yıl düzenli olarak okullarda eğitim çalışmaları düzenlenerek okullara gidilip öğrencilere hem atık piller hemde ambalaj atıkları ve çevre konusunda bilinçlendirme çalışmaları yapıldığını aktaran Başkan Zeybek, “Bu konuda bilinçlenen vatandaşlarımız ve çocuklarımızın atık pillerin geri kazanımı konusunda üzerlerine düşen görevleri yapacağı inancıyla Çevre Hizmetleri Birliği olarak 2007 yılında atık pillerin doğaya verdiği zararları azaltmak için TAP Vakfı ile atık pil toplama çalışmalarına başlanmıştır. 2009 yılından bu yana da gelenekselleşen Okullar Arası Atık Pil Toplama Kampanyaları düzenlenmektedir. İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün destekleri ile kampanyaya 2020 yılında70 okul katılarak 4.020 kg atık pil toplanmıştır. Birliğimiz 2007 yılından bugüne kadar toplam 40 ton atık pil toplayarak doğanın korunmasına destek vermiştir” dedi.
         Kampanyaya katılan ve en çok atık pil toplama oranına ulaşan ilk 15 okula 5 Haziran 2020 Dünya Çevre Günü’nde ödül töreni ile teslim edilmesi planlanan hediyelerin teslim edeceklerini ifade eden Başkan Zeybek,  “Dünya Çevre Günü kutlanamayacak olsa da ihtiyaçlarına göre ödülleri teslim edilmiştir. Kampanya kapsamında TAP Vakfı tarafından temin edilen Masa tenisi ve spor seti ve satranç takımına ilave olarak 5 dizüstü bilgisayar 7 adet fotokopi makinesi Çevre Hizmetleri Birliği tarafından dereceye giren okullara hediye edildiğini ifade etti.
                           HEDİYE ALMAYA HAK KAZANAN OKULLAR

S.N.OKUL ADIATIK PİL MİKTARI (Kg.)HEDİYE
1Hoca Ahmet Yesevi İlkokulu558Dizüstü Bilg.
2Kadınana İmam Hatip Ortaokulu550Fotokopi Mak.
3Fatih Ortaokulu (Dinar)314Dizüstü Bilg.
4Selçuklu İlkokulu305Dizüstü Bilg.
5Nasrettin Hoca Anaokulu295Dizüstü Bilg.
6Asım Kocabıyık Anaokulu240Dizüstü Bilg.
7Osman Atilla İlkokulu238Fotokopi Mak.
8Atatürk İlkokulu237Fotokopi Mak.
9İbrahim Evren Mes. Tek. Anadolu Lisesi189Fotokopi Mak.
10Miralay Reşatbey İlkokulu (Sandıklı)186Fotokopi Mak.
11Karşıyaka İlkokulu164Fotokopi Mak.
12Gazipaşa Ortaokulu(Şuhut)124Fotokopi Mak.
13Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu(Çay)110Spor Seti
14Kılıçarslan İlkokulu (Sinanpaşa)83Satranç Eğitim Seti
15Bolvadin Hasan Gemici Ortaokulu (Bolvadin)60Masa Tenisi

YORUMLAR

  • 0 Yorum