phishing

Arslan : Yeni İşyerlerinde Örgütlenmeye Devam Edeceğiz

Arslan : Yeni İşyerlerinde Örgütlenmeye Devam Edeceğiz

Arslan : Yeni İşyerlerinde Örgütlenmeye Devam Edeceğiz
14 Mayıs 2020 - 03:01

 
 
 
Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 13 Mayıs 2020 tarihinde Konfederasyonumuza bağlı Hizmet-İş Sendikamızın Genişletilmiş Başkanlar Kurulu'na videokonferans yöntemiyle katıldı.
 
Arslan, Hizmet-İş Sendikası Şube Başkanları, İl Başkanları, Şube ve İl Yönetim Kurulu üyeleriyle videokonferans yöntemi ile görüştü.
 
Toplantıya Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın yanı sıra, HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Av. Hüseyin Öz, Hizmet-İş Sendikası Yönetim Kurulu Üyeleri, Hizmet-İş Genel Sekreteri Remzi Karataş ile Şube ve İl başkanları katıldı.
 
Genel Başkanımız Mahmut Arslan toplantıda, çalışma hayatı ve gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
 
Türkiye Salgınla Mücadelede Başarılı Bir Sınav verdi
 
Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Koronavirüs salgınıyla mücadelede Türkiye’nin önemli bir başarı gösterdiğini söyledi.
 
Salgınla mücadelede özellikle sağlık, belediye ve Kredi ve Yurtlar Kurumu çalışanlarının fedakârlıklar gösterdiğini söyleyen Arslan, başta sağlık çalışanları olmak üzere, gıda, bankacılık, toplu taşıma, güvenlik, temizlik, haberleşme ve medyada çalışan tüm emekçilere gösterdikleri gayretlerinden dolayı teşekkür etti.
 
Salgınla mücadelenin kararlılıkla devam ettiğinin altını çizen Arslan, “Salgın süreci devam ediyor, rehavete kapılmadan, tedbiri elden bırakmamız gerekiyor” dedi.
 
Arslan, maskesiz dışarı çıkılmaması, sosyal mesafeye dikkat edilmesi ve hijyen kurallarına harfiyen uyulması tavsiyesinde bulundu.
 
Sendikal Çalışmalarımızı Dijital Ortamlarda Yürütüyoruz
 
Koronavirüs salgınının dünyadaki tüm planlamaları alt üst ettiğini ifade eden Arslan, “Sendikal çalışmalarımızı dijital ortamlarda yürütüyoruz. Bu konudaki teknik alt yapımızı yeniden düzenleyerek aksaklıklara meydan vermeden çalışmalarımızı sürdüreceğiz. İçinde bulunduğumuz durumdan dolayı yüz yüze gelemiyorsak, yeni modeller oluşturarak sendikal faaliyetlerimizi sürdürmemiz gerekiyor” diye konuştu.
 
Yeni İşyerlerinde Örgütlenmeye Devam Edeceğiz
 
Konfederasyonumuza bağlı Hizmet-İş Sendikamızın 2019 yılında yoğun bir dönem geçirdiğini anımsatan Arslan, “Yerel seçimler sonucunda yönetimi değişen bazı belediyelerde 30 bini aşkın üyemizi kaybettik, ancak mücadelemizden vazgeçmedik. Bolu ve İstanbul’da işten atılan arkadaşlarımızın işe geri alınması HAK-İŞ’in büyük başarısıdır. Sonuç olarak bu süreci el sıkışarak gerçekleştirmiş olmaktan memnuniyet duyuyoruz. Yeni işyerlerinde örgütlenmeye devam edeceğiz” dedi.
 
Toplu iş sözleşmesi süreçlerinin Koronavirüs sebebiyle 3 ay süreyle uzatıldığını hatırlatan Arslan, “Gecikme sebebiyle bazı arkadaşlarımız toplu iş sözleşmesi hükümlerinden yararlanamıyor ve mağduriyet yaşıyorlar. Ancak sorumluluk bizim elimizde değil, kanun hükümleri neticesinde bu durumdayız. İnşallah önümüzdeki süreçte zorlukları aşarak yeni toplu iş sözleşmeleri imzalayacağız” dedi.
 
Biz Bize Yeteriz Türkiyem Kampanyasına Büyük Destek Verdik
 
Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından “Biz Bize Yeteriz Türkiyem” sloganıyla başlatılan Milli Dayanışma Kampanyasına HAK-İŞ olarak destek verdiklerini hatırlatan Arslan, “Teşkilat mensuplarımız bu zor zamanda bir kez daha HAK-İŞ’li olmanın manasına ve ruhuna uygun davranmıştır. Konfederasyonumuz HAK-İŞ’in desteği ile yardım kampanyasına desteğimiz 3 Milyon Türk Lirasına ulaşmıştır. Kampanyaya destek veren sendikalarımıza ve teşkilat mensuplarımıza gönülden teşekkür ediyoruz. Allah hepsinden razı olsun, yapılan hayırları kabul etsin” diye konuştu.
 
1 Mayıs’ı 81 İlde Kutladık
 
Her yıl başka bir ilde 1 Mayıs'ı kutlama geleneğini başarılı bir şekilde sürdüren HAK-İŞ’in, salgın sebebiyle bu yıl 27 Nisan-1 Mayıs tarihleri arasında beş gün boyunca Emek ve Dayanışma Günü’nü dijital ortamlardan ve sosyal medyadan yapılan paylaşımlarla “1 Mayıs Haftası” olarak kutladığını hatırlatan Arslan, 1 Mayıs günü ise Valiliklerce izin verilen meydanlarda 81 ilde kutlama yaptığımızı anlattı.
 
Arslan, “Önümüzdeki 1 Mayıslarda Türkiye’nin farklı meydanlarında buluşup, taleplerimizi on binlerce emekçiyle haykıracağız” dedi.
 
HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Av. Hüseyin Öz, HAK-İŞ’in pandemi ile mücadele sürecinde büyük çaba gösterdiğini anlattı.
 
Öz, salgın sürecinde görevi başında canı pahasına hizmet eden başta sağlık çalışanları olmak üzere belediye çalışanlarına ve diğer sektörlerde çalışan emekçilere teşekkür etti.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum