phishing

Araç kiralama şirketinden TRAFİK CEZASI İSYANI!

Araç kiralama şirketinden TRAFİK CEZASI İSYANI!

 Araç kiralama şirketinden TRAFİK CEZASI İSYANI!
10 Aralık 2016 - 15:23

 

 

 

 

Araç kiralama şirketinden

TRAFİK CEZASI İSYANI!

 

 

Afyonkarahisar’da hizmet veren bir araç kiralama firması, kiraladığı bir aracın ehliyetsiz sürücüye verildiğini, bu kişinin de kaza yapması üzerine sürücüye kesilmesi gereken cezanın firmalarına kesildiğini öne sürerek, olaya tepki gösterdi

 

 

Emniyet Genel Müdürlüğü ve Kara Yolları Yönetmeliğinde trafik kurallarına aykırı hareket etmek suretiyle sebebiyet vermiş olduğu kazalar neticesinde uygulanacak cezai işlemler kiracı sorumluluğunda olmasına rağmen cezanın rent a car firmalarına kesilmesi sektörün canını sıkmaya devam ediyor.

Yasal boşluklar yüzünden müşterileriyle sık sık sorunlar yaşayan meslek gruplarının başında gelen rent a car firmaları tartışmaların odağında yer almayı sürdürürken, bu kez bir trafik polisinin, Afyonkarahisar merkezli bir araç kiralama şirketine, yönetmeliğe aykırı şekilde ceza yazdığı öne sürüldü.

 

FİRMA SAHİBİ CEZANIN KENDİLERİNE YAZILMASINA TEPKİLİ

Ren a car firması sahibi Eyüp Sümürken, Kurtuluş’a yaptığı açıklamada, 1989 doğumlu Kadir A. Adlı kişinin, firmasından 35 DVY 67 plakalı aracı kiraladığını, daha sonra da 1997 doğumlu, sürücü belgesi olmayan Kurban Ö. Adlı arkadaşına verdiğini, bu şahsın da Afyonkarahisar-Eskişehir yolunda, Afyon Kocatepe Üniversitesi Ahmet Necdet Sezer kampüsü yakınlarında bir başka araca çarparak kaza yaptığını ancak cezanın firmasına kesildiğini söyledi.

Ölen ya da yaralananın olmadığı trafik kazasında olay yerine gelen trafik polislerinin cezayı aracı kiralayana kesmesi gerekirken kendilerine kestiğini iddia eden rent a car firması sahibi Eyüp  Sümürken, bu duruma tepki gösterdi.

 

ANTALYA’DA RENT A CAR FİRMASINA KESİLEN CEZAYI MAHKEME İPTAL ETTİ

Rent a car firması sahibi Eyüp Sümürken, benzer bir olayın Antalya’da yaşandığını, firmaya kesilen para cezasının iptal edildiğini belirterek, şunları kaydetti:

“Antalya11'inci Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, 'Araç kiralama şirketi sahibi B. E' nin olay tarihinde önce aracı R.E.U.'ya teslim ettiği, kira süresi içerisinde sürücü belgesi olmayan kişilerin aracı kullanmasının, araç kiralama şirketinin değil, müşterinin sorumluluğunda olduğu' belirtilerek, itirazı kabul edildi. Mahkeme B .E' nin adına kesilen idari para cezasının iptaline de karar verdi. Rent a car firma sahibi olarak işimiz gücümüz yok hakkımızı mahkemelerde mi arayacağız, yetkililerin bu duruma duyarsız kalmaması gerekiyor.”●Gökhan Yılmaz (Özel Haber)

YORUMLAR

  • 0 Yorum