phishing

Ankara Kuşu 3 kez Afyonkarahisar'a getirilerek fitne ve fücura alet edildi

Ankara Kuşu 3 kez Afyonkarahisar'a getirilerek fitne ve fücura alet edildi

Ankara Kuşu 3 kez Afyonkarahisar'a getirilerek fitne ve fücura alet edildi
09 Nisan 2020 - 14:10 - Güncelleme: 10 Nisan 2020 - 12:22


 
AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Ali Özkaya infaz yasalarında yapılan yeni düzenlemelerin ardından Afyonkarahisar Cezaevinin tamamen yeni cezaevine taşınacağını, Adliye Sarayı yanındaki cezaevinin bulunduğu yerde yeni Adliye Sarayı inşa edileceğini bildirdi. İnfaz düzenlemeleri hakkında bilgiler veren Özkaya, “Yeni cezaevine gelenler karantinada tutulduktan sonra koğuşlara geçiriliyor” dedi
 
Kocatepe Gazetesi’nden Sezer Küçükkurt’un Haberi şöyle:
 
AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Ali Özkaya, TBMM’de görüşmeleri devam eden “İnfaz Yasası düzenlemeleri” ile ilgili olarak gazeteniz Kocatepe’ye değerlendirmelerde bulundu. Yapılan düzenlemeler hakkında bilgiler veren AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, Afyonkarahisar yeni cezaevinin hizmete başladığını belirterek, ilerleyen süreçte mevcut cezaevinin bulunduğu alanda yeni bir Adliye Sarayı inşa edileceğini bildirdi. Milletvekili Ali Özkaya, twitter’de “Ankara kuşu” olarak bilinen ve kısa süre önce tutuklanan kişi hakkında kendisinin gündeme getirdiği bilgilere yenilerini ekleyerek, “Bu şahıs 3 kez Afyonkarahisar’a getirilerek fitne ve fücura alet edildi.” dedi.
 
İnfaz yasası düzenlemeleri ile ilgili görüşmelerin, yasa düzenlemesinin geneli üzerinde başladığını belirten AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya yapılacak düzenlemeleri anlattı. Teklifte imzası bulunan Özkaya, TBMM Anayasa Komisyonunda görev yaptığını ve kanun hazırlama süreçlerinde bulunduğunu ifade ederek, “TBMM’de görüşmelere devam edeceğiz. 70 maddelik bir kanunun infazı hakkında kalıcı ve geçici düzenlemeler öngörüyoruz. Genel düzenlemede kural olarak ½ oranında koşullu salıverme yapıyoruz. Belirli suçlar açısından 2/3, terör, cinsel suçlar ve uyuşturucu suçları için ¾ oranında geçici düzenlemeler var. Denetimli serbestliği terör, uyuşturucu, kadına karşı suçlar ve milli güvenliği tehdit eden suçları istisna tutarak, cezaevlerinde bulunanlara 3 yıl denetimli serbestlik veriyoruz. Bir de korona hastalığı nedeniyle açık cezaevlerinde bulunan kişilere 31 Mayıs’a kadar izin veriyoruz. Açık cezaevlerinde bulunan 75 bin kişiden 45 bini zaten yeni yapılan infaz düzenlemelerinden faydalanacaklar. Geriye kalan 30 bin kişiye de izin veriyoruz 31 Mayıs’a kadar. Adalet Bakanı gerek görürse bu izin süresini 3 defa daha uzatabilecek. Kapalı cezaevinden açık cezaevine çıkmasına 1 yıl kalanlara isteğe bağlı olarak açığa çıkma izni veriyoruz. 65 yaş üstü olup kendi bakımını yapamayanlara durumlarını raporla bildirmeleri halinde evde hapis uygulaması getiriyoruz.” diye konuştu.
 
Yeni yapılan düzenlemelerde adaletin sağlanamadığı ile ilgili eleştirileri de değerlendiren AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, “Nereden bakarsanız düzenlemelere birileri itiraz edecektir. Düzenlemeler kimi kapsamıyorsa oradan itiraz gelecektir. Bizim bu düzenlemelerde 3 tane kırmızı çizgimiz var. Terör, kadına şiddet ve uyuşturucu suçlarının infazında hiçbir indirim yapmadık, denetimli serbestlik getirmedik.” ifadelerini kullandı.
 
Afyonkarahisar’ın yeni cezaevinin hizmete girdiğini hatırlatan Milletvekili Özkaya, “Yeni cezaevi faaliyetine başladı. Cezaevine yeni getirilen insanlar karantina sürecini tamamladıktan sonra normal koğuşlarına alınıyorlar.” dedi.
 
İnfaz düzenlemeleri ile ilgili süreçlerin sonunda mevcut, Adliye Sarayı yanındaki cezaevindeki mahkumları Konya yolu üzerindeki yeni cezaevine aktarmayı planladıklarını anlatan Milletvekili Özkaya, “Mevcut cezaevi boşaldıktan sonra da oradaki alana inşaAllah Afyonkarahisar’ımıza yakışır bir Adliye Sarayı yapmayı hedefliyoruz.” dedi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum