phishing

Alkan : Tüm anne adaylarını Gebelik okuluna bekliyoruz

Alkan : Tüm anne adaylarını Gebelik okuluna bekliyoruz

Alkan : Tüm anne adaylarını Gebelik okuluna bekliyoruz
20 Şubat 2019 - 16:14


Gün FM’de yayınlanan Sağlık Olsun programına Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Gebe Eğitim Okulu’nda Uzman Ebe Naime Alkan ve Eğitici Eğitmeni Serpil Başol konuk olarak katıldılar. Programda Gebe Okulu’nun faaliyetleri konuşuldu.
 
Gebe Eğitim Okulu’nun içeriğiyle ilgili bilgiler veren Eğitici Eğitmeni Serpil Başol, “Sağlık Bakanlığı’nın 100 günlük eylem planı içerisinde 2014 yılında açılmış olan gebe bilgilendirme sınıfları genelge ile ikinci basamak hastanelerde gebe okullarına dönüştürülmesi için yeni standartlar belirlenmiştir. Bu kapsamda hastanemizde tüm gebelerin doğum öncesi, doğum ve doğum sonrası dönemlerine ilişkin bilgi sahibi olmalarını ve bilinçli doğum yapmalarını sağlamak, anne ve baba adaylarına normal doğum eylemi, ağrı yönetimi ve yeni rollerini benimsemeleri konusunda bilgi ve beceri kazandırmayı amaçlamaktayız” diye konuştu.
 
“Haftalık eğitim planımız var”
 
Dileyen anne adaylarının hafta içi her gün mesai saatleri içerisinde Gebe Okulu’na müracaat edebileceklerini belirten Uzman Ebe Naime Alkan, “Anne adaylarımız geldiklerinde sorularına göre eğitim alabilirler. Ayrıca grup eğitimi saatlerinde planlı eğitime katılabilirler. Haftalık eğitim planımız var. Grup eğitimlerinde Salı ve Perşembe sabah 10.00’da egzersiz, plates ve nefes çalışması yapıyoruz. 13.30’da her gün farklı konularda olmak üzere grup eğitimi veriyoruz” şeklinde değerlendirmede bulundu.
 
Gebelik Okulu’nda anne adaylarının yanı sıra baba adaylarına da eğitim verildiği belirten Başol ve Alkan, bebek bekleyen tüm çiftleri Gebelik Okulu’na davet ettiler.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum