phishing

“AKP Evciler İlçe Başkanı GES projesini sana yaptırmayız biz yapacağız” dedi

“AKP Evciler İlçe Başkanı GES projesini sana yaptırmayız biz yapacağız” dedi

“AKP Evciler İlçe Başkanı GES projesini sana yaptırmayız biz yapacağız” dedi
23 Mart 2019 - 16:36



 
Kanal3 Televizyonunda yayınlanan ve ismail sagunun sunduğu seçime doğru programına konuk olarak katılan Evciler Belediye Başkanı Saim Özer Çarpı açıklama ve iddialarda bulundu.
CHP’li Evciler Belediye başkanı Saim Özer Evcilere yapmayı planladıkları GES santrali için iktidar partisinin engel olduğunu ve iller bankasından finansman çıkmadığını iddia etti.
Özer,bir toplantıda Akparti Evciler İlçe Başkanının “GES projesini sana yaptırmayız biz yapacağız” dediğini iddia etti.
GES PROJEMİZİ ENGELLEDİLER
Ondan sonraki bizim esas amacımız Evcilere gelir getirici GES tesisi yapmaktı. 11.06.2015 tarihinde GES projemiz için müracaatta bulunduK. GES projesi için EPDK’ ya başvurumuz yapıldı. Öncelikle belediyemizin Bununla ilgili bir yeri olmadığından 2 yıl süreli yer tahsisini alındı. 27.02.2017 tarih ve bila sayılı sözleşme ile Osmangazi Elektrik Dağıtım A.Ş ve belediyemiz arasında 2 yıl süreyle lisanssız elektrik üreticileri ile dağıtım sistemine bağlantı anlaşması imzalanmıştır. Ne zaman? Şubat 2017 bütün bağlantı izinleri tamamlanmış, süre yetmemiş, Bir öncekinde ipard projesinde müracaat ettik. İpart’tan çıkmayınca İller Bankası kanalıyla projeyi yapmak istedik.İller Bankası'nın da 11.04.2018 tarihinde müracaatınız ve iller Bankası'nda 2.700.000 lira borçlanma protokolu imzalayarak bu projeyi gerçekleştirmek için harekete geçtik. İller Bankası'nda 2018 yılının Nisan ayında 2 milyon 700 bin lira kredi anlaşması yapıldı ve bu anlaşmayı imzaladık. O dönemde İller Bankası'nın faiz oranını yüzde 7 özel bankalarda ise yüzde 11 -12 arasındaydı. Yüzde 6 fark vardı.Aradaki altılık farkı Evciler Belediyesi zarar etmemesi için, biz onu görmedik ve İller Bankası'na müracaat ettik ve sözleşme imzalandı. Hala iller Bankası'nda durmaktadır.
AKP İLÇE BAŞKANI SANA YAPTIRMAYIZ BİZ YAPACAĞIZ DEDİ
İller Bankası'nda biz bu sözleşmeyi ikinci gidişimizde Biz bunu imzaladık. Niye finansmanı sağlamıyorsunuz, neden krediyi vermiyorsunuz dediğimizde bir talimatla durdurulduğu söylendi. üst Yapı Daire Başkanlığı tarafından durdurulduğu söylendi. Bunu bana şifahi olarak söylediler. Yanımızda Memurum da vardı. üst Yapı Daire Başkanlığına Vardığımızda yanımda memurunda vardı onlar da birebir şahittir. Bu projenin durdurulduğunu bana söylendi. Hiçbir yere şahsi olarak gitmedim. Mutlaka Yanında birisi olmuştur. Bundan sonra bir Yemek sayın AKP İlçe Başkanı Şener Bey yüzümüze karşı, ‘Başkanım kusura bakma, biz bu projeyi size yaptırmayız. Seçimden sonra biz yaparız’ diye yüzümüze söyledi. Yanınızda emniyet konserimiz, karakol komutanımız, kaymakamımız vardı.
ÖZEL BANKALARDAN BORÇLANMAK RANTABL DEĞİLDİ
Biz yapacağız demesi gayet doğal biz bunu yaptırmayacağız seçimi aldıktan sonra biz yapacağız demesi çok değişik bir mana taşıyor. Neden engelliyorsunuz dediğimiz bu . Ondan sonra biz meclisten Bu sözü duyduktan sonra belediye meclisi bizden özel bankalar için borçlanma yetkisi aldık bu yetkiyi aldıktan sonra tabii ki araştırma yaptık birkaç bankadan teklif aldık geri ödemelerini baktık hiç rantable değil. 76 bin lira gibi bir geri ödemesi var, bir de ara senetleri var. Baktık verilen teklif hiç rantable değil. Çünkü özel bankaların faiz oranları %30 seviyelerine gelmişti. Biz bu işlemi o şekilde bıraktık, krediyi kullanmadık, kesinlikle belediye zarar vermek istemedik.Çünkü bu şekilde yapsaydık belediye bundan Sürekli zarar verecek biz halkımıza kesinlikle zarar vermek istemiyoruz.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum