phishing

Akıllı Kavşak Sisteminin Ağı Genişletilecek

Akıllı Kavşak Sisteminin Ağı Genişletilecek

Akıllı Kavşak Sisteminin Ağı Genişletilecek
24 Ocak 2020 - 18:03 - Güncelleme: 24 Ocak 2020 - 19:28

TRAFİKTE EDS DÖNEMİNE GEÇİLECEK
 
 
         Belediye Başkanı Mehmet Zeybek'in talimatıyla, İl Emniyet Müdürlüğü ile işbirliğinde ilimiz sınırları içerisinde trafiği rahatlatmak, kazaları önlemek amacıyla kazaların ve ihlallerin en çok yapıldığı noktalarda Elektronik Denetleme Sistemini (EDS) hayata geçecek.
 
            Bu sistemin hayata geçmesiyle birlikte kırmızı ışık ihlali nedeniyle meydana gelen kazalar ve en aza indirilecek aynı zamanda trafik güvenliğinin artmasına katkı sağlayacak. Bununla birlikte araçların tüm güzergah boyunca hız sınırlamalarına uymasının yolunu açılacak ve aşırı hıza bağlı kazaları önlenecek. Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Başkan Yardımcıları Süleyman Karakuş, Murat Öner  ile birlikte Fen İşleri Müdürü Onur Sadioğlu, Trafik Kontrol Merkezi’nden Sorumlu Elektronik- Elektrik  Mühendisi Tuba Kahveci ve teknik ekiptin devam eden çalışmalarla ilgili bilgi aldı.
 
           Fen İşleri Müdürlüğü Trafik Kontrol Merkezi bünyesinde şehir trafiğinin 7-24 kontrol altında tutulduğunu söyleyen Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, “14 kavşakta devrede olan dinamik kavşak kontrol sistemimiz ,7 kavşakta ise  yeşil dalga sistemimiz bulunuyor. Bu sayede kavşaklara yerleştirilen kameralardan gelen görüntüler ve kavşak verileri anlık olarak analiz ediliyor.  Trafik Kontrol Merkezi’nin hazırladığı simülasyonlar ile şehir trafiğinin en iyi şekilde yönetimi sağlanıyor.  Yine bu sistem sayesinde trafikte harcanan zaman azalmış olup kavşaklarda ortalama bekleme sürelerinde %18 iyileşme aylık 7 bin  Lt. yakıt tasarrufu ve 11 ton daha az karbon salınımı sağlanıyor.” dedi.
 
             Şehrimizde trafiği rahatlatmak ve vatandaşlarımızın daha konforlu ve bilinçli seyahat etmelerini sağlamak amacıyla 3 kavşakta daha, akıllı kavşak sistemine geçmeyi planladıklarını söyleyen Başkan Zeybek, “Trafiğin yoğun olduğu, akıllı kavşağın uygulandığı bölgelerde ciddi rahatlama var. İnşallah önümüzdeki günlerde üç kavşağımızda daha deneme amaçlı uygulama gerçekleştireceğiz. Verim alırsak trafik yoğunluğunu akıllı kavşak sistemi ile çözeceğiz. Verim alamaz isek farklı bir yöntem deneyeceğiz. Bu sayede trafiğin daha akışkan olmasını, karbondioksitin daha az  salınım,yakıt tasarrufu ve vakit kazanımını sağlayacağız.Bu sistemler şehrimizi akıllı şehirler konseptine bir adım daha yaklaştırırken, Afyonkarahisar Belediyesi olarak gelecek nesillere yaşanabilir bir şehir bırakmak Afyonkarahisar’ı sürdürülebilir bir kent yapmak nihai hedefimiz olacaktır” diye konuştu
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum