phishing

AK Parti İl Başkanı Sezen engelli bakım merkezini ziyaret etti

AK Parti İl Başkanı Sezen engelli bakım merkezini ziyaret etti

AK Parti İl Başkanı Sezen engelli bakım merkezini ziyaret etti
03 Mayıs 2019 - 11:04


 
AK Parti İl Başkanı Av. Hüseyin Sezen Şuhut ilçesinde faaliyete başlayan Özel Aler Yaşam Engelli Bakım Merkezini ziyaret etti. Merkezin sakinleri ile tek tek ilgilenen Sezen, taleplerini dinledi. Bir engellinin oyun için tetris talebini not alan Sezen, en kısa sürede göndereceği sözünü verdi.
 
AK Parti İl Başkanı Av. Hüseyin Sezen, 31 Mart Mahalli idareler seçimlerinin ardından saha çalışmalarına başladı. Esnaf ve işyeri ziyaretlerinin yanı sıra Şuhut ilçesinde faaliyetlere başlayan Özel Aler Yaşam Engelli Bakım Merkezi’ni ziyaret etti. Ziyarete Aler Yaşam Engelli Bakım Merkezinin Kurucu Müdürü Ali Diren ve Şuhut Belediye Başkanı Recep Bozkurt’ta eşlik etti.
 
Engellinin isteğini en kısa sürede yerine getireceği sözünü verdi
 
Merkezin sakinleri ile bire bir görüşen, onları tek tek dinleyen ve her biri ile özel olarak ilgilenen Sezen bir engellinin oyun oynamak için tetris isteğini geri çevirmedi. Sezen en kısa sürede kendisine ulaştıracağı sözünü verdi.
 
“AK Parti olarak ne yapıyorsak halkımızın rahatlığı ve huzuru için yapıyoruz”
 
Sezen, “AK Parti hükümetleri olarak engelli bireylerin yaşama katılımı konusunda son 17 yılda çok önemli adımlar attık. Bugün ülkemizde 5 yüz binin üzerinde engelli birey, evinde bakım hizmetinden yararlanıyor. Bununla birlikte Şuhut ilçemizdeki bu engelli bakım ve rehabilitasyon merkezinde olduğu gibi ülke genelinde yaklaşık 100 bakım ve rehabilitasyon merkezinde de 7 bin civarında engelliye hizmet veriliyor. Cumhurbaşkanımız ve AK Parti Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tek dileği de zaten engelli kardeşlerimizin rahat bir hayat sürmesi. Bütün çalışmalarımız bunun üzerine. AK Parti olarak ne yapıyorsak, kundaktaki bebekten yaşını almış dedelerimize kadar bütün halkımızın rahatlığı ve huzuru için yapıyoruz.
 
“Çalışanların mücadelesi takdire şayandır”
 
“Burada çalışanlarımız, engelli bireylerimize sahip çıkıyor, onları hayata kazandırmak için fedakârca çalışıyorlar” diyen Sezen konuşmasında, “Bu nedenle ben kendilerini tebrik ediyorum. Bütün mücadeleler takdire şayandır ancak zihinsel ve bedensel engelli bireylere verilen mücadele, emek, hayatın neredeyse her dakikasını, her saniyesini kapsıyor. Bu anlamda burada çalışan kardeşlerimiz her türlü saygıya layıktır. Çünkü sürekli gözetmesi ve takip etmesi gereken bir sorumlulukları var” ifadelerine yer verdi.
 
“Sorun, fiziki değil kalpteki engeldir”
 
Sezen, “Biz her zaman şunu diyoruz; Sorun, fiziki engellerin değil, kalplerdeki engeldir. Bunu kabul etmeliyiz. Unutulmamalıdır ki bu dünya hayatı bir imtihandır ve bu imtihanda Allah’ın herkese uyguladığı imtihan farklıdır. Allah kimini zenginlikle, kimini de fakirlikle imtihan eder. Bununla birlikte kimi hastalıkla, kimi de sağlıkla imtihan olur. Engelli kardeşlerimiz Allah’ın özel kullarıdır. Onlar kendi hallerinde imtihan olduğu gibi, biz de onlar üzerinden imtihan ediliyoruz. Bu yüzden onlara gerekli saygıyı gösterip, gerekli değeri verip, hak ettikleri noktada yaşam standartlarını en üst seviyeye çıkarma çabası içerisindeyiz” diyerek sözlerini noktaladı.
 
Kurum, 19 yaş üstü zihinsel engelli bireylere yönelik, alanında bakım, sağlık, sosyal hizmet uzmanı olan, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü denetiminde engelli bireylerin yaşam kalitesini yükseltmek amacıyla hizmet veriyor.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum