phishing

Ahtapot Göreve Hazır

Ahtapot Göreve Hazır

Ahtapot Göreve Hazır
25 Mayıs 2020 - 23:57


 
Denizgözü-AHTAPOT sistemi, Deniz Kuvvetleri Komutanlığının Elektro-Optik Dayrektör (EOD) Sistemi ihtiyaçları göz önüne alınarak deniz platformlarına özel olarak geliştirildi ve daha önceden teslimatları gerçekleştirilen ASELFLIR-300D sistemi yerine kullanılmak üzere tasarlanarak 2018 yılından beri Tük Silahlı Kuvvetlerinin kullanımına sunuldu.
MİLGEM 3’ncü ve 4’üncü gemilerinde ilk iki prototipi entegre edilmiş ve fiilen kullanılmakta olan Denizgözü-AHTAPOT sistemi geliştirme çalışmaları, ASELSAN öz kaynakları ile 2015 yılında başladı. Beş yıllık bir geliştirme süreci sırasında gerçekleştirilen faaliyetler sonunda imzalanan sözleşmeler kapsamında, toplam 31 adet Denizgözü-AHTAPOT sistemi Türk Donanmasının hizmetine temel EOD Sistemi olarak girmiş olacak. Sonuncusu 2025 yılında teslim edilecek olan bu sistemlerden seri üretimden çıkan ilk iki Denizgözü-AHTAPOT sisteminin fabrika kabul testleri, Mikroelektronik Güdüm ve Elektro-Optik (MGEO) Sektör Başkanlığı Akyurt yerleşkesinde tamamlandı.
Aralarında TCG-BURGAZADA, TCG-KINALIADA ve TCG-ANADOLU gemilerinin de olduğu yeni nesil tüm muhrip ve destek gemilerinde Denizgözü-AHTAPOT sisteminin kullanımı artarak devam ediyor. Yerli ve milli imkânlarla ortaya çıkarılmış, dünya standartlarında bir elektro optik dayrektör olan Denizgözü-AHTAPOT sistemi, önümüzdeki yıllarda dost ve müttefik donanmalarda da ülkemizin deniz elektro-optik konusundaki temsilcisi olması hedefleniyor.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum