phishing

Afyonkarahisar Zafer Havalimanından Uçuşlardaki yeni normaller belli oldu

Afyonkarahisar Zafer Havalimanından Uçuşlardaki yeni normaller belli oldu

Afyonkarahisar Zafer Havalimanından Uçuşlardaki yeni normaller belli oldu
29 Mayıs 2020 - 09:55 - Güncelleme: 29 Mayıs 2020 - 19:03

 
Koronavirüs tedbirleri kapsamında, uçuşlarda kabin bagajı kabul edilmeyecek, kabul edilecek eşyaların dizüstü bilgisayar, el çantası, evrak çantası ve bebek eşyaları ile sınırlı olacak. Diğer her türlü eşya check-in işlemi sırasında bagaja verilecek.
Turizm Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı koordinasyonunda, dünya çapında etkili olan COVID-19 pandemisinin havaalanlarında yayılımını önlemek amacıyla “Havaalanı Pandemi Tedbirleri ve Sertifikasyonu Genelgesi” yayımlandı.
 
Genelgenin amacı, havayolu taşımacılığının başlayacak olmasından dolayı, yaşanabilecek yeni vakaların azaltılması, bulaş riskinin ortadan kaldırılmasını teminen Havaalanı İşletmecilerinin gerekli tedbirleri almasının sağlanması ve havayolu taşımacılığı ile seyahat edecek vatandaşlarımız ile bu sektörde hizmet veren sektör çalışanlarının sağlıklarının korunması.
 
Genelge içerisinde, havaalanı işletmecileri, terminal kuruluşları, yer hizmetleri kuruluşları, havaalanına yolcu getiren ulaşım araçları ile yolcular da dahil olmak üzere, her bir kurum/kuruluşun kendi bünyesinde alması gerekli tedbirler belirlendi. Genelgede belirlenmiş gereklilikleri sağlayan havaalanı işletmecilerine, yapılacak olan denetim ve yerinde incelemeler sonucunda Pandemi Sertifikası verilecek.
 
Bu sertifika aynı zamanda muhatap ülke ve havayolları ile de paylaşılacak olup havaalanlarında COVID-19 salgınına karşı tüm tedbirlerin alındığı belgelenmiş olacak.
 
Maske takmayanlar uçağa hatta havaalanına alınmayacak
Genelgeye göre yolcuların ve personelin koruyucu ekipman kullanması zorunlu olacak. Maske takmayanlar uçağa hatta havaalanına alınmayacak. Çocuk oyun alanları, sigara odaları ve ibadethaneler gibi yerlerde sosyal mesafe kuralları uygulanacak. Gerektiğinde bu yerler kapatılacak.
 
Havaalanına yolcu karşılamaya veya uğurlamaya gelenler alınmayacak
Havaalanına refakatçi dışında yolcu karşılamaya veya uğurlamaya gelenler alınmayacak. Sağlık Bakanlığı seyahate uygun olmayanları havaalanına bildirecek ve bu kişiler seyahat edemeyecek. Riskli bölgelerden gelenler, havaalanı şartları uygunsa farklı giriş çıkış noktalarını kullanacak.
 
Ateş ölçümü yapılacak
 
Yurt dışından gelen yolcular da dahil ateş ölçümü yapılacak. Ateş, öksürük, solunum sıkıntısı olan yolcular hemen havaalanı sağlık birimine yönlendirilecek.
 
İstisnalar dışında kabin bagajı kabul edilmeyecek
Uçuşlarda dizüstü bilgisayar, el çantası, evrak çantası ve bebek eşyaları dışında kabin bagajı kabul edilmeyecek. Özel toplu taşıma servislerine de maskesiz binilemeyecek
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum