phishing

Afyonkarahisar sağlık Müdürü Korkmaz : Her Şeye Rağmen, Bayram Sevincimizi Paylaşalım

Afyonkarahisar sağlık Müdürü Korkmaz : Her Şeye Rağmen, Bayram Sevincimizi Paylaşalım

Afyonkarahisar sağlık Müdürü Korkmaz : Her Şeye Rağmen, Bayram Sevincimizi Paylaşalım
20 Mayıs 2020 - 17:24 - Güncelleme: 21 Mayıs 2020 - 01:22

 
Afyonkarahisar Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Serhat Korkmaz;”Salgın günleri altında, alışık olmadığımız bir Ramazan Ayı geçirdik. Sevdiklerimizden, akraba ve dostlarımızdan ayrı kaldık ve haklı olarak biraz sıkıldık. Buna rağmen, bayram sevinci bizleri kucaklamak için kapıda bekliyor.” Dedi.
Korkmaz açıklamasına şöyle devam etti;
 
Dünya Sağlık Örgütü sağlığı tarif ederken kişide sadece hastalık veya sakatlığın olmamasını değil; kişinin fiziksel, ruhsal ve sosyal yönden tam bir iyilik hâli içinde olmasını da belirtiyor. Ruhu ve bedeni birbirinden ayırmamız mümkün değil. Ruhumuzu ayakta tutmanın, hastalıklara karşı güç bulabilmenin yegâne yolu da hayatın güzelliklerini kaçırmamaktır elbette.
 
Sağlıklı olmak, sağlığımızı korumak adına içimizi, bayram sevinçlerinden uzak düşürmeyelim. Olumsuzluklara bakıp sadece onlara odaklanmak yerine güzellikleri de fark edelim, çoğaltalım. Bayram süresince sokağa çıkma yasağı olsa da sevdiklerimizi telefonla ya da görüntülü olarak arayalım. Bayram neşemizi bu defalık böyle paylaşalım. Mutluluklar paylaşılınca çoğalır çünkü. Hem sesimizi duymak, hal hatır sormak birilerine iyi gelecektir büyük ihtimal. Bizim de birilerinin sesi ile moral bulacağımız gibi...
 
Uzun günlerde tutulan oruçların ardından bayram günlerinde lütfen aşırı yemek ve tatlıdan da kaçınalım. 2 öğüne alışmış bedenimize birden yüklenmeyelim. Az yemeyi alışkanlık haline getirelim. Öğünlerde tıka basa yemek yerine, her acıktığımızda yarım porsiyon yiyelim ya da kuru yemiş ve meyvelerle geçiştirelim.
 
Çünkü karantina günlerinin bir kötü yanı da kilo almamıza sebep olabilecek hareketsizlik oldu. Evlerimizde bu hareketsizliği kırmak için fiziksel aktivitelerimizi ihmal etmeyelim. Bedenimizi yine çok zorlamadan hafif egzersizler ve esneme hareketleri yapalım, aile üyelerimizi de buna teşvik edelim.
 
Sokağa çıkma yasağını bir avantaja çevirerek çocuklarımıza eski bayramları, gelenek ve göreneklerimizi, âdetlerimizi anlatalım. Hem aile içi iletişimimizi geliştirelim hem de kültürümüzün devamlılığını sağlayalım.
 
Yine bir bayram günü nöbette olacak olan sağlık personelimiz başta olmak üzere bütün halkımızın Ramazan Bayramını tebrik ediyor; Ramazan Bayramının ülkemize ve tüm dünyaya iyilikler, güzellikler getirmesini diliyorum.
 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum