phishing

Afyonkarahisar Gelecekte Termal Turizm ve Fizik Tedavi Alanında Akla Gelecek İlk Yer Olacak

Afyonkarahisar Gelecekte Termal Turizm ve Fizik Tedavi Alanında Akla Gelecek İlk Yer Olacak

Afyonkarahisar Gelecekte Termal Turizm ve Fizik Tedavi Alanında Akla Gelecek İlk Yer Olacak
16 Mart 2019 - 10:39


 
Afyonkarahisar Tabip Odası tarafından 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle düzenlenen kokteyl, plaket töreni ve tiyatro etkinliği Vali Mustafa Tutulmaz’ın katılımıyla yapıldı.
Afyon TED Koleji Konferans Salonunda yapılan etkinliğe Vali Mustafa Tutulmaz ve eşi Fatma Tutulmaz, Afyonkarahisar Tabipler Odası Başkanı Alev Türe, il müdürleri, hekimler, sağlık çalışanları ve aileleri katıldı.
 
Sağlık Hizmetleri Ülkemiz Açısından Şu Anda Övünülecek Bir Durumdadır
Afyonkarahisar Tabip Odası tarafından 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle düzenlenen kokteyl, plaket töreni ve tiyatro etkinliğinde konuşan Vali Mustafa Tutulmaz; “14 Mart Tıp Bayramı vesilesiyle bir arada olmaktan mutluluk duyuyorum. Öncelikle hepinize hoş geldiniz diyor, bayramınız kutlu olsun diyorum. Sağlık hizmeti ülkemiz açısından şu anda övünülecek bir durumdadır. Dünyanın birçok yerinde şu anda Türkiye'deki sağlık hizmetinin kalitesini ve sağlık hizmetinin ulaşılabilirliğine gıpta ile bakılıyor. Bu başarının yakalanmasına vesile olan başta hükümetimiz ve tüm sağlık çalışanlarına çok teşekkür ediyoruz.” dedi.
 
AFSÜ Özellikle Termale Dayalı Sağlık Turizminin Gelişmesinde Önemli Bir Rol Oynayacaktır
Bazı şeyleri hatırlatmanın faydası olduğunu belirterek sözlerine devam eden Vali Tutulmaz; “İlimiz sağlık açısından gerçekten her geçen gün çok iyi bir konuma geldi. Özel hastanelerimizde, kamu hastanelerimizde ve üniversite hastanelerimizde verilen kaliteli hizmetler doğrultusunda her geçen gün daha sağlıklı ve daha güvenilir bir şehir olma yönünde ilerliyoruz. Bilhassa ilimizde Sağlık Bilimleri adıyla yeniden ikinci üniversitenin kurulması ilimize hükümetin sağlık alanında verdiği bir önceliktir. Özellikle de termale dayalı sağlık turizminin gelişmesinde önemli rol oynayacaktır.  Önümüzdeki 5-10 yıllık süreçte şunu hepimiz göreceğiz ki burada sağlık turizminden gerek hastanelerimiz, gerekse de burada yaşayan vatandaşlarımız önemli bir kazanım elde edecek. Bilhassa termal turizm üzerinde Termal Kent yapılma çalışmaları hızla ilerlemektedir. İnşallah kısa süre içerisinde bununla ilgili daha sağlıklı haberleri kamuoyuna paylaşabilecek konumdayız.” dedi.
 
Afyonkarahisar Gelecekte Termal Turizm ve Fizik Tedavi Alanında Ülkemizde Akla Gelecek İlk Yer Olacaktır
Afyonkarahisar’ın gelecekte Termal Turizm Fizik Tedavi alanında Türkiye'nin akla gelen ilk yeri olacağını vurgulayan Vali Mustafa Tutulmaz; “Fizik tedavi alanında ilk akla gelen yer olma yolunda hızla ilerliyoruz. İnşallah sağlık çalışanlarımız da aynı inançla verdikleri hizmetlere devam ederlerse burayı hep birlikte fizik tedavinin ve sağlık turizminin merkezi haline getireceğiz. Bu uğurda yanımızda olan ve bize her zaman destek veren herkese teşekkür ediyorum.” dedi.
 
Doktorların ve Hastaların Birbirlerini Anlayabilmesi İçin Empati Kurması Gerekiyor
Sağlık çalışanlarına hitaben konuşmasını devam eden Vali Tutulmaz; “Biliyoruz ki göreviniz zor. 24 saat esasına göre iş yapan kişilersiniz. Geceniz yok, gündüzünüz yok, bazen bayramınız yok, düğününüz yok. Çok yoğun zor şartlarda çalışıyorsunuz. Bu zor şartların getirdiği stres de zaman zaman olabiliyor. Bu stresin belki de bir sonucu olarak, belki de toplumun stresinin bir sonucu olarak şiddet konuşulur oldu. Aynı zamanda doktorlarımıza yönelik şikayetler her geçen gün daha da artmaya başladı. Bunun temelinde herhalde biraz toplum olarak birbirimizi yeterince anlayamadığımızdan kaynaklanıyor. Doktorlarımızda yeterince empati yapıp hastayı, hasta yakınının psikolojisini yeterince hissedemiyor ya da hasta yakınları doktorlarımızın o zor şartlarda çalışma sıkıntılarını hissedemiyor. Bu anlamda hem doktorlarımız, hem de halkımız olarak empati kurma sorununu çözmemiz gerekiyor. Burada doktorlarımıza da önemli bir görev düşüyor. Hasta yakını, en sevdiği kişinin o zor anında onunla ilgilenilmediği izleniminde olması, insanları kesinlikle kabul etmiyoruz ama bu tür istemediğimiz olumsuz şeylere itebiliyor. Onun için birbirimizi empati ile karşılayalım. Birbirimizin yerine kendimizi koyalım. Kendimizi bir hasta yakını gibi görüp ona göre davrandığımızda birçok problem kendiliğinden çözülecektir. Tabi aynı zamanda vatandaşlarımızda sağlık çalışanlarının o zor şartlarda görevlerini yerine getirdiğini bilerek bir yaklaşım sergilerlerse yine birçok olumsuz durum gerçekleşmeyecektir. İnşallah bundan sonra daha huzurlu ve karşılıklı birbirini anlayan kişiler olarak hayatımızı devam ettiririz.” dedi.
 
Teşhis ve Tedavide Kullanmak İçin Dışarıdan Aldığımız Teknolojiyi İnşallah Kendimiz Üretiriz
Konuşmasının sonunda hastanelerde gerçekleşen değişim ve dönüşümden bahseden Vali Tutulmaz; “Yine kamu kurum ve kuruluş hastaneleri her geçen gün gerek bina ve içerisindeki donanım olarak değişim ve gelişim içerisindedir. Burada da maalesef olumsuz bir durum var. Başka ülkelerin yaptığı teknolojik ürünleri kullanma durumunda kalıyoruz. İnşallah dışarıdan aldığımız teknolojiyi kendimiz üretiriz ve toplumun kazancını başka ülkelere verme durumunda kalmayız diyorum. Bu duygularla sağlık alanında şehit olanlar başta olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, tüm sağlık çalışanlarımızın tıp bayramlarını canı gönülden kutluyorum” dedi.
Afyonkarahisar Tabipler Odası tarafından 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle düzenlenen törende Vali Mustafa Tutulmaz ve diğer protokol üyeleri tarafından 25 yılını dolduran hekimlere plaketleri verildi.
 
Etkinlik sonunda “Ömürsün Doktor” adlı tiyatro gösterisinin yapılması ile program sona erdi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum