phishing

Afyonkarahisar Elder 12. Sektör Toplantısına ev sahipliği yaptı

Afyonkarahisar Elder 12. Sektör Toplantısına ev sahipliği yaptı

Afyonkarahisar Elder 12. Sektör Toplantısına ev sahipliği yaptı
03 Mayıs 2019 - 10:00


 
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun destekleriyle düzenlenen ELDER(Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği) 12. Sektör Toplantısı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ve Vali Mustafa Tutulmaz'ın katılımıyla ilimiz ev sahipliğinde yapıldı.
 
Akrones Termal Otelde yapılan toplantıda açılış konuşmaları sırasında Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (ELDER) Yönetim Kurulu Başkanı Serhat Çeçen, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz ve TBMM Enerji Komisyonu Başkanı, Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş söz aldılar.
 
Toplantının son konuşmasını yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, rekabetin, tüketiciye uygun maliyetli enerji arzı, standardı her gün daha da yukarı çekilen hizmet kalitesi ve her anlamda müşteri memnuniyetinin artırılması anlamına geldiğini belirtti. Ayrıca Rekabetin aynı zamanda işverenler için daha fazla yatırım ve işlerini büyütme imkanı, çalışanlar için daha fazla istihdam, kamu için ek finansal getiri demek olduğunu sözlerine ekledi.
 
Konuşmasının devamında Türkiye'de dünya standartlarında hizmet sunulması için hem iletim hem de dağıtım altyapısının yenilenmesi amacıyla 2016-2020 döneminde 18 milyar lirası özel sektör, 12 milyar lirası kamu olmak üzere 30 milyar liralık yatırım bütçesi belirlendiğini aktaran Bakan Dönmez, dağıtım sektöründe "insan odaklı hizmetin" sorumluluğun ötesinde bir zorunluluk olduğunu ve dağıtım sektörünün hizmet kalitesinin her geçen yıl daha da arttığını aktardı.
 
Yatırımlar konusunda bilgiler aktaran Bakan Dönmez; “Son 3 yılda toplam 12,3 milyar lira yatırım yaptık. 3 yıllık planlanan gerçekleşme hedefimiz yüzde 55 idi. Bu oranda son 3 yıllık gerçekleşme hedefimizde yüzde 63'ü yakaladık. İnşallah bu yıl ve önümüzdeki yıl toplam 8,75 milyar liralık bir yatırım daha gerçekleştirerek hedeflerimize ulaşacağız. İletim tarafında yüzde 119 gerçekleşmeyle, 2018'de yaklaşık 3,4 milyar lira yatırımı hayata geçirdik. İnşallah 2019’da da 2 milyar bir yatırım daha öngörüyoruz.” dedi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum