phishing

Afyonkarahisar’da vergi rekortmeni yine değişmedi

Afyonkarahisar’da vergi rekortmeni yine değişmedi

Afyonkarahisar’da vergi rekortmeni yine değişmedi
25 Kasım 2018 - 19:15 - Güncelleme: 26 Kasım 2018 - 10:20

 

 

 

Afyonkarahisar il genelinde Yılık Gelir Vergisi, Kurumlar Vergisi ve Gayrimenkul Sermaye İradında en çok vergi ödeyen vergi rekortmenleri açıklandı.2017 Yılında da Şuayp Demirel rekortmenliği elinden bırakmadı.

Afyonkarahisar Defterdarlığı’na bağlı vergi dairelerine kayıtlı mükelleflerin 1 Ocak 2017- 31 Aralık 2017 dönemine ait Yılık Gelir Vergisi, Kurumlar Vergisi ve Gayrimenkul Sermaye İradı Beyannameleri bağlı bulundukları Vergi Dairelerine verdikleri beyannameler üzerinden yapılan çalışma sonucu belirlenen il genelinde ki en çok vergi ödeyen 10 mükellef açıklandı.

VERGİNİN ŞAMPİYONU DEĞİŞMEDİ : ŞUAYP DEMİREL

2017 Vergilendirme Dönemi Gelir Vergisi Mükellefleri Afyonkarahisar İl Geneli İlk 10 Sıralamasında 2017 yılında da gelir vergisinde rekortmen değişmedi .2017 yılının vergi rekortmeni Şuayp Demirel 3.494.841,65 TL vergi ödeyerek rekortmen oldu.

4FİRMA İSMİNİN AÇIKLANMASINI İSTEMEDİ

Gelir vergisinde sıralamaya giren vergi mükelleflerinden 2,3,4. Sıraya girenler isimlerinin ve ödeyecekleri vergilerin açıklanmasını istemediler. Listenin 5. Sırasını  Mustafa İlhan Nakilcioğlu 375.360,28 TL ile alırken, Semai Karataş 368.867,42 TL ile 6. Sırada yer aldı. Ahmet Erçin Öztaylan 358.798,83 TL ile 7.sıradayer aldı.8.sıradayer alan mükellef adının açıklanmasını istemediği için,9. Sırayı Sami Korhan Gülhan 321.843,98 TL ile alırken 10. Sırayı da Süreyya Demirel 308.988,71 TL aldı.

GEÇEN YILIN 6 VERGİ MÜKELLEFİ BU YIL DA İLK ONDA YER ALDI

2016 yılında ilk onda bulunan vergi şampiyonlarından Şuayp Demirel, Semai Karataş, Ahmet Erçin Öztaylan, Sami Korhan Gülhan,  Süreyya Demirel listede farklı sıralarda yer alırken ilk ondaki yerlerini korudular.2016 yılında ilk onda bulunan Celalettin Öztaylan,  Ahmet Kolaylı 2017 yılında ilk onda yer bulamadılar.

KURUMLAR VERGİSİNDE REKORTMEN DEĞİŞTİ

 

2017 Vergilendirme Dönemi Kurumlar Vergisi Mükellefleri Afyonkarahisar İl Geneli İlk 10 Sıralamasında vergi rekortmeni değişti. Geçen yılın rekortmeni  Kırlıoğlu Kimya San. Ve Tic. A.Ş. yerini  geçen yılın listede 5. Sırasında yer alan Taş Zamanı Mermer İthalat İhracat San.Tic.Ltd.Şti. ‘ne bıraktı. Listenin ikinci sırasını ise geçen yılın vergi rekortmeni Kırlıoğlu Kimya San. Ve Tic. A.Ş.  aldı. Listenin 3.sırasında geçen yılın 7.’si Natura Mermer Madencilik İnşaat San.Ve Tic.A.Ş. yer alırken listenin 4. Sırasında geçen yılın ikincisi Kara Mehmet Mermer San.Ve Tic.Ltd.Şti. yer aldı. Listenin 5. sırasında bu yılilk kez listeye giren Sınırlı Sorumlu Erkmen Tarımsal Kalkınma kooperatifi yer alırken, listenin 6. Sırasını ise geçen yılın 4.’sü Çakmaklar Mermer ihr. İth. Ve Nak.San.Tic.Ltd.Şti. yer aldı. Listenin 7.sırasını geçen yılın 3.’sü İkbal Akaryakıt Ve Dinlenme Tesisleri A.Ş. ile 8.sırasında geçen yılın 9.’su  Demireller Mermer Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi alırken 9. Sırada ise  bu yıl listeye ilk defa giren Makomar Mermer Ve Maden İnşaat Nakliye San.Ve Tic.Ltd.Şti. yer aldı.

 

 

GEÇEN YIL LİSTEDE BULUNAN 2 FİRMA İLK 10’A GİREMEDİLER

Özer Konveyör Bant Turizm Sanayii ve Tic Aş ve Boztoprak Gıda Sanayi ve Tic. A.Ş. geçen yıl ki listelerde 6 ve 8. Sıralarda yer alırken 2017 yılında ilk 10 da yer alamadılar.

 

REKORTMENLERİN ÇOĞUNLUĞU MERMER SEKTÖRÜNDEN

Listenin 10.sırasında bulunan mükellef ise isminin açıklanmasını istemedi. Açıklanan kurumlar vergisi rekortmenlerinin 6 tanesi mermer sektöründen olurken ,1 firma kimya sanayinde bir firman turizm işletmeciliğinde faaliyet gösterirken listede yer alan diğer firma ise bir tarımsal kalkınma kooperatifi oldu.

 

KİRA GELİRİ ELDE EDENLER DE LİSTE DEĞİŞTİ

2017 Vergilendirme Dönemi GMSİ(kira geliri) Mükellefleri Afyonkarahisar İl Geneli İlk 10 Sıralamasında şöyle gelişti.

Veli Çakmak ,Geçtiğimiz yıllarda Türkiye geneli vergi sıralamasında ilk 10 de bulunan Feride Kırlıoğlu bu yıl kira gelirlerinden listenin ikinci sırasında yer alırken ortağı bulunduğu şirket kurumlar vergisinde ikinci sırada yer aldı. Metin Boztoprak, Ahmet Çelikörs, Ahmet Küçük, Ömer Demirel, Emine Şen, Fadime Boztoprak ve Mustafa Demirel ‘den oluştu. Listede bir kişi de isminin açıklanmasını istemedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum