phishing

Afyonkarahisar'da sıcaklıklar düşecek gök gürültülü yağışlar geliyor

Afyonkarahisar'da sıcaklıklar düşecek gök gürültülü yağışlar geliyor

Afyonkarahisar'da sıcaklıklar düşecek gök gürültülü yağışlar geliyor
20 Mayıs 2020 - 22:24


 
Afyonkarahisar ve çevre illerde hava mevsim normallerinin altına düşerken sağnak ve gök gürültülü sağnak yağışların yağması bekleniyor.
Son yapılan meteorolojik tahminlere göre, bölgemiz Balkanlar üzerinden gelecek serin ve yağışlı hava sistemlerinin etkisine gireceği tahmin edilirken sıcaklıklar da hissedilir şekilde düşerek mevsim normallerinin altında seyredecek.Yağışları Cuma gününden itibaren belirgin şekilde kendisini hissettirmesi beklenirken, Rüzgâr yarın bölgemizde (Afyonkarahisar, Uşak, Denizli) güneybatı yönünden (lodos) kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.
Konuya ilişkin olarak Meteoroloji 5.Bölge müdürlüğünden yapılan yazılı açıklama şöyle ;” Bölgemizde (Afyonkarahisar, Denizli ve Uşak) Balkanlar Üzerinden Gelecek Serin ve Yağışlı Sistemle Birlikte Hava Sıcaklıklarında hissedilir Derecede Azalması Bekleniyor, Ramazan Bayramında Hava Sıcaklıkları Mevsim Normalleri Altında Olacağı Tahmin Ediliyor. Yurdumuz geçtiğimiz hafta içinde Kuzey Afrika üzerinden gelen sıcak hava dalgasının etkisi altında kalmıştı. Sıcak hava dalgası nedeniyle yurdumuzun özellikle de güney ve batı bölgelerinde hava sıcaklığı mevsim normallerinin 10 ila 15 derece üzerinde seyretmiş ve uzun yıllar Mayıs ayı en yüksek sıcaklık rekorları kırılmıştır. Bölgemizde sıcaklık rekoru kıran illerimiz ve ölçülen sıcaklıklar ise Afyonkarahisar 33.9 °C, Denizli 39.1 °C, Uşak 34.5 °C olarak kaydedilmiştir.
Bölgemizde, (Afyonkarahisar, Uşak, Denizli ) etkili olalı sıcak hava dalgasının 22 Mayıs Cuma günü, Balkanlar üzerinden gelecek serin ve yağışlı sistemlerin etkisine gireceği, Cuma ve Cumartesi günleri ile Ramazan Bayramı boyunca hava sıcaklıklarının hissedilir derecede (10-15 °C) olmak ( üzere bölge genelinde azalacağı ve mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor.
Yağışlı sistemin 22 Mayıs Cuma günü bölgemizde (Afyonkarahisar, Uşak, Denizli), gök gürültülü sağanak yağışlara neden olması beklenmektedir.
Rüzgâr yarın bölgemizde (Afyonkarahisar, Uşak, Denizli). güneybatı yönünden (lodos) kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. “
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum