phishing

Afyonkarahisar’da Sebze ve Meyve Fiyatları Denetleniyor

Afyonkarahisar’da Sebze ve Meyve Fiyatları Denetleniyor

Afyonkarahisar’da Sebze ve Meyve Fiyatları Denetleniyor
09 Ocak 2019 - 18:16 - Güncelleme: 10 Ocak 2019 - 09:39

 

 

Ticaret Bakanlığı'nın, özellikle sebze ve meyvede aşırı fiyat artışıyla ilgili talimatı kapsamında, Afyonkarahisar’da denetimler başladı.

Afyonkarahisar İl Ticaret Müdürlüğü'nün koordinesinde, Afyonkarahisar Defterdarlığı denetimcileri ve belediye zabıta ekiplerinin ortaklaşa çalışmasıyla hal, pazar ve marketlerde sebze ve meyvedeki aşırı fiyat artışıyla ilgili çalışma yapıldı.

Ekipler, başta domates, biber, patlıcan ve patates gibi 19 ürün olmak üzere mevsimine göre toplam 39 ürünün yer aldığı listenin hal, pazar ve marketlerdeki alış ve satış faturalarını inceledi.

Ticaret Bakanlığı'na yapılan başvurularda, son aylarda enflasyon ve faiz oranlarında görülen düşüşe karşın marketlerde özellikle sebze ve meyve fiyatlarında herhangi bir düşüş kaydedilmediği hatta bu ürünlerin fiyatlarında ciddi artışlar yaşandığının iletilmesi üzerine bu denetimlerin başlatıldığı biliniyor.

Bu kapsamda Resmi Gazete'de yayımlanan aldatıcı ticari uygulamalar bölümüne bir bent eklenerek yeniden düzenlenen madde hükmüne göre ;

" 'Girdi maliyeti ve döviz kuru artışı gibi fiyat değişimlerinden etkilenmemesine rağmen bu durumlardan etkileniyormuş gibi hareket ederek tüketiciye sunulan mal veya hizmetin satış fiyatında haklı bir gerekçe olmaksızın artış yapma' yer alıyor.

      Yukarıda Belirtilen mevzuat düzenlemesi kapsamında, Ticaret Bakanlığımız tarafından 81 İl Valiliğine (Ticaret İl Müdürlüğü) gönderilen talimat kapsamında, İlimizdeki yaş sebze ve meyve hallerinde, açık ve kapalı pazar yerlerinde, marketlerde ve manavlarda haksız fiyat artışı ile ilgili denetimlere başlanmıştır. Yapılacak denetimlerde; 19 sebze ve meyvenin 12 ay boyunca, bunun yanı sıra mevsimine göre belirlenen aylarda yapılmak üzere toplamda 39 meyve ve sebzenin alış ve satış fiyatları incelenecek.

        Denetimler yaş sebze ve meyve hallerinde, açık ve kapalı pazar yerlerinde, marketlerde ve manavlarda aralıksız olarak devam edecek.

YORUMLAR

  • 0 Yorum