phishing

Afyonkarahisar'da otizmli çocuklardan "evde kal" mesajı

Afyonkarahisar'da otizmli çocuklardan "evde kal" mesajı

02 Nisan 2020 - 14:31 - Güncelleme: 02 Nisan 2020 - 21:00

 
Afyonkarahisar'daki otizmli çocuklar, yeni tip Coronavirüs (Kovid-19) tedbirleri için çektikleri videoyla "Evde kal Türkiye" çağrısı yaptı.
Afyonkarahisar Otizmli Çocuklar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyelerinin evlerinde çektikleri kısa videolarda ve çektikleri fotoğraflarda otizmli çocuklar, hem 2 Nisan Dünya Otizm Günü'ne hem de Sağlık Bakanlığınca yapılan "Evde kal" çağrısına dikkati çekti.
Çekilen Video ve fotoğraflarda otizmli çocuklar EVDEKAL çağrısı yaptılar.
Afyon Otizm Derneği Başkanı Fatma Kilci Kavas konuya ilişkin olarak sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 2 Nisan Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla Covid-19 salgınında evde kalan otizmli ailelerin büyük fedakarlık gösterdiğini söyledi.

Otizmli çocukların önceden düzenli bir hayata sahip olduğunu ve mevcut durum dolayısıyla evlerinden dışarı çıkmadığını belirten Kavas, şunları kaydetti:



“Bugün 2 Nisan Otizm Farkındalık Günü Bu günde tüm dünya ile birlikte ülkemizde yaşantımızı her yönü ile etkilemekte olan COVİD 19 pandemisi otizmli bireyler ve aileleri açısından da birçok zorluğu gündeme getirmiş tir. Rutin ve düzenli hayata alışkın olan otizmli çocuklarımızda COVİD 19 nedeniyle oluşan evden çıkamama durumu kaygının ve davranış problemlerinde artışa neden olmuştur .Şu an tüm dünya COVİD 19 ile mücadele halinde iken otizmli bireyler ve aileleri COVİD 19+ ruhsal bir bunalımla karşı karşıya kalmışlardır. Otizmli Bireylerin COVİD 19 yakalanmaları halinde hiperaktivite ve aşırı davranış bozuklukları nedeni ile tedavi süreçleri normal insanlara göre çok ağır geçeceği için aileler otizmli çocukları evde tutabilmek adına büyük gayret sarf etmektedirler .Fedakar ailelerimize sabır ve kolaylıklar diliyorum. Sürecin uzaması bilinen tek tedavi yöntemi özel eğitim olan ve bu süreçte eğitimden uzak kalan otizmli çocuklarımız için daha kötü sonuçlara neden olacağından tüm insanların Evde Kalmalarını ve Dışarı Çıkmamalarını otizmli meleklerimiz adına rica ediyorum. Afyon Otizm Derneği olarak bu süreçte canla başla çalışan sağlık çalışanı arkadaşlarıma teşekkür ediyorum hastalanan sağlık çalışanlarına şifa diliyorum .Tüm insanlığı etkileyen bu sürecin bir an önce son bulması dileklerimle .”
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum