phishing

Afyonkarahisar'da Market, Pazar ve Mezbahaneler'de Denetimler Artırıldı.

Afyonkarahisar'da Market, Pazar ve Mezbahaneler'de Denetimler Artırıldı.

Afyonkarahisar'da Market, Pazar ve Mezbahaneler'de Denetimler Artırıldı.
09 Nisan 2020 - 20:13 - Güncelleme: 10 Nisan 2020 - 21:40


 
Türkiye Genelinde Alınan Korona Virüs (Covid-19) Tedbirleri Kapsamında Afyonkarahisar’da Market, Pazar ve Mezbahaneler’de Denetimler Artırıldı.
 Ülke genelinde alınan korona virüs tedbirleri kapsamında eş zamanlı olarak İl ve İlçelerimizde görevli, kontrol görevlileri tarafından market, pazar ve mezbahanelere yönelik resmi kontroller yapılmıştır.
Korona virüsün yayılmasının engellenmesi amacıyla tedbirleri arttıran gıda denetim ekipleri İl Müdürü İbrahim ACAR’ın koordinasyonunda vatandaşın güvenli gıdaya erişimi için gıda işletmelerine bu çerçevede sık sık denetimler gerçekleştirirken bir yandan da çalışanları hijyen tedbirleri konusunda bilgilendirerek alınacak önlemler konusunda eğitmektedirler.
Pazaryeri denetimlerinde halk sağlığının korunması açısından, açık gıda, sebze ve meyve satılan tezgahlar kontrol edilerek tezgahlar arasında güvenli mesafe oluşturulması, maske ve eldiven kullanılması ve kurallara uyulması konusunda ikazlarda bulunuldu. Ayrıca alışveriş yapan vatandaşlar korona virüs ile ilgili bilgilendirilirken, tezgahlarda satılan ürünlere dokunulmaması konusunda uyarılarda bulunuldu.
Mezbahanelerde yapılan denetimlerde kontrol görevlileri tarafından hijyen durumları, çalışanların kıyafetlerinin uygunluğu, sosyal mesafe,  maske ve eldiven kullanımı, kullanılan bıçak, masat gibi malzemelerin temizliği, etlerin saklama koşulları hassasiyetle kontrol edilerek gerekli uyarılarda bulunuldu. Bu kapsamda kesimden sofraya kadar her safhada denetimler gerçekleştirildi.
Yapılan bu denetimlerin daha etkin ve sürdürülebilir olması açısından vatandaşların gıda ile ilgili karşılaştıkları herhangi bir olumsuzluğu Tarım ve Orman Bakanlığının Alo 174 Gıda Hattı ve 0501 174 0 174 Alo Gıda Whatsapp hattına bildirmeleri önem arz etmektedir. Söz konusu bildirimler anında değerlendirmeye alınarak, Gıda Denetim Ekipleri tarafından çözüme kavuşturulmaktadır.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum