phishing

Afyonkarahisar'da Hibe destekli fasulye tohumu dağıtıldı ayçiçeği de yolda

Afyonkarahisar'da Hibe destekli fasulye tohumu dağıtıldı ayçiçeği de yolda

Afyonkarahisar'da Hibe destekli fasulye tohumu dağıtıldı ayçiçeği de yolda
09 Nisan 2020 - 20:05 - Güncelleme: 10 Nisan 2020 - 21:41



 
Ekilebilir Tüm Arazileri Üretime Katmak İçin Afyonkarahisar’da %75 Hibe Destekli Tohum Dağıtımı yapıldı.
Tarım ve Orman Bakanlığı’nın , "Bitkisel Üretimin Geliştirilmesi Projesi" kapsamında yazlık ekim yapılabilecek alanlarda ekilişlerin kesintiye uğramaması ve tüm ekilebilir arazilerin üretime kazandırılması amacıyla, proje kapsamında belirlenen 21 ilden biri olan Afyonkarahisar’da fasulye ve yağlık ayçiçeği tohumlarının üreticilerimize %75 hibeli olarak dağıtıldı.
Bitkisel üretimin devamlılığı ve gıda arz güvencesini sağlamanın önümüzdeki dönem için büyük önem taşıdığını belirten Bakan Bekir Pakdemirli’nin talimatları doğrultusunda alınan tedbirler çerçevesinde kuru fasulye tohumları üreticilerimize %75 hibeli olarak dağıtıldı. Yağlık ayçiçeği tohumlarının dağıtımı da aynı şekilde önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek.
Tohum dağıtımı, Ülkemizin ihtiyacı olan ürünlerin üretilmesi bakımından büyük öneme sahip ve üretimin kesintiye uğramaması ve işlenebilirliği mümkün olan tüm arazilerin değerlendirilmesi açısından Afyonkarahisar’da üreticilere toplamda 30 ton kuru fasulye tohumunun dağıtımı gerçekleştirildi.Yağlık ayçiçeği tohumunun da dağıtılmasıyla ilimizde tohum dağıtım işlemi tamamlanacak.Tohum bedellerinin % 75'i hibe, % 25'i ise çiftçi katkısı ile karşılanacak.
Bu proje ile ülkede, hububat, baklagiller ve yağlı tohumlu bitkiler gibi stratejik ürünlerde rekolte artışının sağlanması, aynı zamanda üreticilerin bu dönemde üretime yönlendirilmesi, dolayısıyla da tarım arazilerinin etkin şekilde kullanılmasıyla tarımsal üretimin artırılması hedefleniyor.
 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum