phishing

Afyonkarahisar’da Hibe Destekli Ayçiçeği Tohumu Dağıtıldı

Afyonkarahisar’da Hibe Destekli Ayçiçeği Tohumu Dağıtıldı

Afyonkarahisar’da Hibe Destekli Ayçiçeği Tohumu Dağıtıldı
20 Nisan 2020 - 18:45


Tarım ve Orman Bakanlığı olarak, "Bitkisel Üretimin Geliştirilmesi Projesi" kapsamında yazlık ekim yapılabilecek alanlarda ekilişlerin kesintiye uğramaması ve tüm ekilebilir arazilerin üretime kazandırılması amacıyla, proje kapsamında belirlenen 21 ilden biri olan İlimizde fasulye ve yağlık ayçiçeği tohumlarının üreticilerimize %75 hibeli olarak dağıtılması planlanmıştır.
Bitkisel üretimin devamlılığı ve gıda arz güvencesini sağlamanın önümüzdeki dönem için büyük önem taşıdığını belirten Bakan Bekir Pakdemirli’nin talimatları doğrultusunda alınan tedbirler çerçevesinde daha önce dağıtımı gerçekleştirilen kuru fasulye tohumlarının ardından üreticilerimize yağlık ayçiçeği tohumlarının dağıtımı da yapıldı.
Proje ile ilimiz için, hububat, baklagiller veyağlı tohumlu bitkilerde rekolte artışının sağlanması, aynı zamanda üreticilerimizin bu dönemde üretime yönlendirilmesi, dolayısıyla da tarım arazilerinin etkin şekilde kullanılmasıyla, ürün tedarikinde sıkıntı yaşanmaması için  tarımsal üretimin artırılması hedeflenmektedir. Bu kapsamda ilimiz üreticilerine, toprakla buluşturulmak üzere2500 kg ayçiçeği tohumunun %75 hibe % 25 çiftçi katkılı olarak dağıtımı gerçekleştirilmiştir.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum