phishing

  Afyonkarahisar’da çocuk tarım kampı düzenlendi

  Afyonkarahisar’da çocuk tarım kampı düzenlendi

  Afyonkarahisar’da çocuk tarım kampı düzenlendi
08 Mayıs 2019 - 12:43


 
 
Afyonkarahisar İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Merkez Oruçoğlu İlkokulu öğrencilerine yönelik ''Lider Çocuk Tarım Kampı'' düzenlendi.
 
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Afyonkarahisar İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Acar; “Bakanlığımız Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı tarafından  2015 yılından itibaren ''Lider Çocuk Tarım Kampı'' adı altında 4. Sınıf öğrencilerine doğa bilinci ve çevre farkındalığı kazandırmak, tabiatla buluşmalarını sağlamak, tarladan sofraya gıda üretim teknolojileri ve gıda güvenilirliği hakkında bilgi vermek amacıyla düzenlenmektedir.     
 
2019 yılı   Lider Çocuk Tarım Kampının  tema konusu Bakanlığımızca “Sıfır Atık“  olarak belirlenmiştir. Burada amaç öğrencilere   israfın önlenmesi, kaynakların daha verimli kullanılması, oluşan atık miktarının azaltılması, etkin toplama sistemlerinin önemi, atıkların geri dönüştürülmesi, atık önleme yaklaşımının benimsenmesi  konularında farkındalık yaratmaktır. Konu ile ilgili    Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nde görevli  konu uzmanları tarafından 25 Nisan 2019 tarihinde Oruçoğlu  İlkokulu 4/B sınıfı öğrencilerine sınıflarında  eğitim verilmiştir.
 
        Ayrıca İl Müdürlüğümüz teknik elemanlarınca kampa katılan 20 öğrencimize 30 Nisan 2019 Salı günü Afyonkarahisar Çevre Hizmetleri Birliğinin Katı Atık Arıtma Tesisine ve 02 Mayıs 2019 Perşembe günü  Afyon Enerji ve Gübre A.Ş. tarafından  Afyonkarahisar'da kurulu Afyon Biyogaz Enerji Santrali'ne teknik geziler düzenlenerek öğrencilerimize tesisler ve işlevleri hakkında bilgiler verilmiş olup;
 
Kampın son gününde ise öğrencilerimize ''Lider Çocuk Tarım Kampı'' katılım belgesi verildi ve ''Lider Çocuk Tarım Kampı'' pastası kesilerek kamp sona ermiştir.'' dedi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum