phishing

Afyonkarahisar'da biçerdöverler bakımları yapılarak hasada hazırlandı

Afyonkarahisar'da biçerdöverler bakımları yapılarak hasada hazırlandı

Afyonkarahisar'da biçerdöverler bakımları yapılarak hasada hazırlandı
14 Mayıs 2020 - 22:38 - Güncelleme: 14 Mayıs 2020 - 23:55

 
Afyonkarahisar’da bulunan 500'e yakın biçerdöverin bir kısmı hasat için Akdeniz ve Ege bölgesindeki ovalara gitmek için birkaç gün içerisinde yola çıkmak için Şoförler, operatörler, yağcılar hazırlıklarını tamamladılar.
Afyonkarahisar'da bulunan 500'e yakın biçerdöverin tamirat ve bakımları yaklaşık 1 ay süren bir çalışmayla Afyonkarahisar İl genelindeki Sanayi Sitelerindeki teknik servisler tarafından tamamlandı.
Bazı biçerdöverciler Akdeniz ve Ege bölgeleri Antalya, Aydın, Kuşadası, Söke ve Manisa ovasında arpa ve buğday hasadı için yola çıkarken, diğerlerinin de birkaç gün içerisinde yola koyulması bekleniyor. 20 Mayıs gibi hasada başlayacak biçerdöverler ağustos ayı ortalarında Akdeniz ve Ege ovalarında hasadı tamamlayıp, Afyonkarahisar’a dönmeleri, son hasatlarını da Afyonkarahisar, Isparta ve Burdur'da yapmaları bekleniyor. Ağustos ayında arpa ve buğday hasadını tamamlayacak biçerdöverlerin mısır hasadıyla sezonu kapatması planlanıyor.
Biçerdöver sahipleriyle çalışanları için Koronavirüs tedbirleri gereği bu yıl farklı işlemlerin de yapılacağı öğrenilirken hasat için başka şehirlere gidecek olan biçerdöverler için Tarım ve Orman Müdürlükleri’nden gerekli izin ve belgeleri almaları gerekiyor.Ayrıca çalışanlarla alakalı bilgilerin de verilmesi ve sigortaların yapılması zorunlu hale geldi.Bu yıl çalışanlar ve tarla sahipleri sosyal mesafe kurallarına uyarak hasat yapacaklar.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum