phishing

Afyonkarahisar'da 565 yıllık tarihi camide ilk namaz kılındı

Afyonkarahisar'da 565 yıllık tarihi camide ilk namaz kılındı

Afyonkarahisar'da 565 yıllık tarihi camide ilk namaz kılındı
30 Mayıs 2020 - 13:25 - Güncelleme: 30 Mayıs 2020 - 13:56

Tedbirler Çerçevesinde İlk Cuma Namazı Kılındı
 
Koronavirüs tedbirleri kapsamında 16 Mart’ta ibadete kapatılan camilerimiz günler sonra kılınan cuma namazıyla yeniden ibadete açıldı. Vali Mustafa Tutulmaz ve protokol üyeleri cuma namazını geleneksel metotla restore edilen, doğaltaşla ahşabın birleştiği Paşa Camiinde kıldı.
 
Normalleşme ile ilgili adımlar atılmaya başlarken bugün Türkiye genelinde belirlenen camilerde tedbirler çerçevesinde ilk cuma namazı kılındı. Salgın tedbirleri kapsamında camiye ibadete gelen vatandaşlar maske ve el dezenfektanı ve seccadeleriyle kabul edildi.
 
Afyonkarahisar’da belirlenen camilerde bugün cuma namazı yeniden kılındı. Vali Mustafa Tutulmaz ve protokol üyeleri geleneksel metotlar kullanılarak restore edilen ve ibadete hazır hale gelen tarihi paşa camiinde namaz kıldı. Alınan tedbir kararları gereği sosyal mesafeli bir şekilde camiye giren Vali Mustafa Tutulmaz, protokol üyeleri ve vatandaşlar namazlarını eda etti.
 
Normalleşme Sürecinde Rehavete Kapılmayalım
 
Cuman namazı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Vali Mustafa Tutulmaz, devletimizin aldığı kararlar gereği normalleşme adımlarının yavaş yavaş atılmaya başladığını söyleyerek: “Bugün Koronavirüs salgını nedeniyle yaklaşık 2 buçuk ay ara verdiğimiz camilerdeki ibadetlerimizi yeniden yapma imkânı bulduk ve ilk Cuma namazını tedbirler çerçevesinde protokol üyelerimiz ve vatandaşlarımızla birlikte kıldık. Salgın tehdidinde iyiye giden tablo sebebiyle artık normalleşmeye doğru ilerliyoruz. Ancak salgın riski henüz hayatımızdan tam anlamıyla çıkmış değil. Sosyal mesafe, hijyen, maske kullanımı artık bundan sonra belirli bir süre hayatımızın olmazsa olmazları. Vatandaşlarımızdan isteğimiz rehavete kapılmamaları, kişisel tedbirlerini almaları ve belirlenen kurallara eksiksiz uymalarıdır” dedi.
 
Koronavirüsle Mücadelede İyi Durumdayız
 
Afyonkarahisar’ın koronavirüs tablosunnu iyi olduğunu söyleyen Vali Mustafa Tutulmaz: “İlimiz koronavirüsle mücadele de yüksek risklerin olmadığı ve vaka sayılarının da iyi olduğu bir yer. Bu süreci hep birlikte aldığımız tedbirler ile güzel bir şekilde geçirdik. İnşallah bundan sonraki süreçte de başarılı bir şekilde devam ederiz. Vatandaşlarımızın kurallara uymaları gerektiğini bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Normalleşme adımlarının sürekliliği için maske takmayı, hijyen kurallarına uymayı ve sosyal mesafeyi korumayı hayat tarzı haline getirelim” ifadelerini kullandı.

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek de; " Afyonkarahisar bugün tarihi günlerinden birini yaşadı. Afyonkarahisarlılar’ın hasretle beklediği Paşa Camii tarihimizin en önemli dönüm noktalarından olan biri olan İstanbul'un Fethi'nin 567. yıl dönümünde ibadete açıldı. Anıtpark alanında bulunan ancak Cumhuriyetin ilk yıllarında yıkılan Paşa Camii'nin bire bir benzeri Afyonkarahisar’a kazandırıldı. Kültürel mirasa sahip çıkmak adına Belediyemizin himayesinde hayırsever vatandaşlarımızın desteği ile 2018 yılında yapımına başlanan Paşa Camii 83 yıl aranın ardından sosyal mesafe kurallarının uygulandığı Cuma namazında cemaatiyle buluştu.”dedi.
       
l Genel Meclisi Başkanı Burhanettin Çoban ise caminin yapımında emeği geçen herkese teşekkür etti. İGM Başkanı Burhanettin Çoban,  Paşa Camii’nde Cuma namazını idrak etmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyleyerek hayırlı olsun dileklerinde bulundu.

Paşa Camii’nde kılınan Cuma Namazına Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven, İl Genel Meclisi Başkanı Burhanettin Çoban, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Sezen, AK Parti İlçe Başkanı Ziya Coşkun Karadeniz, ATSO Başkanı Hüsnü Serteser, caminin yapımında emeği geçen hayırseverler ve çok sayıda vatandaş katıldı.


 

YORUMLAR

  • 0 Yorum