phishing

Afyonkarahisar Belediye meclisi olağanüstü toplanıyor neden?

Afyonkarahisar Belediye meclisi olağanüstü toplanıyor neden?

Afyonkarahisar Belediye meclisi olağanüstü toplanıyor neden?
04 Mayıs 2020 - 18:08 - Güncelleme: 05 Mayıs 2020 - 00:20

 
CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz yazılı bir açıklama yaparak Belediye meclisin,in neden olağanüstü toplandığını sordu.
Görgöz açıklamasında şu görüşlere yer verdi;
Kovid-19 Pandemi süreci, tüm insanlığı tehdit etmeye devam ediyor. Ülkemizde de hem sağlık hem de ekonomik yönden oldukça zor günleri yaşıyoruz. Pandemiden önce de ülkemizin ekonomisi iyi değildi. Akp, 2002 Kasım ayında iktidara geldiğinde dolar 1.5 TL iken, şimdi 7 TL’yi aştı. Büyük-küçük işletmeler, işyerleri kapanıyor. Çalışanlar işsiz kalıyor ve zaten yüksek olan işsizlerimizin sayısı daha da yükselmiş durumda.
 
Sağlık Bakanı’nın son açıklamalarına baktığımızda, vaka ve kayıp sayılarında düşme olduğunu görüyoruz. Bu sevindirici, umut verici bir durum. Ancak yapılan açıklamalarla, farklı çevrelerden duyduklarımız bir biriyle örtüşmüyor. Haliyle bir güven sorunu olduğunu da ifade etmemiz gerekiyor.
Yine, Sağlık Bakanı son açıklamalarında, salgının “pik” noktalarında olduğumuzu ifade ediyor. Yani en üst seviyelerinde olduğumuzu, dikkat edilirse düşüşe geçme eğilimi göstereceğini anlıyoruz. Bu da ayrıca umut veren bir açıklama.
 
Umuyoruz ve inanıyoruz ki, birlikte gerekli önlemleri alır, aksatmadan uygularsak bunu başarabiliriz ve en kısa sürede normal hayata dönebiliriz.
 
Her şeyden önce insan hayatının geldiğinin ve hiçbir şeyin bir tek yurttaşınızın yaşam hakkından daha önemli olmadığını bir kere daha vurgulamak isteriz.
 
İşte böylesi önemli bir süreci yaşarken, Afyonkarahisar Belediye Başkanlığının  04.05.2020 tarihinde OLAĞANÜSTÜ olarak belediye meclisini toplantıya çağırmış olduğunu öğrendik.
Belediye Başkanlığı OLAĞANÜSTÜ toplantı talep ettiğine göre, mutlaka çok önemli nedenleri vardır diye düşünmek gerekir elbette.
 
Bildiğiniz gibi virüs pandemisi nedeniyle İçişleri Bakanlığı tarafından 26.03.2020 tarihinde “Kovid-19 la mücadele kapsamında alınan önlemler” başlıklı bir genelge yayınlamış ve ülkemizdeki tüm büyükşehir, il, ilçe, belde belediyeleri ve mahalli idare birlikleri meclisleri ile İl Genel Meclislerinin NİSAN-MAYIS-HAZİRAN ayı toplantılarının ertelenmesi istenmiştir. Konu genelge ile mahalli idarelerin hizmetlerinin aksamaması için ÇOK ZORUNLU OLDUĞU HALLERDE ilgili mevzuat gereği OLAĞANÜSTÜ TOPLANTI yapılabileceği belirtilerek böyle bir durumda da GEREKLİ SAĞLIK TEDBİRLERİNİN ALINMASI SAĞLANARAK İZİN VERİLEBİLECEĞİ  de kayıt altına alınmıştır. Konu genelge tüm il valiliklerine dağıtılmıştır.
Bu genelgenin hemen akabinde Afyonkarahisar Valiliği Hıfzıssıhha Meclis Başkanlığınca da 26.03.2020 tarih ve 7 nolu karar ile Nisan Mayıs ve Haziran ayları meclis toplantılarının  İçişleri Bakanlığı Genelgesindeki  talimatlar uyarınca ertelenmesine de karar verilmiştir.
 
Bu kapsamda, partimizin değerli meclis üyelerinden edindiğimiz 04.05.2020 tarihli Olağanüstü Toplantı Gündemini temin ettik ve inceledik.
Gündemin tamamı 42 maddeden oluşmakta ve gündemin hiçbir maddesi olağanüstü toplantı gerektirecek unsuru taşımamaktadır.
Bu kapsamda konu toplantı gündemindeki maddelere ilişkin bazı örnekler vererek belediye başkanlığına soruyorum;
• (Gündem 6-7-8 maddeler) Şırnak ili Beytüşşebap ilçesi, Kumçatı belediyesi, Kasrik Belediyesi ile kardeş şehir olma kararının ne tür bir aciliyeti olabilir ve bu hizmeti aksatacak konu mudur?
• Gündem 9. Madde: Belediyeye ait binek bir otomobilin, Afyonkarahğisar Sağlık Bilimleri Üniversitesine hibe edilmesi nasıl bir aciliyet gerektirmektedir.
• Gündem 10. Madde: Belediyeye ait 2 adet aracın satılması için yetki istenmesi çok önemli acil bir durum mudur?  Belediyenin parası mı kalmadı acaba?
• Gündem 15. Madde: “Caz ve klasik müzik festivalinin bu yıl düzenlenmesi için protokol yapılması” ne denli aciliyet içermektedir?
• Gündem 38 madde) Şehrimizin bir takım kuruluşları ile yeni kurulacak Afyonkarahisar Sağlık Endüstri Bölgesi Yönetim A.Ş. şirketine %23 sermaye payı ile ortak olma faaliyetinin nasıl bir aciliyeti vardır, belediye hizmetlerinin aksaması bu ortaklık mı engelleyecektir?
 
Diğer bir çok madde de “rutin imar planı tadilatları” gibi sıradan işlemlerdir. Gerek İçişleri Bakanlığı, gerekse İl Hıfzıssıhha Kurulu kararlarındaki olağanüstü toplantı gerekçesi olabilecek “ÇOK ACİL OLMASI VE HİZMETİN AKSAMAMASI ŞARTIYLA” şeklindeki kriterlere bu gündem maddelerin hiçbirisi uymamaktadır.
 
Sayın Afyonkarahisar Belediyesinin yetkilileri; Gündemdeki tüm bu maddeleri bırakın da, Cadde ve sokakların yıkanması dışında pandemiye yönelik hangi tedbirleri aldınız? Sağlık Kuruluşlarının, doktorlarımızın, sağlık çalışanlarının sıkıntıları var mıdır? Tüm tedbirlere uyuluyor mu?
Her gün saat 17:00-1800 sularında çarşı caddeleri tıklım tıklım insan doluyor. Bu durum size göre Normal mi?
Pandemi sonrasında daha fazla yaşanacak ekonomik sıkıntıların giderilmesi için ekonomik tedbirler alınması için çalışma yapılıyor mu?
 
Önce bu soruların cevaplanması ACİL VE ELZEMDİR.
 
Belediye Başkanlığına buradan çağrıda bulunuyorum;
Böyle zor zamanlarda, dayanışma içinde, hep birlikte mücadele ederek, doğru adımlar atarak daha güzel bir kent var edebiliriz.
 
Biz memleketimizi seviyoruz, gelişen, sağlıklı ve daha güzel bir Afyon’da yaşamak istiyoruz.
Saygılarımızla
 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum