phishing

Afyonkarahisar Abigem A.Ş. Yönetim kurulu toplantısı yapıldı

Afyonkarahisar Abigem A.Ş. Yönetim kurulu toplantısı yapıldı

22 Şubat 2019 - 01:32 - Güncelleme: 22 Şubat 2019 - 02:47


 
Afyonkarahisar Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) A.Ş. 2019 yılı ilk Yönetim Kurulu Toplantısı, 20.02.2019 tarihinde Tavşanlı Ticaret ve Sanayi Odası’nda yapıldı.
Afyonkarahisar Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) A.Ş.’nin 2019 yılındaki ilk Yönetim Kurulu Toplantısı, Tavşanlı Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirildi. Tavşanlı Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı İlhami Aydın’ın ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya
Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası’nı (ATSO) temsilen ATSO ve ABİGEM Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, Afyon Kocatepe Üniversitesi Eğitim Sağlık ve Bilimsel Araştırma Vakfı’nı temsilen Salim Gelincik, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası’nı temsilen İbrahim Tekeli, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası’nı temsilen Fatih Alkış, TÜMSİAD Afyonkarahisar Şubesi’ni temsilen M.Emin Birliktir, AFSİAD’ı temsilen Abdurrahman Alp katıldı.
 
ABİGEM’İN SUNDUĞU İMKANLAR ANLATILACAK
Toplantının açılış konuşmasını yapan Tavşanlı Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı İlhami Aydın, ABİGEM Yönetim Kurulu Toplantısı’nın Tavşanlı’da düzenlenmesi dolayısıyla duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Aydın, ABİGEM’in sunduğu imkanları ilçedeki KOBİ’lere anlatacaklarını belirtti.
 
FAALİYETLER İSTİŞARE EDİLDİ
Toplantıyı yöneten Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası ve Afyonkarahisar ABİGEM A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, “Bu toplantıda 2017 ve 2018 yılında ABİGEM adına yaptıklarımızı, 2019 yılında yapacaklarımızı istişare edeceğiz. Tavşanlı dışından gelen Yönetim Kurulu üyelerimize teşekkür ediyoruz, bizi güzel bir şekilde ağırladığı için Tavşanlı Ticaret ve Sanayi Odası’na da teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.
 
PROJE YAZMA SÜREÇLERİNDE BAŞARILI
Serteser, ABİGEM’in proje yazma süreçlerinde yüzde 100’e yakın bir başarı sağladığını belirterek “28 ortağımızdan Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası ile Afyonkarahisar Ticaret Borsası, ABİGEM ile projelerini yürütmektedir. Diğer ortaklarımız da proje hazırlama konusunda ABİGEM’le çalışmalıdır” dedi.
 
2018 YILINDA 14 PROJE
 
Açılış konuşmalarının ardından Afyonkarahisar ABİGEM A.Ş. Direktörü Özgür Demir, faaliyetler hakkında sunum yaptı. Demir, 2017 yılında 9 eğitim ve 12 projeye imza attıklarını kaydetti. Demir, “2018 yılında ise 13 adet eğitim, 14 adet proje, 2 adet tasarım, 1 adet UR-GE gerçekleştirdik. Ayrıca Elektronik İmza hizmeti de vermeye başladık” şeklinde konuştu. Demir, 2019’da yapılacak faaliyetler konusunda da bilgi verdi.
 
OLAĞAN GENEL KURUL 13 MART’TA
Toplantıda Afyonkarahisar ABİGEM A.Ş.’nin Olağan Genel Kurul tarihi de belirlendi. Yönetim Kurulu’nda alınan karara göre ABİGEM A.Ş.’nin Olağan Genel Kurulu 13 Mart 2019 tarihinde, Afyonkarahisar’da düzenlenecek.
 
GÖBEL TERMAL TESİSLERİ ZİYARET EDİLDİ
Afyonkarahisar ABİGEM A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Toplantısı’nın ardından Tavşanlı Belediyesi tarafından işletilen Göbel Termal Tesisleri ziyaret edildi.
 
ABİGEM HAKKINDA
Afyonkarahisar Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Avrupa Birliği ve yerel Odaların işbirliği ile başlatılan “Avrupa Birliği Türkiye İş Geliştirme Merkezlerinin Yaygınlaştırılması Projesi” kapsamında, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası’nın girişimleri ile Afyonkarahisar, Antalya, Burdur, Isparta ve Kütahya illerini kapsayan bölgesel bir İş Geliştirme Merkezi olarak 2008 yılında faaliyetlerine başlamıştır.
Afyonkarahisar ABİGEM’in temel kuruluş amacı, bölgesindeki Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler (KOBİ) başta olmak üzere tüm Türkiye’deki KOBİ'lerin rekabet seviyelerinin ve uluslararası piyasalarda aktivitelerinin arttırılması olarak tanımlanmıştır. Bu amaç çevresinde Afyonkarahisar ABİGEM, asıl olarak KOBİ’leri desteklemeye yönelik bir kurum olmakla birlikte, yasal statü, sektör ve büyüklük ayrımı yapmadan tüm kurumlara ve işletmelere de hizmet vermektedir.
ABİGEM bünyesinde çalışan İş Merkezi Direktörü ve İş Geliştirme Uzmanları, özellikle KOBİ ve girişimcilere gerekli danışmanlıkları verebilecek teknik yeterliliğe sahip, iş sorunlarına gerçekçi ve uygun öneriler sunabilen, KOBİ’lerin dilinden konuşabilen kişilerdir. İş Geliştirme Uzmanları, süregelen bir profesyonel gelişim programı uygulayarak, iş dünyası değişimlerini takip ederek, inovasyon ve pazar eğilimlerini izleyerek bilgilerini sürekli güncel tutarlar. Ayrıca Avrupa Birliği desteği ile konularının hakimi ulusal ve uluslar arası uzmanlar da proje kapsamında görevlendirilmekte, verilen hizmetlerin kalitesinin en üst seviyede olması sağlanmaktadır.
Örnek bir bölgesel işbirliği olarak, TOBB, Antalya, Burdur, Isparta, Kütahya ve bu illerin başlıca ilçelerinin Ticaret ve Sanayi Odaları ile Ticaret Borsaları, Afyon Kocatepe Üniversitesi, Afyonkarahisar Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi, Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü ile Sanayiciler ve İşadamları Derneği (AFSİAD), ana yürütücüsünün Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası olduğu bu yapıda ortaktırlar.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum