phishing

Afyonkarahisar’a 2019 yılında 629 milyonluk yatırım yapılacak

Afyonkarahisar’a 2019 yılında 629 milyonluk yatırım yapılacak

Afyonkarahisar’a 2019 yılında 629 milyonluk yatırım yapılacak
11 Nisan 2019 - 16:20


 
 
İl genelindeki yatırımlar ile devam eden iş ve işlemlerin koordineli bir şekilde sürdürülebilmesi için kurum ve kuruluşları arasındaki koordinasyonu sağlamak amacıyla düzenlenen 2019 yılının 2. İl Koordinasyon Kurulu toplantısı Vali Mustafa Tutulmaz başkanlığında yapıldı.
 
Valilik B Blok toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya Vali Mustafa Tutulmaz, Afyon Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektör Yrd. Prof. Dr. Adem Aslan, Vali Yardımcısı Dr. Mehmet Boztepe, İlçe Kaymakamları, Belediye Başkanları, Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri, Yatırımcı Kuruluşların Bölge ve İl Müdürleri katıldı.
 
Yatırımlar İLYAS üzerinden Takip Edilecek
 
Toplantı öncesi değerlendirmelerde bulunan Vali Mustafa Tutulmaz: “Yerel seçimler dolayısıyla yavaşlayan sürecin hızlanacağı bir döneme girdik. Bu toplantı iyi bir başlangıç olsun. Yılın 2. Toplantısında bir aradayız.  Bildiğiniz gibi İçişleri Bakanlığınca hazırlanan İl Yatırım Sistemi (İLYAS) diye bir sistem var. Artık kurumlar bu program üzerinden yatırımlarını takip edecek ve sunumlarını da bu programla yapacak. Bu programla il düzeyinde yürütülen kamu yatırımlarının güncel verilerinin, coğrafi tabanlı ve görsel bilgilerle desteklenmiş bir biçimde elektronik ortama aktarılması, kamu yatırımlarının yerel ve aktif olarak izlenmesi, analiz edilmesi ve geleceğe yönelik olarak projeksiyon yapılabilmesi adına geliştirilmiştir” dedi.
 
Vatandaşlar Yatırımları Takip Edebilecek
 
Program hakkında bilgiler veren ve Afyonkarahisar’ın bu programı kullanan öncü illerden olduğuna dikkat çeken Vali Mustafa Tutulmaz: “2019 yılı itibariyle İl Yatırım Sistemi programına 725 proje aktarılmıştır. 50 bin dolayında veri girişi sağlanmıştır. Bu programın bir özelliği de vatandaşlarımız İl Yatırım Takip Sistemi üzerinden yatırımların hangi aşamada olduğunu takip edebileceklerdir. Şeffaf yönetimin temelleri burada görülmektedir diyebiliriz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Programları yapmak kadar güncel ve kalıcı hale getirmek daha önemlidir. Tüm yöneticilerimizin bu programın sağlıklı işlemesi noktasında biraz daha hassas davranmalarını istiyorum. Bu program belli illerde faaliyete geçti. Bizde öncü olan illerden birisiyiz” diye konuştu.
 
2019 ödeneği 629 Milyon TL
 
Devam eden kamu yatırımları hakkında da bilgiler veren Vali Mustafa Tutulmaz: “2019 yılı itibariyle il genelinde proje sayımız 725’tir. Bu projelerden 22 tanesi tamamlanmış, 242 tanesi devam ediyor, 289 tanesi ihale aşamasında, 5 tanesinin ihalesi yapılmış ve 167 tanesine de başlanamamıştır. Yatırımların; toplam proje bedeli yaklaşık 7 Milyar TL, önceki yıllar harcaması 2.7 Milyar TL’dir. 2019 ödeneği 629 Milyon TL ve dönem sonu harcaması 62 Milyon TL’dir. Projelerin genel nakdi gerçekleşme oranı %39, yılı harcama oranı ise % 10’dur” ifadelerini kullandı.
 
En Fazla Pay Alan Kurum Milli Eğitim 
 
2019 yılı ödeneğinden en fazla pay alan kuruluşları da sıralayan Vali Tutulmaz: “En fazla pay alan kuruluşlarda İl Milli Eğitim Müdürlüğü birinci sırada, DSİ 18. Bölge Müdürlüğü ikinci sırada, Eskişehir İller Bankası Bölge Müdürlüğü üçüncü sıradadır. Kamu yatırımlarının sektörel dağılımına bakıldığında ise birinci sırada Ulaştırma, ikinci sırada Eğitim, üçüncü sırada diğer yatırımlar yer almaktadır. Tüm Yatırımcı Kuruluşların önceki yıllarda yapmış oldukları özverili çalışmalarının devam edeceği kanaatiyle, emeği geçen herkese teşekkür eder, başarılı çalışmalarının devamını dilerim” şeklinde konuştu.
 
İlgili kurum ve kuruluşların yatırımları ve yürütmekte oldukları çalışmalar hakkında bilgiler vermesiyle devam eden toplantı gündemdeki konuların görüşülmesiyle sona erdi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum