phishing

Afyon lezzetleri baş döndürücü

Afyon lezzetleri baş döndürücü

Afyon lezzetleri baş döndürücü
12 Şubat 2020 - 14:18 - Güncelleme: 18 Mart 2020 - 14:20

Afyonkarahisar Valiliği Tanıtım Bürosu’nun davetlisi olarak şehre gelen sosyal medya fenomenleri
Afyonkarahisar mutfağını keşfetti. Deneyimlerini kaleme alan fenomenlerden Alp Artam, “Afyon’a
gittiğiniz zaman, patates, keşkek, lokum, kaymak, ekmek kadayıfı, sucuk, pastırma, envai çeşit et
yemekleri, patlıcan kebabı ve daha birçok güzellikle başınız dönüyor” dedi
Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) tarafından Gastronomi alalında Yaratıcı
Şehirler Ağı’na dahil edilen Afyonkarahisar, sosyal medya fenomenlerinin ilgisini çekiyor.
Afyonkarahisar Valiliği Tanıtım Bürosu’nun daveti üzerine şehre gelen Alp Artam, Begüm Tekin ve
Alptuğ Tekin, şehrin lezzetlerini Visit Afyon ile keşfetti.
BAŞ DÖNDÜRÜCÜ LEZZETLER AFYON’DA
İnstagram üzerinden 132 bin kişi tarafından takip edilen “lokantalarım” hesabı üzerinden paylaşım
yapan Alp Artam, “envai çeşit lezzetler Afyon’da sizi bekliyor” diyerek konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Afyon’da bulunma sebebim, kentin UNESCO nezdinde, Gastronomi Şehri unvanını almasıydı.
Türkiye’de bu şekilde ele alınan üçüncü şehir olduğunu da ayrıca vurgulamak istiyorum. Afyon’a
gittiğiniz zaman, patates, keşkek, lokum, kaymak, ekmek kadayıfı, sucuk, pastırma, envai çeşit et
yemekleri, patlıcan kebabı ve daha birçok güzellikle başınız dönüyor. Bu şehirde, hele bir de kar varsa
ve eski mahallelerde, eski evlerin arasında dolaşıyorsa insan, büyük keyif alıyor.”
SELAM VERMEDEN GİREMEYECEĞİNİZ İŞLETME
Afyonkarahisar’da deneyimledikleri lezzet duraklarını da kaleme alan Artam, “Afyon’da olmanın en
güzel yanı, belki de imza lokantalardan birisi olan Aşçı Bacaksız’a gitmek. Benim gibi öyküsü olan
lokantaları seven bir adam için burada yemek paha biçilmez bir deneyim diyebilirim. Aşçı bacaksız, tam
sevdiğim gibi, kuşaktan kuşağa hizmet bayrağını devreden bir aile işletmesi. Ve yine sevdiğim gibi, tek
bir yemek veriyor ziyaretçilerine. Kuzu Kebabı. Mekanda yemeğe saygı duyulması bekleniyor. Buçuklu
porsiyonlar yok. Ayrıca, selam vermeden mekana girene, misafir muamelesi yapılmıyor. Hepsini çok
sevdim. Bu etin üzerine bir de ekmek kadayıfı patlattınız mı bol kaymaklı, o zaman sizden mutlusu
olmaz. Benden söylemesi! Afyon’a giden Aşçı Bacaksız’a gider kardeşim.” dedi
“GÖBEKLİ” AKLIMI BAŞIMDAN ALDI
İnsatagram üzerinden 48 binden fazla takipçisi olan “PaylaştıkçaGüzel” hesabının sahibi Begüm Tekin
ise, İhsaniye’nin Demirli Köyü’nde yapılan “Göbekli” lezzetini kaleme aldı. Tekin, bu lezzetin kendisini
çok etkilediğini söyleyerek, “Afyon ziyaretimde Demirli Köyü İhsaniye’deki Kibele Butik Otel ‘de
kahvaltı yaptım. Burada kurulan 4 başı mamur kahvaltı sofrasının başrolünde yer alan “Göbekli” tam
anlamıyla aklımı başımdan aldı desem yeridir. Haşhaş ve tereyağ ile yapılan bu güzelliğin içine keçi
peyniri ve sevgi ilave ettiklerinde, dillere destan bir keyif ortaya çıkıyor dostlar. Dışarda lapa lapa kar
yağarken dumanı üzerinde bir dilim “Göbekli” yemenin zevkini tarif etmek gerçekten çok zor. Bu
sofraya koydukları sac aşı, cızdırma, sade haşhaş ekmeği, bal, kaymak ve tereyağın, kendi yaptıkları acı
ezmenin, haşhaş ezmesi ve pekmez karışımının izleri damağımdan uzun süre silinmeyecek. Visit Afyon
ile birlikte ziyaret ettiğim Kibele’nin kahvaltısı sizlere kesin tavsiyemdir. Her gün benzer serpme
kahvaltılar yemekten sıkılanlar için özellikle farklı bir deneyim olacaktır burası.” diye konuştu.
“GüzelGezdik” hesabının sahibi Alptuğ Tekin ise, Afyonkarahisar’ı her açıdan görüntüleyerek sosyal
medya hesaplarından paylaştı

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum