phishing

Afyon’da görülen FETÖ davasında askeri okulların sınav sorularını nasıl yandaşlarına verdiklerini itiraf ettiler

Afyon’da görülen FETÖ davasında askeri okulların sınav sorularını nasıl yandaşlarına verdiklerini itiraf ettiler

Afyon’da görülen FETÖ davasında askeri okulların sınav sorularını nasıl yandaşlarına verdiklerini itiraf ettiler
28 Mart 2018 - 23:02 - Güncelleme: 29 Mart 2018 - 16:43

Afyonkarahisar 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 13’ü tutuklu, 7’si tutuksuz 20 sanığın karar duruşmaları görüldü.

Mahkeme, FETÖ Silahı Terör Örgütüne Üye Olma, Terör Örgütü Propagandası Yapma suç isnatlarıyla haklarında kamu davası açılan 20 sanıktan 18’nin hakkında hüküm verdi.2 sanığın duruşmaları da ileri bir tarihe ertelendi.

SANIKLARDAN 13’Ü TUTUKLU 7’Sİ TUTUKSUZ

İrfan Bedirhan, Gökhan Carfi, İbrahim Halil Üles, Mikail Kaya, Hasan Kenar, Mustafa Hotamışlı, Oktay Cünedioğlu, Emin Ekici, Mehmet Akalın, Kadir Sağlam, İzzet Büyüközer, İftar Küçükkurt, Mustafa Çobanoğlu tutuklu olarak yargılanırken, Diğer sanıklar; Mehmet Fatih Çınar, Abdülkadir Tontuş, Hüseyin Hünerli, Fatih Kıratlı, Havil Açar, Ayşe Temel, Şaban Koç’un yargılamaları ise tutuksuz  olarak yapıldı.

 

DOKTOR BİZİM ÜSTÜMÜZDE

FETÖ soruşturması kapsamında hakim karşısına çıkan İbrahim Halil Üles ile ilgili tanık olarak C.A. Tanıklık yaptı. İbrahim Halil Üles’in Musaf kod adını kullandığını söyleyen ve Etkin Pişmanlık Hükümlerinden faydalanan C.A., “İbrahim Halli Üles, Askeri Okullarda okuyan öğrencilerden sorumluydu. Bende aynı durumdaydım. Bizlere öğretmen deniliyordu. Bizim üstümüzde ise doktor vardı. Örgüt içerisinde bu isimler kullanılırdı. Doktor öğrenci ve grup sorumlularının üzerindeydi. Bu kişi ise Mehmet Selim Çatıktaş’tı” dedi.

KENDİSİ ÖĞRETMENDİ

Etkin Pişmanlık Hükümlerinden faydalanan İhsan Emre Kaya’da tanık olarak ifade verdi. İbrahim Halil Üles’i, Musaf olarak tanıdığını söyleyen Kaya, “Bizler grup abisiydik. Askeri öğrencilerle görüşürdük. Öğretmenler Askeri öğrencilerden sorumluydu. Öğretmenlerden sorumlulara ise Doktor deniliyordu. İbrahim Halil Üles öğretmendi. Sohbet toplantılarına katılırdık” dedi.

ÖRGÜTTEN HABERİM YOK

Tanık ifadelerini kabul etmediğini söyleyen İbrahim Halil Üles, “Ben hiçbir toplantıya katılmadım. Tanık ifadelerini ise red ediyorum. Ben 15 Temmuz darbe kalkışmasını lanetliyorum. Şu anda ben mağdurum ve 19 aydır tutukluyum. Örgütün hiçbir evinde kalmadım. Ben örgüte kesinlikle eleman kazandırmadım. Bank Asya’ya talimat ile para yatırmadım. Örgütün varlığından benim hiç haberim olmadı” dedi. Tutuklu sanık İbrahim Halil Üles’e 10 yıl 19 ay 15 gün hapis cezası verildi.

TANIK SANIĞI YALANLADI

Etkin Pişmanlık Hükümlerinden faydalanan ve yeniden Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde ifade veren Abdülkadir Tontuş, Askeri Okullara giriş sınavı nedeniyle kendisine soru verilmediğini, Ankara’da Faruk isminde bir kişi ile görüşmediğini söyledi. Tanık olarak dinlenen Yusuf Dursun, sanık Abdülkadir Tontuş’u yalanladı. Etkin Pişmanlık Hükümlerinden faydalanan Yusuf Dursun Tanrıverdi, “Abdülkadir Tontuş Enes kod adını kullanıyordu. Tontuş ile soruları aldık ve bize ezberlettirdiler. Biz Çay ilçesinde ikamet ediyorduk. Bir gün kendisi beni aradı ve buluştuk. Birlikte Afyon merkeze geldik. Burada bir eve gittik. Salonda bizi bekleyen bir kişi vardı. Bu kişi bir laptop açtı. Orada sorular ve cevapları vardı. Yaklaşık 3 saat bu evde kaldık. Abdülkadir Tontuş burada soruları ezberledi, ben bakmadım. Yemin ettirdiler bize burada. Bu konudan hiç kimsenin haberinin olmamasını istediler. Biz Ankara’da Faruk isminde kişi ile buluştuk. Biz şu anda devletimize milletimize yardımcı olmak zorundayız” dedi. Bu iddiaları kabul etmeyen Abdülkadir Tontuş, “Yusuf Dursun Tanrıverdi yalan söylüyor” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum