phishing

Afyon’da 400 bin maske 95 bin kişiye eczanelerden dağıtılıyor

Afyon’da 400 bin maske 95 bin kişiye eczanelerden dağıtılıyor

Afyon’da 400 bin maske 95 bin kişiye eczanelerden dağıtılıyor
01 Mayıs 2020 - 16:36

 
Corona virüsü önlemleri kapsamında vatandaşlara ücretsiz maske dağıtımı başladı. Ücretsiz maskeler eczanelerden TC kimlik numarası, telefon numarası ve SMS kodu vererek alınabiliyor. 10 gün için 5 adet alınabilecek.
Tüm dünyada etkisini artırarak sürdüren corona virüsü salgınına karşı tedbirler alınmaya devam ediliyor. Bu tedbirler kapsamında Sağlık Bakanlığı'nın hayata geçirdiği uygulama ile 20-65 yaş arası vatandaşlara ücretsiz maske dağıtılması kararlaştırılmıştı. Ücretsiz maskelerini almak isteyen vatandaşların eczanelere gidip T.C. kimlik numaralarını ve cep telefon numaralarını sisteme kaydettirmeleri gerekiyor. Bu bilgileri veren vatandaş cep telefonlarına gelen doğrulama kodunun ardından ücretsiz maskelerini alacak.
Corona virüs salgını sonrasında ücretsiz olarak eczanelerden dağıtılan maskelerin dağıtımı sürüyor. Bu kapsamda Afyonkarahisar’da ki eczanelerden 400 bin maske halka dağıtılıyor.
Afyonkarahisar Valiliği, corona virüs salgını nedeniyle halka dağıtılan ücretsiz maskelerin dağıtımın devam ettiğini duyurdu. Yapılan açıklamada il genelinde 400 bin maskenin ücretsiz olarak 92 bin kişiye dağıtıldığı paylaşıldı.
Ücretsiz maskelerini almak isteyen vatandaşların eczanelere gidip T.C kimliklerini ve SMS kodunu iletmeleri gerekiyor. Bu bilgileri veren vatandaş cep telefonlarına gelen doğrulama kodunun ardından ücretsiz maskelerine erişim sağlayacak.
10 ve daha üzeri işçi çalışan işçilerin maskeleri işyerleri tarafından Valilikler ve Ticaret ve sanayi odaları aracılığıyla temin edilirken,Kamu kurumlarında çalışanlar ise maskelerini çalıştıkları kurumlarından alacaklar.
65 yaş üstü vatandaşlar ile 20 yaş altı sokağa çıkma kısıtlaması olan gençlere ise maske verilmiyor.Maske dağıtım işinin lojistiğini ise devlet malzeme ofisinin yapacağı öğrenildi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum