phishing

Afyon Baro Başkanı Turgay Şahin’den UYAP ve Bürokrat eleştirisi

Afyon Baro Başkanı Turgay Şahin’den UYAP ve Bürokrat eleştirisi

Afyon Baro Başkanı Turgay Şahin’den UYAP ve Bürokrat eleştirisi
27 Mart 2018 - 18:49

“DEVLETİN KUYUSUNU KAZAN HER ANLAYIŞA DÜŞMANLIK FARZDIR”

 

Afyon Baro Başkanı Turgay Şahin, örnek gösterilen Uyap’taki aksiliklerin giderilememesinin altında bazı bürokratların olduğunu iddia etti. Güncelleme adı altında UYAP’taki çalışmalarının sıkıntı verdiğini söyleyen Baro Başkanı Şahin, “Ne yazık ki, bu uygulamaların bazı bürokratlar tarafından yapıldığını sanıyoruz” dedi.

 

UYAP’TA KISITLAMA OLAMAZ

 

Bu konuda yapılan güncelleme gerçekten düy dikti yani Uyap konusundaki bunca güzelliğin üzerini kapadı diyen Baro Başkanı Turgay Şahin açıklamasının ilk bölümünde şu görüşlere yer verdi:

 

Bürokratlar Uyap girişini paralı yaptılar, sonra karar geri çekildi. Avukatların dosyaya erişimi açıksa, para olamaz. Avukatların ya da tarafların dosyaya hangi hallerde kısıtlama getirileceği yasalarda bellidir. Böyle bir kısıtlama kararı veya gerekçesi yoksa Uyap’ta da kısıtlama olamaz. Uyap’da güncelleme yapıldı. Bütün avukat arkadaşlarımızın ortak şikayeti artık dosyalarımıza ulaşamıyoruz, belgeleri erişemiyoruz diyor.

 

Bunu hangi gerekçeyle yaptıklarını bilemiyorum, tahminlerimiz var. Aynı anda çok sayıda avukatın sisteme girmesi nedeniyle kilitlenme, teknik yatırımla çözüme kavuşur. Çok ucuz bir taktikle, yöntemle hizmetin sınırlandırılması yoluna gidiliyorsa, bu hizmet ne işe yarıyor. Yapılması gereken bu güzelliğin muhafaza edilmesi lazım. Sıkıntı birkaç aydır var ve bu durum devam edecek gibi görünüyor. Bu sistem arızası olsa, arızanın giderilmesiyle sorun ortadan kalkar. Ya da bir yanlışlık yapılsa yine sorun çözülebilir. Güncelleme adı altında avukatların erişime sınırlandırılması amacını taşıdığını düşünüyorum.

 

YANLIŞLIKTAN TEZ ZAMANDA DÖNÜLMESİ LAZIM

 

Kafası basmayan memur tavrıyla, kasaba politikacısı gibi davranışlarla sistemin çalışamaz duruma getirildiğini söyleyen Baro Başkanı Şahin “Bir gariplik var, tipik memur tavrıyla, kafası basmayan bir memur tavrıyla hani kasaba politikacısı derler ya o misal. Bu durumun düzeltileceğini umuyoruz. Güncelleme yapıldı ancak sorun devam ediyor. Sistemini düzeltileceğini beklerken, sistem bilinçli olarak bu hale getirilmiş. Bu yanlışlıktır ve bu yanlıştan tez zamanda dönülmesi gerekir” diye konuştu.

 

UYAP, KISITLANMAMALI, AKSİNE MÜKEMMELLEŞTİRİLMELİ

 

Biz uyaralım, aklın yolu birdir. Yanlışın ilelebet sürmesi dünyanın hiçbir yerinde görülmemiştir diyen Afyon Baro Başkanı Turgay Şahin, “ Ama yanlış yapanlar, yanlışa izin verenler, göz yumanlar bunun neticesine katlanırlar. Bu durumu arzu etmiyoruz. Türkiye’ye, Türk İnsanına, Türk yargısına Uyap gibi mükemmel ve örnek ve parmakla gösterilen bir sistemi hediye eden anlayıp bunu iyileştirmeli. Mükemmelleştirmeli, daha faydalı hale getirmeli, kısıtlamamalı” şeklinde konuştu.

 

HÜKÜMETLER BÜROKRATİK MUHALEFETİ BASTIRDIĞI ÖLÇÜDE BAŞARILI OLUR

 

Bürokrat sorunu devam ediyor, bu sorunun ortadan kalktığını söylemek aşırı saflık olur diyen Başkan Şahin, Bürokrasi olanca haşmeti ile olanca fren mekanizmasıyla çok etkili olmaya devam ettiğini söyledi. Şahin, “Bütün hükümetlerin başına bela olmuş bir bürokrat sorunu vardır. Bürokrat sorununun şu anda bile ortadan kalktığını söylemek aşırı iyimserlik ya da aşırı saflık olur. Bürokrasi olanca haşmeti ile olanca fren mekanizmasıyla çok etkilidir. Bize göre bu durum devletin önemli bir sıkıntısıdır. Devletle millet arasında önemli bir benttir, engeldir. Bir hükümet bu bürokratik muhalefeti bastırdığı ölçüde aslında başarılı olabilir. Seçimle gelmiş hükümetlerin bu durumu düşünmesi gerektiğine inanıyorum. Çünkü hizmet verdikleri kesime ciddi anlamda zarar veren, umursamayan bir tavır içindedir bürokrat” dedi.

 

DEVLETİMİZ VE MİLLETİMİZİN KUYUSUNU KAZAN HER ANLAYIŞA DÜŞMAN OLMAMIZ FARZDIR

 

Bürokratik oligarşinin sembol ismi “Sir Humphrey” ler dünyanın her yerinde iş başındadır diyen Baro Başkanı Şahin, açıklamasının son bölümünde bürokratlarla ilgili görüşlerini dile getirdi. Devletimizin ve milletimizin selameti için, devletimizin ve milletimizin kuyusunu kazan her anlayışa karşı olmamız hatta düşman olmamız farzdır diyen Başkan Şahin, açıklamasında şunları dedi:

 

Bütün dünyada bürokrasi büyük bir sorundur. Bir zamanlar televizyonlarda seyredilen Emret Başbakanım dizisinde de İngiltere’deki bürokrasi anlatılıyordu. Bu dizide konular mizahi yolla anlatılıyordu. “Sir Humphrey” bürokratik oligarşinin sembol ismidir. Ve bütün dünyada “Sir Humphrey”ler iş başındadır. Bunlar dizginlenmezse, “Sir Humphrey”ler engel olunmazsa seçilmişler zarar görmüştür ve görecektir.

 

“Sir Humphrey”ler her dönemde zarar vermiştir. Konuştuklarımız bürokrasi düşmanlığı gibi görülebilir.Bürokrasi düşmanlığı da yapalım. Çünkü bürokrasi düşman olunacak bir şeydir. İşini iyi yapan hizmet ehli bürokratlara diyeceğimiz olamaz, onlara ancak saygı duyulur. Afyon’da görev yapmış bir çok bürokratımızı bugün bile halen saygı ve hürmetle anıyoruz. Ama kabul edelim ki, bürokratların çoğunluğu böyle iyi hatıralar bırakacak insanlar değil. Nemelazımcılık adam sendecilik, bugün git yarın gel anlayışına düşmanız, düşman olmak zorundayız. Devletimizin ve milletimizin selameti için devletimizin ve milletimizin kuyusunu kazan her anlayışa bizim karşı olmamız hatta düşman olmamız farzdır bunun da adını koymamız gerekir.

YORUMLAR

  • 0 Yorum