phishing

AFSÜ’de Kök Hücre Toplama İşlemi Başarıyla Tamamlandı

AFSÜ’de Kök Hücre Toplama İşlemi Başarıyla Tamamlandı

AFSÜ’de Kök Hücre Toplama İşlemi Başarıyla Tamamlandı
14 Mayıs 2020 - 22:33


 
 
AFSÜ ile Sağlık Bakanlığına bağlı Türkiye Kök Hücre Koordinasyon Merkezi (TÜRKÖK) arasındaki işbirliği kapsamında Terapotik Aferez Merkezimize yönlendirilen bir donörle, kök hücre toplanma işlemi başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Donörün uygunluk tetkiklerinin yapılıp değerlendirilmesi ve kök hücre toplama işleminden oluşan iki haftalık sürecin iyi organize edilerek başarılı bir şekilde tamamlandığını ifade eden TÜRKÖK yetkilileri, AFSÜ personeline teşekkür etti.
 
Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Nurullah Okumuş, AFSÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezinde, “immün plazma” elde edilerek koronavirüse (Kovid-19) karşı hastalara uygulanmasına yönelik tedavilerin titizlikle sürdürüldüğünü belirtti.
 
Prof. Dr. Okumuş, AFSÜ personeline yönelik kemik iliği ve kök hücre nakli seminerine katıldıktan sonra kök hücre bağışçısı olmaya karar veren bir dönör ile çalışma yürütülmesinin, AFSÜ’de konu ile ilgili hayata geçirilen çalışmaların meyve vermeye başladığını göstermesi açısından mutluluk kaynağı olduğunu dile getirdi.
 
AFSÜ’de Pediatrik Kemik İliği Nakli ruhsatlanma sürecinin tamamlandığını kaydeden Prof. Dr. Okumuş, şöyle konuştu: “Sağlık Bakanlığı görevlileri, ruhsatlandırma sürecinde Kemik İliği ve Kök Hücre Nakli Ünitemizi, Kök Hücre Toplama Ünitemizi, Akım Sitometri Laboratuvarımızı, Kök Hücre İşleme, Saklama ve Dondurma Ünitemizi denetlediler. Bütün denetimlerin ardından, AFSÜ olarak uluslararası standartlarda örnek bir merkezi ülkemize kazandırmamız dolayısıyla takdirlerini ifade ettiler.
 
Kovid-19 salgınının etkisini yitirmesiyle yakın bir gelecekte beklediğimiz normalleşme ile birlikte, AFSÜ’de pediatrik kemik iliği ve kök hücre nakli tedavisi de başlayacaktır. AFSÜ, fizik tedavi ve rehabilitasyon alanında olduğu gibi hematoloji ve onkoloji alanlarında da önemli bir ulusal merkez olma yolunda gelişimini sürdürüyor. Bu gelişimde emeği ve katkısı olan bütün personelimize ve paydaşlarımıza teşekkür ederim.”
 


YORUMLAR

  • 0 Yorum