phishing

AFSİAD’dan İftar

AFSİAD’dan İftar

AFSİAD’dan İftar
15 Mayıs 2019 - 13:18

 
Vali Mustafa Tutulmaz Afyonkarahisar Sanayicileri ve İşadamları Derneği tarafından düzenlenen iftar programı katıldı.
İftar programına Vali Mustafa Tutulmaz’ın yanı sıra, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğg.  Özdemir Şan, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çelenk, Adalet Komisyonu Başkanı Fatih Serdar Köken, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş,  İGM Başkanı Burhanettin Çoban, Afyonkarahisar Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı Hüseyin Şehitoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri ve çok sayıda iş adamı katıldı.
 
İftar yemeğinde ilk olarak Afyonkarahisar Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı Hüseyin Şehitoğlu konuştu. İftar programına katılan herkese teşekkür eden Hüseyin Şehitoğlu, sosyal adalet, birlik ve beraberlik içerisinde bir toplum olmanın önemine değindi ve ramazan ayının bu duyguları yeniden canlandırmaya vesile olmasını temenni etti.
 
Yaptığınız Yatırımlarla İlimizin Kalkınmasına Katkı Sağlıyorsunuz
 
Proğramda daha sonra konuşan Vali Mustafa Tutulmaz;  “AFSİAD’ın geleneksel iftar yemeğinde bir araya geldik.  İlimiz protokolü ve işadamlarımızın kaynaşmasına,  birbirleriyle iyi bir hasbihâl ortamı oluşmasına vesile olan bu ortamda sizlerle birlikte olmaktan büyük bir mutluluk duyduğumu ifade etmek isterim. Ramazan ayı rahmet ve mağfiret ayı, iyilik ayı, dayanışma ayı, paylaşma ayı. Bu ay içerisinde birçok iftara katılıyoruz ve bu iftarda da hemşerilerimiz ile bir araya gelmeye çalışıyoruz. Her iftarın, her bulunduğumuz toplumun ayrı bir değeri vardır. Bugünkü bulunduğumuz iftarda siz değerli iş adamlarımızla birarada bulunmaktan son derece mutluyum. Çünkü sizler yaptığınız yatırımlarla hem ilimizin kalkınmasına, hem de ülkemizin kalkınmasına önemli bir katkı sağlıyorsunuz. İlimizin % 80’nin iş kapasitesi, potansiyeli şuan sizin bulunduğunuz derneğe üye iş adamlarımıza ait. Artık ilimizdeki kalkınmanın ivmesi, motoru sizlersiniz. Bundan sonrada daha iyiye daha ileriye gidebilmek de ancak yine sizlerin katkılarıyla olacaktır” dedi.
 
Afyonkarahisar Gelecek 10 Yılda Yıldızı Parlayan İl Olacak
 
Afyonkarahisar’ın gelecek 10 yılda yıldızı en çok parlayacak illerden birisi olacağını belirten Vali Mustafa Tutulmaz: “İlimiz gerçekten potansiyeli yüksek bir ildir. Şunu açıkça ifade etmek isterim. Afyonkarahisar önümüzdeki 10 yılda yıldızı en çok parlayacak olan illerden birisi olacaktır.  Hızlı tren ve uçakla ilgili problemler çözülürse burası önümüzdeki 10 yıllık süreçte kendinden daha çok bahsettiren bir konuma gelecektir. Gerek termal turizm ve bu alanda özellikle de Termal sağlık turizminin önümüzdeki süreçte yapacağı ivme önemli bir kalkınma artısı olacaktır. Genelde gördüğümüz ağırlıklı olarak mermer üzerine kalkınma hamlesi yaşıyoruz. Ancak bunun yanında tabii ki et sektörü başta olmak üzere gıda sektöründe önemli bir artımız var. Makine sanayini özellikle önemsiyorum. İlimizde 20 kadar makine fabrikası var.  Kalkınmanın en büyük temellerinden biriside makine sektörüdür. Makine sektörüne yapılan yatırımları gerçekten önemsiyorum.  Çünkü kalkınmanın ivmesini ağırlıklı olarak bunlar sağlayacaktır. Dışarıdan alınacak makinalarla yapılan üretimin önemli bir kısmı yine dışarıya para verme şeklinde olacaktır. Ama kendi makinalarımızla yaptığımız zaman bu üretimden elde edilen bütün gelir ülkemizde kalacaktır. Bu yönüyle makine sanayisini önemsiyorum” diye konuştu.
 
Teknolojik ve Katma Değeri Üstün Olan Ürünlere Yönelmeliyiz
 
Üretimde katma değeri yüksek ürünlere ağırlık verilmesi gerektiğini ifade eden Vali Mustafa Tutulmaz: “Bizlerin katma daha yüksek ürünlere yönelmemiz gerekiyor. Şuanda ilimizin en büyük problemi ürünlerimizin katma değerinin düşük ürünler olmasıdır. Bizim daha çok teknolojik ve katma değeri üstün olan ürünlere yönelmemiz lazım. Mermer üretiyoruz ama mermeri işleyerek pazarlayabilirsek getirimiz bireysel olarak, il olarak ve ülke olarak daha fazla olacaktır. Genellikle kredi ile çalışmayan ve ağırlıklı olarak öz sermaye ile iş yapan kirşlersiniz. Bunun sonucu olarak da sıkıntıları daha kolay atlatabilen bir iş grubusunuz. Bu sebeple sizleri tebrik ediyorum. Aynı zamanda ilimizin bütün kalkınması temelde dışarıdan sermaye girmeden sizlerin katkılarıyla olmuş bugüne kadar. Bundan sonra da inşallah dışarıdan da sermaye gelir ama ağırlıklı olarak sizin sermayeniz olacak. Bu yönüyle de sizleri tebrik ediyoruz” şeklinde konuştu.
 
Marka Değeri Arttırmak İçin Hep Birlikte Çalışmaya Devam Edelim
 
Afyonkarahisar’ın marka değerini yükseltmek için tanıtım yönünde çalışmalar yapıldığına değinen Vali Tutulmaz: “İlimizin marka değerini yükseltmek adına önemli çalışmalar yapıyoruz. Bu çalışmalardan her zaman iş adamlarımızı yanımızda gördük, görmeye çalıştık ve onlar da bizim yanımızda oldu.  Bundan sonra da bu desteğin katlanarak devam etmesini arzu ediyoruz.  Çünkü ilimizin marka değeri artığı zaman kazanç önemli bir oranda ağırlıklı olarak sizlerin üzerinden bu topraklara gelecektir. Onun için ilimizi marka değerini artırma yönünde de hep beraber çalışmaya devam edelim diyorum. Ben bizleri bir araya getiren Yönetim Kurulu Başkanı ve Üyelerine teşekkür ediyorum. Afrika’da yapmış olduğunuz hayırlı hizmetler içinde sizleri ayrıca kutluyorum” dedi. 
 
Konuşmaların ardından Afyonkarahisar Sanayici ve İş Adamları Derneği tarafından düzenlenen iftar programı sona erdi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum