phishing

AFESPİM arazisi için hukuki mücadeleye devam edeceğiz  

AFESPİM arazisi için hukuki mücadeleye devam edeceğiz  

10 Mayıs 2020 - 18:41 - Güncelleme: 10 Mayıs 2020 - 19:53


 
İscehisar Belediye Başkanı Ahmet Şahin İscehisar’da bulunan ve son dönemlerde hakkın birçok iddiaların ortaya atıldığı AFESPİM olarak da bilinen Mermer El Sanatları Merkezinin arazi hakkında açıklamalarda bulundu.
İscehisar Belediye Başkanı Ahmet Şahin;Çevre Şehircilik Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nün İsechisar Belediyesi’ne de tebliğ edilen kararları doğrultusunda Maliye Hazinesine ait AFESPİM diye bilinen yerin arazisinin Sandıklı’da yapılacak bir okul karşılığında müteahhit firmaya verileceğine ilişkin satış ihalesine tepki gösterdi.
ESKİ BAŞKAN ÇİBİK BURAYI SATIŞA HAZIR HALE GETİRDİ
Başkan Şahin AFESPİM arazisiyle ilgili olarak yaşanan hukuki süreci kıca özetleyerek arazinin kendinden önceki Belediye Başkanı Mustafa Çibik tarafından satışa hazır hale getirildiğini iddia etti.
Başkan Şahin ;”Biliyorsunuz geçen yapılan mahalli idareler seçimlerinden önce bu arazi üniversitemize ait iken 2017 yılı şubat ayında ifraz edilmek suretiyle encümen kararları alınmak ve  değişik tarihlerde işlemler yapılmak suretiyle Burası üniversite alnından çıkartılmış maliye hazinesi tarafından satılmak girişimlerde bulunulmuş 2017/2018 yıllarında birçok işleme tabi tulup en son Ticaret ve Showroom alanı olarak düzenlenen yer daha sonra satıştan vazgeçilerek sonra mineralli sular yönetmeliğine göre tahsis düşüncesi ortaya çıkmış bu aşamada sıcak su ve mineralli su ruhsatları birleştirilmiş ve buradan bir hak kazanılmaya çalışılmış o dönemde belediyemiz geçmiş yönetim imar müdürlüğü belediyenin memur Encümenleri ile birlikte başkan kararlar alarak uygun görüşler vermiş ve burası satış noktasına gelmiş.” Dedi.
DERE İFRAZINI YAPARAK SATIŞA HAZIR HALE GETİRDİLER
Şahin sözlerini şöyle sürdürdü;”Bu arada Devlet Su İşlerine müracaat edilmiş, Devlet Su İşleri Dere yatağı olduğuna dair bir karar almış. Ancak 2018'de 2 memur üye belediye başkanının imzası ile 16.11.2018 tarihli ve 319 sayılı kararla burası tekrar dere yatağı ifraz edilmek suretiyle Satışa uygun hale getirilmiştir.”
GÖREVE GELİR GELMEZ MİLLİ EMLAKTAN ARSAYI TALEP ETTİK
Başkan Şahin Göreve gelir gelmez 29 Nisan 2019 tarihinde yatırım amaçlı devir için İscehisar Malmüdürlüğü Milli Emlak Şefliğine bu parselin İscehisar Belediyesine verilmesi için müracaat ettiklerini ,sonrasında ise belediye olarak bedeli mukabilinde almayı talep ettiklerini ifade etti.
Başkan Şahin ;”Bu müracaattan sonra belediye olarak tekrar buranın bedeli karşılığında 2942 sayılı kamulaştırma kanununu hükümlerine göre yatırım yapmak üzere Projesini de hazırlattırıp 23.05 2019 da hemen geldikten bir ay sonra yine projesini ve evrakları hazırlayıp Milli Emlak Müdürlüğü’ne müracaatımızı yaptık.” Dedi.
İHALE İLE SANDIKLI’YA YAPILACAK OKUL KARŞILIĞINDA İSCEHİSAR’DAN ARSA VERİLECEK
Başkan şahin,Aradan bir yıl geçmesine rağmen Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nün İscehisar Belediyesi’nin yazısına hiçbir cevap vermediği gibi kapalı kapılar ardında yapılan anlaşma yada görüşme sonucu Sandıklı’da yapılacak bir okul karşılığında müteahhit firmaya vermek üzere ihaleye çıkartıldığını iddia etti.
Başkan Şahin;”Üstelik burayı kapalı kapılar arkasında  yapılan Bir anlaşmaya yada görüşmeye göre kendilerince Sandıklı'da yapılacak bir okul inşaatına karşılık malum şirkete vermeyi düşünerek ihaleye çıkartmışlar. İhalede bu yönde ihale evrakları dün belediyemize ulaştı. ” Dedi.
AFESPİM ALANI BELEDİYE HİZMET ALANIDIR VE BELEDİYEDEN BAŞKASI KULLANAMAZ
Başkan Şahin AFESPİM alanının İscehisar Belediye Meclisi tarafından Belediye hizmet alanı olarak ilan edildiğini ve askı süresinin de sona ererek kararın kesinleştiğini belirtti.
Şahin ;”Biz daha önce 07Şubat 2020 tarihi tarihli ve 23 sayı belediye meclisi kararıyla bu AFESPİM alanını şovrum ve ticari alandan çıkarıp Belediye Hizmet alanında dönüştürdük.Bunun gerekli ilanlarını duyurularını yaptık askı işlemleri yaptık.bunun sonucunda itiraz olmadı ve bizim kararımız kesinleşti.Burası Belediye Hizmet alanıdır belediye hizmet alanı olarak da ancak burayı belediye kullanabilir bunun dışında hiç kimse kullanamaz.” Dedi.
BELEDİYEMİZİ TÖHMET ALTINDA BIRAKMALARINI KABUL ETMİYORUZ
Başkan Şahin İscehisar Belediyesi’ni töhmet altında bırakmak isteyenlere de seslenerek ;”Dolayısıyla sosyal medya ve diğer yerlerde bir şekilde buranın satışını engellemek noktasında veya satılmaması noktasında belediyemizi töhmet altında bırakmaya yönelik beyan açıklama ve yorumların hiçbirisi kabul etmiyoruz .” dedi.
İSCEHİSAR’IN BİR ÇAKIL TAŞINI DAHİ KİMSEYE VERMEYECEĞİZ
İscehisar’ın bir çık taşını dahi kimseye vermeyeceklerine ve verdirmeyeceklerine dair meydanlarda söz verdiklerini hatırlatan Başkan Şahin;”Biz meydanlarda söz verdiğimiz gibi bugün yine halkımıza söz beriyoruz söylüyoruz Bu memleketin hiçbir çakıl taşını dahi hiç kimseye vermeyeceğiz verdirme yiyeceğiz .Bu AFESPİM belediye hizmet alanıdır. Belediye Hizmet alanı olarak kalacak.” Dedi.
HİÇ KİMSE TELAŞA KAPILMASIN YARGIDA GEREKEN YAPILACAK
Başkan Şahin yapılacak olan ihaleyle ilgili olarak idari ve adli yargıda da tüm işlemleri başlatacaklarını ifade ederek vatandaşları sakin olmaya telaşa kapılmamaya çağırdı.
Başkan Şahin ;”Belediye Meclisi tarafından şubat ayında alınmış olan Belediye Hizmet alanı kararı geçerlidir, yürürlüktedir.Vatandaşlarımız rahat olsun hiç kimsenin tereddüde telaşa kapılmasına gerek yok  burası satılmayacak satın alması için elimizden gelen her türlü çalışmayı yapacağız .” dedi.
GELDİĞİMİZ GÜNDEN BERİ HUKUKİ MÜCADELEYİ VERİYORUZ
AFESPİM’in kamu malı olduğunu ve kamunun malı olarak kalacağını ifade eden Başkan Şahin ;” Vatandaşların bu konuda rahat olsunlar biz belediye geldiğimiz günden beri her türlü yasal mücadeleyi devam ettiriyoruz ettirmeye de devam edeceğiz.” Dedi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum