phishing

AFAD İl Müdürü Mehmet Buldan : AFAD daima vatandaşın yanında

AFAD İl Müdürü Mehmet Buldan : AFAD daima vatandaşın yanında

AFAD İl Müdürü Mehmet Buldan : AFAD daima vatandaşın yanında
13 Mayıs 2020 - 19:41

 
Gün FM’de yayınlanan AFAD Saati programına AFAD İl Müdürü Mehmet Buldan telekonferans yöntemiyle katılarak bilgilendirmede bulundu.
Salgın hastalıkların da bir afet türü olduğunu kaydeden Buldan, “Korona virüsle ilgili bizler AFAD olarak üzerimize düşenleri yerine getiriyoruz. Valiliğimizin koordinasyonunda kurulan Vefa Sosyal Destek grubuna bizler ve AFAD Gönüllülerimizle katıldık. 65 yaş üzeri vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının giderilmesi için çalışmalara destek olduk. 112’ye gelen ihbarlara da AFAD olarak personel desteği sunuyoruz. Ayrıca yurt dışından gelen vatandaşların 14 gün izlenmesi için yurtlara yerleştirilerek karantinaya alınmaları işlemi uygulanıyor. Bu vatandaşlarımızın yurtlarda ihtiyaçlarının giderilmesi ve tahliyeleri konusunda kurumumuz görev yapıyor. İlimizde dördüncü grubu misafir ettik ve illerine tahliyelerini sağlayacağız” diye konuştu.
AFAD Gönüllüsü kimdir?
AFAD Gönüllüsü kimdir sorusunu yanıtlayan Buldan, “Tamamıyla kendi isteği doğrultusunda, dayanışma ve yardımlaşma amacıyla bireysel çıkarlarını gözetmeksizin hiçbir maddi beklentisi olmadan sadece topluma faydalı olmak arzusuyla fiziksel gücünü, zamanını, bilgi birikimini, yeteneğini ve deneyimini kullanarak afet ve acil durum öncesinde, sırasında ve sonrasında toplum hizmeti çalışmalarına katkı sağlayan kişilerdir” şeklinde konuştu.
“Gönüllülük başvuruları e-devlet üzerinden alınmaktadır”
AFAD Gönüllüsü olmaya istekli ve e-devlet şifresi olan herkesin gönüllü olabileceğini belirten Buldan, “AFAD Gönüllüsü adaylarının eğitim ve çalışma programlarını aksatmayacak zaman opsiyonlarına sahip olması gereklidir. AFAD görevlerine katılacak olan AFAD Gönüllüsü adaylarının sağlık durumlarının alan çalışmalarına ve seyahate uygun olması gereklidir. Gönüllülük başvuruları e-devlet üzerinden alınmaktadır. AFAD Gönüllülerinin gücünü harekete geçirerek, afet ve acil durumların meydana getireceği maddi ve manevi zararı en aza indirmek ve toplumu afet ve acil durumlara daha dirençli hale getirmek için gönüllülere ihtiyaç duyuyoruz. İnsan hayatında fark yaratmak için becerilerini kullanmaya daima hazır, yakınlarda eğitimli ve organize AFAD Gönüllüleri oluşturmak amacıyla gönüllülere ihtiyaç duyuyoruz” diye değerlendirmede bulundu.
Gün FM’de yayınlanan AFAD Saati programının gönüllü sayısının artmasına destek sunduğunu kaydeden Buldan program dolayısıyla Gün FM yetkililerine teşekkür etti.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum