phishing

616 Bin Vatandaşımız 8 Dilde Tercüme Edilmiş Sabıka Kaydına E-Devlet`Ten Ulaştı

616 Bin Vatandaşımız 8 Dilde Tercüme Edilmiş Sabıka Kaydına E-Devlet`Ten Ulaştı

616 Bin Vatandaşımız 8 Dilde Tercüme Edilmiş Sabıka Kaydına E-Devlet`Ten Ulaştı
16 Mayıs 2020 - 02:26

 
 
 Adalet Bakanlığının yaptığı çalışmayla 616 bin 524 kişi, "e-Devlet" üzerinden 8 dile tercüme edilmiş sabıka kaydına ulaştı. Uygulamanın başladığı tarihten bu yana en çok İngilizceye çevrilmiş sabıka kaydı alındı.
 
Adalet Bakanlığı, teknolojinin imkanlarını kullanarak vatandaşların adalet hizmetlerine erişimini kolaylaştırıyor. Adalet Bakanlığı personelinin geliştirdiği yazılımla 20 Mart 2016'dan itibaren yabancı dile çevrilmiş sabıka kayıtları "e-devlet" üzerinden verilmeye başlandı. Yeni uygulama kapsamında adliyelerden alınması gereken tercüme edilmiş adli sicil sorgulama sonuçları, elektronik ortama aktarıldı.
 
İlk olarak İngilizce, Fransızca, Almanca ve İtalyanca olmak üzere dört dilde sabıka kayıtları "e-devlet" üzerinden alındı. Uygulama alanının genişletilmesiyle, İspanyolca, Flemenkçe, Danca ve Portekizce dillerine çevrilmiş sabıka kayıtlarının da "e-devlet" üzerinden verilmesi sağlandı.
 
Vatandaşlar, bilgisayar, akıllı telefon ve tabletler üzerinden internete girerek, tercüme edilmiş sabıka kayıtlarına ulaştı.
 
EN ÇOK İNGİLİZCEYE ÇEVRİLMİŞ SABIKA KAYDI ALINDI
 
Bugüne kadar 494 bin 223 İngilizce, 62 bin 157 Almanca, 31 bin Fransızca, 8 bin 506 İtalyanca, 8 bin 257 İspanyolca, 7 bin 448 Flemenkçe, 3 bin 936 Portekizce ve 997 Danca olmak üzere toplam 616 bin 524 yabancı dile çevrilmiş sabıka kaydı alındı.
 
Yeni uygulamadan, adli sicil ve arşiv kaydı bulunmayan vatandaşlar yararlanabiliyor.
 
ADLİ SİCİL KAYITLARI YURTDIŞI TEMSİLCİLİKLERİNDEN DE ALINABİLİYOR
 
Bilindiği üzere Adalet Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı ile ortak bir çalışma yaparak adli sicil kayıtlarını yurt dışı temsilciliklerinden de vermeye başlamıştı. Yurt dışında yaşayan vatandaşlar daha önce adli sicil belgelerini yalnızca Türkçe olarak Konsolosluk.Net üzerinden alabiliyordu. Adalet Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı arasında yapılan ortak çalışmayla birlikte yurt dışında yaşayan vatandaşlara adli sicil belgesi yurtdışı temsilciliklerinden de verilmeye başlandı. 8 Temmuz 2019 itibariyle başlayan hizmet çerçevesinde Almanca, İngilizce, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Felemenkçe, Danca ve Portekizce dillerinde vatandaşlar talepleri doğrultusunda adli sicil kayıtları düzenleniyor.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum