phishing

2020 Sevgi Yılı Projesi Basın Mensupları ile İstişare Edildi

2020 Sevgi Yılı Projesi Basın Mensupları ile İstişare Edildi

2020 Sevgi Yılı Projesi Basın Mensupları ile İstişare Edildi
04 Şubat 2020 - 14:09

 
Afyonkarahisar’da 2020 yılının Sevgi Yılı olması projesi kapsamında Vali Mustafa Tutulmaz basın mensuplarının önerilerini ve projelerini dinledi. Toplantıda sevgi dili konusunda neler yapılması gerektiği de istişare edildi.
Vali Mustafa Tutulmaz koordinesinde yapılan toplantıda Vali Yardımcısı Dr. Mehmet Boztepe, Afyonkarahisar Basın Yayın Derneği Başkanı Sezer Küçükkurt ve gazeteciler hazır bulundu.
 
Dinamik Bir süreç Yürütmek İstiyoruz
Toplantıda öncelikle Vali Yardımcısı Dr. Mehmet Boztepe projenin içeriği hakkında bilgiler verdi. Dr. Boztepe: “Valiliğimiz koordinesinde 2020 yılını Afyonkarahisar Sevgi Yılı olarak ilan edilmesi ve bu anlamda hem STK’lar hem de basın mensupları ile kamu kurum ve kuruluşlarımızla ilimiz içerisinde sinerji ve proje hareketliliği oluşturarak süreci başlatmış bulunmaktayız. İlk etapta Sayın Valimizin başkanlığında ve Milletvekillerimizin katkılarıyla, kamu kurum ve kuruluşlar bunların içerisinde yerel yönetimler ve üniversitelerimiz dahil olmak üzere tamamıyla önce bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. Akabinde 15 gün içerisinde kamu kurum ve kuruluşlarla birlikte bu projeyi iki ayaklı ve dinamik bir süreç olarak yürütmek istiyoruz. Projenin bir ayağını üniversitelerimizin, belediyelerimizin ve Afyonkarahisar’da sorumlu olarak görev yapan tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızın yürüteceği bir kamu proje sistemi içerisinde yürütülecek” dedi.
 
Evrensel Değerleri Yeniden Gün Yüzüne Çıkarmak İstiyoruz
Valilik bünyesinde proje koordinasyon birimi oluşturulduğunu söyleyen Vali Yardımcısı Dr. Mehmet Boztepe: “Projenin ikinci ayağında ise STK’ların, basının, odaların, borsa temsilcilerinin, dernek ve vakıfların içerisinde yer alacağı bir komisyon aracılığıyla bu işi sivil inisiyatif bölümünü götürmeye gayret ediyoruz. İlk etap itibariyle Sayın Valimizin başkanlığında gerçekleştirilen toplantının akabinde 15 gün içerisinde tüm kamu kurum ve kuruluşlarımız 80’e yakın proje hazırlayarak ilk süreci başlatmış olduk. Hazırlanan projenin şu an değerlendirilmesi olacak. Değerlendirme süreci tamamlanması itibariyle iş ve işlemler başlatılacak. Valimiz ve Milletvekillerimiz projenin başlanması ile ilgili açıklama yapacaklardır. Buradaki ana nokta toplum içerisindeki kaybolmaya yüz tutmuş evrensel değerlerimizin, başta sevgi, saygı, hoşgörü olmak üzere yeniden hatırlatılması ve kazandırılması olacaktır. Bu farkındalığın yeniden oluşturulması ve tüm Afyonkarahisarlılar olarak bütün halinde harekete geçilmesine imkân verilmesi ve diri tutulmasıdır. Bu anlamda Başta İl Milli Eğitim, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olmak üzere çok ciddi projeler hazırlandı. Karşılıklı özellikle hoşgörünün arttırıldığı, dezavantajlı grupların topluma kazandırılması ve tüm canlılara olan sevginin yer alacağı projelerin tanıtımı ve uygulama aşamasında da basın mensuplarımızla paylaşılacak. Bizim basından en büyük beklentimiz ise proje sürecinde basınında kendisini aktif olarak yürüteceği projelere dahil olması ve tüm projelerin halkımızla paylaşmak suretiyle kamuoyu oluşturmaktır. Bizlerin koordinesinde kamu kurum ve kuruluşlarında yürütülen projeleri halka duyurmak adına değerli basın mensuplarımızdan destek beklemekteyiz. Ben bu vesileyle toplantımıza katılarak destekte bulunan basın mensuplarına teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
 
Amaç; Sevgi, Saygı ve Kardeşliği Pekiştirmek
Amacımız 2020 Sevgi Yılı projesi ile il genelinde ve tüm kurumlarda sevgi dilini hakim kılabilmek diyen Vali Mustafa Tutulmaz: “Bu yıl ilan etmeyi planladığımız Sevgi Yılı projesi ile yıl içerisinde vatandaşlarımız ve kamu kurumları arasında sevgiyi ön planda tutan, kardeşliği ön planda tutan değişik etkinlikler yapmayı planlıyoruz. Bu yılı Afyonkarahisar’da Sevgi Yılı olarak ilan etmeyi planlıyoruz. Başta Valilik olarak bizler kamu kurum ve kuruluşları, STK’lar, diğer paydaşlar değişik projelerle sevgi dilini duyurmaya çalışacağız. En büyük desteği de basın mensuplarından bekliyoruz. Buradaki birinci amacımız sevgiyi, saygıyı ve kardeşliği pekiştirmek, insanlara iyilik anlamında yapılacak ne varsa bunları yapmak şeklinde olacak” dedi.
 
Afyon Yaşanabilecek Şehir Olsun İstiyoruz
Afyonkarahisar denilince akla iyi şeyler gelsin istiyoruz diyen Vali Mustafa Tutulmaz: “Biz ilimizin sosyo-ekonomik kalkınmışlığını artırmaya yönelik, marka değerini geliştirmeye yönelik birçok faaliyette bulunuyoruz. Ancak bunlar işin bir tarafı bir de bizim manevi yönüyle değerlendirebileceğimiz insanların birlikte yaşama kültürünü geliştirecekleri, karşılıklı anlayışın ön planda tutulacağı davranış kalıplarını da toplum olarak geliştirmemiz gerekiyor. Afyonkarahisar denilince akla iyi şeyler gelsin istiyoruz, güzellikler gelsin istiyoruz, yaşanabilecek şehirler arasında ön planda olan şehirlerden birisi olsun istiyoruz, kötü konuşmalar, argo konuşmalar insanların birbirine güvensizlik içerisinde olacağı bir durum olsun istemiyoruz tam tersine komşusundan emin olduğu, sokakta yürürken sabah evinden çıkıp akşam evine gelirken günlük hayat içerisinde, çalışma hayatı içerisinde ilişkilerinde iyi davranışlarla insanların birbirine muamele etmelerini ve birbirlerini iyilikle hatırlamalarını istiyoruz” diye konuştu.
 
Basın Mensuplarının Desteğini Bekliyoruz
Projenin çok yönlü desteklenmesini beklediklerini söyleyen Vali Mustafa Tutulmaz: “Tabii iyilik yapın demekle iyilik olmaz, bunun bir davranış kalıbı haline gelmesi lazım. Bunun da yine kendiliğinden olması mümkün değil. Yıllardan beri oluşmuş kültürümüzün olumlu ya da olumsuz etkileri, davranış kalıpları mevcut. İşte bu olumsuz etkileri azaltıp, olumlu etkilere çevirmemiz, yönlendirmemiz, kurumları daha aktif çalıştırmamız gerekir. Bu noktada siz basın mensuplarının da desteğini bekliyoruz. Biz 2 farklı toplantı ile kurumlardan gelen projeleri dinledik. Tabii bu projeler Valilik merkezli gitmektedir, Bundan sonraki süreçte STK’larla ve diğer toplumun paydaşlarıyla zaman zaman bir araya gelerek bu projelerimizin daha çok kişi tarafından benimsenmesini ve daha çok kişiden destek almayı umuyoruz” şeklinde konuştu.
 
Olumsuz Algıyı Olumluya Çevirmeliyiz
 
Olumsuz algıların giderilmesi gerektiğine dikkat çeken Vali Mustafa Tutulmaz: “Sosyal medyayı biraz araştırdığınızda karşınıza Afyonkarahisar’la ilgili olumsuz yorumlar çıkıyor. Yaşanılmayacak 10 il içinde ya da üniversitesi yazılmayacak illerde Afyon adı çıkıyor. Bu bence bu ile yapılan büyük haksızlık. Bana göre yaşanabilecek en iyi ve huzurlu illerden birisi Afyonkarahisar. Bizim bu algıyı kırmamız gerekiyor. Afyonkarahisar’la ilgili olumsuz algıları olumluya çevirmeliyiz. Çağımız algı çağı. Realiteden ziyade ne algılatıldığına bakılıyor. Dışarıdan bir olumsuz algımız var. Bizim bu algıları, merak edilen, aranılan, kendisinden övgüyle bahsettiren, yaşanılacak il algısına dönüştürmeliyiz. Bu genel algı. Birde Gastronomi alanında da özellikle esnafta ve halk arasında nezaketi, hijyeni ve sağlık ve temizlik kurallarını ön plana çıkarmalıyız. Her geçen gün olumluya gidiyoruz. Ancak bu proje ile daha güzel bir konuma ilerleyeceğiz. Hep birlikte olumlu algı oluşturalım” ifadelerini kullandı.
Afyonkarahisar Basın Yayın Derneği Başkanı Sezer Küçükkurt’ta basın mensupları olarak projeye destek olacaklarını ve üzerlerine düşen görevleri yerine getirmeye hazır olduklarını belirtti.
Vali Mustafa Tutulmaz basın mensuplarının kendisine ilettiği görüş, öneri ve talepleri dinleyerek, görüşlerini paylaştı.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum