phishing

“2. Gastro Afyon 2019 Lezzet Festivali” Lansman Toplantısı Yapıldı  

“2. Gastro Afyon 2019 Lezzet Festivali” Lansman Toplantısı Yapıldı  

“2. Gastro Afyon 2019 Lezzet Festivali” Lansman Toplantısı Yapıldı  
23 Nisan 2019 - 18:12


Farklı kültürlerin harmanlanmasıyla zengin bir çeşitliliğe sahip olan Afyonkarahisar Mutfağı “2. Gastro Afyon 2019 Lezzet Festivali” ile dünyaya tanıtılıyor.
 
Bu yıl 2.si düzenlenecek olan festivalin lansman toplantısı Vali Mustafa Tutulmaz, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, İGM Başkanı Burhanettin Çoban, Türkiye Aşçılar Federasyonu Başkanı Zeki Açıköz, Afyonkarahisar Profesyonel Aşçılar Derneği Başkanı Hamza Kalkan, şefler ve basın mensuplarının katılımıyla yapıldı.
 
Lansman toplantısında konuşan Türkiye Aşçılar Federasyonu Başkanı Zeki Açıköz ; ”2. Gastro Afyon Lezzet Festivali’ne sayılı günler kaldı. Afyonkarahisar’ın bu festivale sahip çıkması çok önemli. Bizler elimizden gelen desteği veriyoruz ancak festivalin geleceği için halkın sahip çıkması önem taşıyor.” dedi.
 
Daha sonra konuşan İGM Başkanı Burhanettin Çoban ve Belediye Başkanı Mehmet Zeybek festival ile Afyonkarahisar yöresel lezzetlerinin tanıtılıyor olmasının çok önemli olduğunu ve bu festivalin devam etmesi için gerekli desteği vereceklerini kaydettiler.
 
Her Etkinlik İlimize Biraz Daha Marka Değeri Katıyor
 
Toplantıda değerlendirmede bulunan Vali Mustafa Tutulmaz turizmin artık çok çeşitli hale geldiğini söyleyerek; “Son zamanlarda güneş ve deniz turizminin tıkandığı bu dönemlerde alternatif alanlarda da turizmin gelişmesi gerektiği ön plana çıktı. İşte bu noktada Afyonkarahisar devreye giriyor. İlimizi alternatif turizm açısından oldukça önemli. Termal alanda yatak kapasitesinde ilk sıradayız. Sporda son yıllarda önemli gelişmeler yaşıyoruz. Kamp ve yarışmalar önemimizi arttırdı. Biz Afyonkarahisar’ı tanımlarken lezzetin merkezi olduğunu söylüyoruz. İşte bizim bu lezzetleri tanıtmamız gerekiyor. Tanıtım yaparken de ilk önceliğimiz marka değerimizi arttırıp marka kent olma yolunda hızla ilerlemektir. Her türlü etkinliğin ilimize mutlaka bir katkısı var. 2. Gasto Afyon Lezzet Festivali ile ilimize gelecek şefler, festival süresince yapılacak etkinliklerin sosyal medya ve basın da yer alması ilimizin gündemde kalmasını sağlayacaktır.” dedi.
 
Bu Tür Etkinlikler Desteklendikçe Kalıcı
 
Bu tür etkinliklerin Afyonkarahisar’ın tanınırlığına ve marka değerine katkı sağladığına dikkat çeken Vali Mustafa Tutulmaz; “Gerçekleştirdiğimiz etkinlikler sayesinde ilimize gelen ziyaretçi sayısı artıyor. Oteller daha fazla doluyor. İş yerleri daha fazla çalışıyor. İşte Afyonkarahisar’a, 2. Gasto Afyon Lezzet Festivali gibi etkinliklerle çok yönlü kazanım sağlanıyor. Sosyal medyanın etkin kullanılması, Visit Afyon’un çalışmaları ilimizi daha fazla merak edilen bir il konumuna getirdi. Bizim uluslararası düşünmemiz gerekiyor. Bizlerde bu sebeple UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na başvuru yaptık. Bu alanda da kabul göreceğimize inanıyoruz. İlimiz gastronomi alanında önemli bir zenginliğe sahip. Bu değerlerin tanıtılması ile kazanca dönüştürülmesi daha kolay olacaktır. Termal alanda da Tarihi Termal Kentler Birliği’ne üye olduk. Böylece ilimizin değeri ve tanıtımı daha da artıyor. Gastro Afyon’da bunun bir benzeri. Bizler mütevazı bütçelerle bu festivali yapıyoruz. Afyonkarahisarlı esnaf ve üreticimizin de bu festivale destek olmasını bekliyoruz. Bizler öncülük etsek te halkın desteği ile bu tür etkinliklerden daha fazla verim elde edileceğini düşünüyorum. Bu festival halka ne kadar mal edilirse bu tür festivaller devam edecektir. Kamu eliyle yapılan işler desteklenmedikçe verim almak zor oluyor. Tüm Afyonluların bu tür etkinliklere sahip çıkması gerektiğini düşünüyorum. Ben organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
 
Daha sonra basın mensuplarının sorulanının cevaplanması ve toplu hatıra fotoğrafı çekimiyle toplantı sona erdi.
 
Yöresel Lezzetler 2 gün Süreyle Damakları Tatlandıracak
 
2. Gastro Afyon Lezzet Festivali süresince 18 ülkeden 40 şef, bloggerler, lezzet ustaları, büyükelçiler, yemek yazarları, sektör temsilcileri Afyon’a özgü yerel lezzetleri tadacak.  26 Nisan Cuma günü Park Afyon yanında açılacak olan 2. Gastro Afyon Lezzet Festivali Afyon efelerinin gösterileriyle başlayacak. 3 tonluk aşure dağıtımı, sema gösterisi, dana çevirme, Coğrafi İşaretli Ürünlerin tanıtımı, atölye çalışmaları, görsel Showlar, kazan yemekleri ikramı gibi çeşitli etkinliklerde 2 gün devam edecek.
 
En çok yemek yeme yarışması, patates soyma yarışmasının da yapılacağı festivalde, liseler arası yemek yarışmaları da düzenlenecek. Ödül törenleri ve gala gecesi ile renklenecek festival Afyonkarahisar’ın mutfağını dünyaya tanıtacak.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum