phishing

15 Temmuz Demokrasi ve Birlik Günü Etkinlikleri Kent Meydanı’nda gerçekleşti

15 Temmuz Demokrasi ve Birlik Günü Etkinlikleri Kent Meydanı’nda gerçekleşti

15 Temmuz Demokrasi ve Birlik Günü Etkinlikleri Kent Meydanı’nda gerçekleşti
16 Temmuz 2019 - 12:20


 
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında Kent Meydanı’nda düzenlenen etkinlikler Vali Mustafa Tutulmaz’ın katılımıyla gerçekleşti.
 
Gerçekleştirilen etkinliklere Vali Mustafa Tutulmaz, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğg. Özdemir Şan, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çelenk, Adli Yargı ve Adalet Komisyonu Başkanı Fatih Serdar Köken, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Hamza Çömez, İl Emniyet Müdürü Gürsel Yıldız, İGM Başkanı Burhanettin Çoban, il müdürleri, askeri erkân, gaziler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
Afyonkarahisar Belediyesi Mehteran Takımı’nın gösterisi ile başlayan programda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okundu, etkinlikler Kur’an- Kerim tilaveti ile devam etti. Etkinliklerde 15 Temmuz ile ilgili müzik, video ve belgesel gösterimleri de sunuldu. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmalarının ardından protokol konuşmaları ile etkinlik devam etti.
 
Darbe Girişiminin Dört Yönü Var
 
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliklerinde konuşan Vali Mustafa Tutulmaz, 15 Temmuz’da yaşanan darbe kalkışmasının dört yönü olduğunu belirterek, “Kahramanlık destanının yazıldığı bu kahramanlık gününe hepiniz hoş geldiniz. Tarihimizin son 200 yılı darbe teşebbüsleri ve darbelerin tarihi olarak geçmektedir. Gerek Osmanlı’nın son 100 yılında, gerekse Cumhuriyetimizin önemli bir kısmında darbeler her zaman gündemde olmuştur. Bunların bir kısmı başarılı olmuş, bir kısmı da teşebbüs aşamasında kalmıştır. Bugüne kadar gelen darbelerin dışında son darbe girişimi öncekilerden çok farklı bir konumdadır. Dört yönüyle öncekilerden farklı olarak karşımıza çıkmaktadır. Bunun birincisi ihanettir. İkincisi direniştir. Üçüncüsü büyük bir liderliktir. Dördüncüsü de bu darbelerin arkasında bulunan yabancı güçlerin aleni şekilde ortaya çıkmalarıdır.” Dedi.
 
İyot Gibi Ortaya Çıktılar
 
Darbe teşebbüslerinin dış güçlerin etkisi altında gerçekleştiğine dikkat çeken Vali Tutulmaz, “İhanettir diyoruz, içimizden olan insanlar bu milletin değerlerini kullanan insanlar, bu milletin paralarını ve gücünü kullanan insanlar yine bu millete karşı bu milletin toplarıyla, tanklarıyla bir kalkışmada bulunmuşlardır. Ancak karşılarında milletimizi bulmuşlardır. Bu yönüyle dirençtir. Gerçekten Edirne’den Hakkari’ye kadar toplumumuzun her kesimi bu hain darbe girişimine karşı büyük bir mücadele vermiş ve sonuçta darbe girişimi bertaraf edilerek verilen mücadele kazanılmıştır. Milletimizin sokaklara dökülmesinde büyük bir liderlik örneği vardır. Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere o gün Başbakan olan Binali Yıldırım’ın başkanlığında ülkemizin her bölgesinde yöneticilerimiz büyük bir liderlik örneği göstermiş ve toplumumuzun başarılı olmasında önemli bir katkı sağlamışlardır. Ama en önemlisi de bugüne kadar darbeler önemli bir oranda dış güçlerin etkisi ile olmasıdır. Bizim zayıf yönlerimizi kullanarak bu şekilde darbe teşebbüslerinde bulunmuşlar, darbe konusunda çoğu zaman muvaffak olmuşlardır. Ancak her seferinde bunu ülkemizin bir iç meselesi olduğunu söyleyerek kendilerini kenara çekmişlerdir. Ancak bu darbe teşebbüsünde iyot gibi ortaya çıkmışlardır” diye konuştu.
 
Biz Güçlü Olmak Zorundayız
 
Türkiye’nin bulunduğu coğrafyada güçlü olması gerektiğini vurgulayan Tutulmaz, “Şu anda bu darbenin koordinatörü olan şahıs, birçok ülkede sivil toplum kuruluşunun temsilcisi gibi kabul edilmiş ve o ülkeler içerisinde yaşamaya devam etmektedirler. Avrupa ülkelerinde, ABD’de FETÖ örgütü örgütlenmesine devam etmektedir. Ülkemizde büyük bir hainlik yapmışlardır. O ülkelere sığınan bu kişiler kahraman olarak kabul görmektedirler. Dolayısı ile biz güçlü olmak zorundayız. Bu coğrafyada yaşamanın başka bir yolu yoktur. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bu tür olumsuz olaylar olacaktır. O zaman biz aklımızı kullanacağız. Üreteceğiz ve güçlü olacağız. Tabi bu tür girişimlerden, darbe teşebbüslerinden, darbelerden ders çıkaracağız. Eğer bizler gerekli dersi çıkarmazsak kısa bir süre sonra benzer bir darbe girişimi ile karşı karşıya kalabiliriz. Her 10 yılda bir bu ülke üzerinde oyun oynanıyor. Ne gün ülkemiz yukarı doğru çıkmaya başladı, ekonomi düzelmeye başladı hemen bir darbe teşebbüsü yada benzeri bir olay ile karşılaşıyoruz. Çünkü bu coğrafya zor. Bu coğrafyada çok değişik gruplar, kişiler, inanç yapıları aklımıza gelecek her şey var. Eğer iyi örgütlenmezsek, milli birlik ve beraberliğimizi iyi kuramazsak, ekonomizmi güçlü yapamazsak, muhakkak bizim zayıf yanımızı bulacaklar ve oradan gelecekler. Demokrasimizi güçlendirmemiz lazım. Demokrasimizi güçlendirmediğimiz sürece birlik ve beraberliğimizi sağlamak noktasında yeterince başarılı olamayız. Bu duygu ve düşüncelerle ülkemizin kuruluşunda, kurtuluşunda ve 15 Temmuz’da şehit olan vatandaşlarımıza rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun. Gazilerimize afiyet, yaralı olanlara acil şifalar diliyorum. Allah bir daha darbe ve benzeri huzursuzlukları toplumumuza yaşatmasın diyor, hepinize saygılarımı sunuyorum.” dedi.
 
Konuşmaların ardından AKÜ Devlet Konservatuvar Bölümünün düzenlendiği konser etkinliği gerçekleşti. Saatler 00.13’ü göstermesi ile tüm camilerden eş zamanlı olarak sela okundu. İl Müftüsü Şükrü Kabukçu’nun Kent Meydanı’ndaki duası ile resmi program son buldu.
 


YORUMLAR

  • 0 Yorum