phishing

100 bin ton Akaryakıt Afyon’da depolanacak

100 bin ton Akaryakıt Afyon’da depolanacak

100 bin ton Akaryakıt Afyon’da depolanacak
24 Nisan 2019 - 20:42


 
 
Demiryolu ile taşınan akaryakıtın depolanması ve çevre illere dağıtımının Afyonkarahisar’dan gerçekleşeceği öğrenildi. Depolama alanının Afyonkarahisar - Gazlıgöl karayolu Bozhüyük Kasabası ayrımı karşısındaki bölge olarak belirlendiği duyuruldu.
 
Konu hakkında Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) 7’nci Bölge Müdürlüğü’nden yapılan  açıklamada tehlikeli maddelerin demiryolu ile taşınmasına katkı sağlayacak tesislerin kurulması için uygun alanların tespiti noktasında çalışma yapıldığını duyurdu.
 
GAZLIGÖL CİVARINDAKİ BÖLGE ÖNERİLDİ
 
Yıllık en az 100 bin ton demiryolu taşıma garantisi verilerek Akaryakıt-Lpg-Lng-Cng terminallerinin kurulacağı ifade edilen açıklamada, “Yatırımın Bölgesine yapılması konusunda TCDD 7.Bölge Müdürü Adem Sivri;  Teknik Ekibi Modernizasyon, Bakım, Emlak ve Trafik Müdürlerinin katılımı ile saha çalışması yapılmıştır. TCDD 7.Bölge Müdürlüğüne ait arazide, söz konusu tehlikeli maddelerin depolanmasına uygun ve meskûn mahalden uzak şekilde, Afyonkarahisar - Gazlıgöl demiryolu hattında Afyonkarahisar - Gazlıgöl karayolu Bozhüyük Köyü ayrımı karşısındaki bölgede hattın sağ ve solunda uygun alanlar olduğu tespit edilmiş ve önerilmiştir.” Denildi
 
ÖNERİ KABUL EDİLDİ
 
Açıklamada önerinin kabul edildiği ve akaryakıtın Afyonkarahisar’ da depolanıp çevre illere nakledilmesi işlemlerinin bu bölgeden gerçekleşeceği ifade edilerek, “Önerinin kabul görmesi sonrasında Akaryakıt-Lpg-Lng-Cng terminalleri kurulması, Rafinerilerden demiryolu ile taşınan akaryakıt ürünlerinin depolanması ve çevre illere dağıtımının yapılması bu merkezden yapılacaktır. Bu Merkez Tehlikeli maddelerin daha güvenli çevre dostu olan demiryolu ile taşınmasına katkı sağlayacaktır. Yatırım sayesinde karayollarındaki tanker trafiğinin indirgenmesi hedefleniyor. Bu kapsamda, petrollerin nakliyesinde kullanılan yakıttan da tasarruf edilmesi bekleniyor.”
 
AFYON POSTASI
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum