phishing
Mustafa TÜRK

Mustafa TÜRK

TÜRK HAVASI

ŞABAN ÇABUK FRİG VADİİLERİ ÇALTEPE

YEDİTEPEDEN

 

 

 

ŞABAN ÇABUK FRİG VADİİLERİ ÇALTEPE

 

Umut aslında bir arayış güzellikleri içinde yaşatan bir olgudur.Uzun zamandır ülkemiz yağışlı bir havanın etkisi altına girmiş bir çok insan gibi bende de karamsarlık oluşmuştu umutlarımı yeşertmek amacı ile farklı yerlerde gezmeyi düşündüm ve bunu uygulamaya karar verdim. Arabama atladığım gibi uzun zamandır ismini duyduğum ama görmediğim Frig vadileri Çaltepe'ye gittim. Sıcak bir hava yemyeşil bir orman örtüsü bol oksijeni alarak biraz yürüdüm sonra sosyal tesislere girdim.Şarıl şarıl akan bir su sesi ve masmavi havuzu harika bir ortam şaşırdım ilk anda hiç beklemiyordum. Kendime güzel bir masa seçtim hanımla birlikte oturduk güzelliklerin tadını çıkardık yemeğimizi yedik ayrılmak istemiyorduk çay kahve derken saatte bir hayli ilerlemişti.Gelen giden insanlar bu güzel yerde hoşca vakit geçiriyorlardı. Masamıza bir bey geldi önce kibar ve nazik bir şekilde kendini tanıttı ve hoş geldiniz dedi. Masamıza kadar gelen İhsaniye Belediye Başkanı Şaban Çabuk ile güzel bir sohbet gerçekleştirdik.Biz bunları konuşurken benim gazeteci olduğumundan habersizdi. Başladık sohbet etmeye anlattıkça keyif veriyordu.

İHSANİYE’NİN YARINLARI İÇİN, SİZ HAYAL EDİN BİZ GERÇEKLEŞTİRELİM

Merkezde Yapı merkezi Holding kuruluşu Yapıray şirketine ait Rayton ve Raykas Travers fabrikaları. DTM Elektroteknik firmasına ait Dumel Ray bağlantı sistemleri fabrikası olduğunu, ilçesinde 5 Lise, 2 İlkokul ve 2 Ortaokul 1 Anaokul bulunduğunu, İhsaniye’mizde ailelerin doğum sevinçlerini paylaşmak, mutlu günlerinde heyecanlarına ortak olmak, aramıza katılan her bebeğin daha sağlıklı büyümesi, gelişmesi ve beslenmesi için ailelerimizi bilinçlendirmek adına başlattığımız gözbebeği projeleri.

Yüzemeyen Uçamaz Projesi:

Belediyemiz ve Özgül Termal Tesislerinin işbirliğiyle ilçemiz gençleri için “yüzme kursu” açıldığını

Lise Öğrencilerine Yönelik “İhsaniye’nin Yarınları İçin, Siz Hayal Edin Biz Gerçekleştirelim” Ödüllü İhsaniye’yi Güzelleştirme Proje Yarışması,Lise Öğrencilerine Yönelik Ödüllü İhsaniye, Afyon ve Türkiye’ye Şiir Yazma Yarışması Anneler Günü Etkinliği:

İhsaniye ve Emirdağ anneleri 07/05/2016 Cumartesi günü anneler gününde bir araya getirildi. Emirdağ’dan İhsaniye’ye gelen anneler Çaltepe Tesislerinde İhsaniyeli anneler tarafından karşılandı. Anneler birlikte önce Döğer Kervansaray’ını, Emre Gölü’nü ve Frig Vadisi’ni gezdiler. Çaltepe Tesislerinde öğle yemeğini yedikten sonra Şuhut Atatürk Evi, Kocatepe sırtları ile Türbe Camiini gezdiler. İhsaniye Anneleri de Pazar günü Emirdağ’a giderek iadeyi ziyarette bulundular. İhsaniye’den Emirdağ’a gelen annelere Emirdağ’ın tarihi ve turistik yerleri gezdirildiğini.

RAHVAN AT YARIŞLARI ORGANİZASYONU

2015 ve 2016 yılları Ağustos ayında Kayıhan ve İhsaniye Belediyesi işbirliğiyle Frig Vadileri Rahvan At Yarışları yapılmıştır. Proğramda at yarışlarında dereceye girenlere ödüller verilmiş, halkın, at tutkunlarının ve bölge protokolünün yoğun ilgisine mazhar olunmuştur.

Her iki yılda düzenlenen yarışmalarda 120 kadar at yarışmış 3000 civarında vatandaş izleyerek etkinliğe destek olmuşlardır.

Azerbaycan halk dansları topluluğu ile başlayan etkinlikler yerel koro ve yerel sanatçıların davet edilmesiyle 8 e ulaşmıştır.

Okullarda Karagöz ve Hacivat gösterileri yapılmış öğrencilerimize bu kültürün de varlığı hatırlatılmıştır.

Başkanın amacı İlçesine gelen tanımadığı insanlara buranın güzelliklerini anlatmaktı.Benimle karşılaştığında misafirlerini gezdirmek düşüncesi orada bulunuyordu.

BAŞKAN ŞABAN ÇABUK FRİKÜM TOPLANTILARINA NEDEN ÇAĞRILMIYOR

İktidar partisinden olmadığı halde herkesle iyi olmanın belediyesine kazandıracağı çok şeyler olduğunun olgusunu gördüm kendisinde. Başkan Şaban Çabuk hakkında İhsaniye ilçesinde kısa süreli bir araştırma yaptım siyasetin içinde olan yada olmayan insanlardan görüşlerini aldım hepsinin de düşünceleri iyi,sevilen,çalışkan olduğunu yönünde oldu. Başkanın en büyük sıkıntıları içerisinde Frig vadileri içersinde bir çok yer bulunmasına rağmen Friküm toplantılarına kendisinin çağrılmaması. Frig vadileri Çaltepe tesislerini bu bölgeye gezmeye gelen insanların güzel bir ortamda yemeklerini yemelerini dinlenmeleri ve ihtiyaçlarının giderilmesi için hizmete soktuklarını ve bu yörede de yapılacak her türlü organizasyonda İhsaniye belediye başkanı olarak destek vermeye hazır olduklarını dile getirdi. İlçesinin iş sahasının sınırlı olduğunun bu anlamda turizm yolu ile ilçesinde canlılık getirip yeni iş sahaların özel teşebbüslere açılması gerektiğini vurgularken sakin bir yapısı olmasına rağmen hizmet aşkı ile heyecanlandığını hissettim. Göreve geldikten sonra çamur deryası olan caddeleri ve yeni yerleşim alanlarını gezilecek bir hale getirdiklerini bunlarla sınırlı kalmayıp halkla iç içe onların her türlü sorunlarında destek olmak amacı ile tüm ekip arkadaşları ile birlikte gece gündüz çalıştıklarını anlattı.

Biliyorum bu güzel çalışmaların diğer belediye başkanlarına örnek olursun.

Sevgimle güzel dostlarım…

YORUMLAR

  • 0 Yorum