phishing
İSTENİŞ HAKAN TÜPLEK

İSTENİŞ HAKAN TÜPLEK

Köşebaşı

YENİ YIL MI O DA NE?

 

YENİ YIL MI O DA NE?

 

istenishakan.tuplek@hotmail.com 

 

Yeni yıl diye bir şey yoktur. Değişen takvim yılından öte bir şey değildir.

 Onun içindir ki Müslüman yeni yıl kutlamaz deriz. Bak hele bak bak deriz yazıyorum. Tereddütlü, biraz da çekinser  bir ifade ile….

‘’Yeni yıl kutlaması yapmak dinen uygun değil’’ diyelim. Tamam anlaştık. Öyleyse sormazlar mı adama yılda bir gün olan kutlama ile mi Müslümanlığımız aklımıza geldi. Yok yok konu o değil konu yine boş boş konuşup toplumda ikilem sağlamak. Kutlayalım mı ? Kutlamayalım mı ? Soruları çoğaltmak mümkün. Ne de olsa elimiz boş gönlümüz hoş değil. Bir diğer soru  yeni yılın olmazsa olmazı piyango bileti… Alalım mı ? Almayalım mı? Nüfusunun yüzde 99’u Müslüman olan ve çoğu Müslüman’ın kutlamalara karşı çıktığı toplumda piyango biletleri bitivermiş.

Allah Allah! Bu kadar bileti kim aldı acaba ? İş şansa gelince, paraya gelince demek ki o savunduğumuz Müslümanlık her nedense unutuluvermiş. Cumadan cumaya camileri dolduran bir toplumda bu çelişkilerin yaşanması elbette normal karşılanmadı.Para her şeyi değiştiriyor. İnançları bile zayıflatıyor. Kimileri piyango biletinin sadece yılbaşında satıldığını düşünebilir. Ben bu konunun biraz önünüzü açayım. Her nedense yalnızca günah olup olmadığı yılbaşında gündeme gelen piyango biletleri her ay belirli günlerde sürekli olarak çekilişi yapılıyor. Elde edilen gelirlerin bir bölümü ile kamuya yararlı binalar da yapılıyor. Bunlardan biride ilimizde olan Milli Piayngo Anadolu Lisesi sanırım. Kaybeden yok. Devlet toplamadığı vergileri işte bu şekilde seve seve topluyor.  Şansınızı  deneyin, ya çıkarsa (!).

Gelelim asıl konuya,

 

2016 DA ULUSUMUZ NE KAZANDI, NE KAYBETTİ ?

Gerçi çoğu kimse için ‘’ne kazandın ne kaybettin hesap yap’’  diye düzeltme yapmam lazım ama Cumhuriyetçi kimliğim buna izin vermiyor. Tekrar soruyorum.

2016 da ulusumuz ne kazandı ne kaybetti ?

Marmaray, 3. Köprü, Avrasya tüneli, Yüksek Hızlı Tren Projeleri

Bunları kazandık. Canımız kanımız şehitlerimizi toprağa verdik. Canımızı yakan en ağır nokta da bu oldu zaten. Burnumuzun dibinde olan Suriye iç meselesinde mülteci akını ile ülkemiz insan çöplüğüne döndü. Batılı diye imrendiğimiz topluluklar hem bizi dışladılar , hem de mültecilere karşı kalkan oluşturan ülkemize karşı vaatlerini yerine getirmediler.Diğer bir taraftan çok keyifli olmayan bir turizm sezonu yaşandı. Yok Rus uçağının düşürülmesi başta Istanbul olmak üzere hain canlı bomba patlamaları. Hafızalardan kolay silinmeyecek 15 Temmuz günü…. Yurtiçi ve yurtdışında terörle mücadele ve harcanan paralar… Bilançoya baktığımda çok iyi bir yıl yaşamamışız, görülen tablo bu…

 

***

2017 den beklentimiz,

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin gücünü siyasal ve ekonomik anlamda yeniden kazanmasıdır. Anlamsız boş sözlerin yerine yaptık, başardık, diyen bir toplum olmak istiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devletimin yaşayacağı çok güzel asırlar vardır. İçeride ve dışarıda hiçbir güç müreffeh bir ülke olmamız yolunda Türkiye Cumhuriyeti Devletimin karşısında duramaz. Bunu yaşamak ve yaşatmak için muhtaç olduğumuz kudret damarlarımızdaki asil kanda mevcuttur. Türkiye Cumhuriyeti Devleti ilelebet payidar kalacaktır.

Dost düşman bunu böyle bilesin….

YORUMLAR

  • 0 Yorum